Μήπως είσαι… Ποτάμι (και όχι Ν.Δ) και δεν το ξέρεις;

Μήπως είσαι… Ποτάμι (και όχι Ν.Δ) και δεν το ξέρεις;

Οι παλαιότεροι θα θυμάστε και οι νέοι είναι ευκαιρία να το μάθουν, εκείνο το σλόγκαν: “Μήπως είσαι ΚοΔηΣο και δεν το ξέρεις”; που χρησιμοποιούσαν στο κόμμα του συγχωρεμένου Γιάνγκου Πεσμαζόγλου στη μεταπολίτευση, το οποίο εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970… πέρασε και δεν ακούμπησε αφού δεν μπήκε στην Βουλή.

Στο συγκεκριμένο κόμμα ήταν η Βιργινία Τσουδερού, ο Σωτήρης Κούβελας και η… Λιάνα Καννέλη στο ξεκίνημα της, πριν πάει στη Ν.Δ και “ανακαλύψει” τελικά ότι είναι… κουμουνίστρια και βρεθεί στο ΚΚΕ. Αυτό μου ήρθε στο μυαλό, όταν συζητώντας με ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Έβρου και σχολιάζοντας τις επιλογές της νέας Κυβέρνησης σε πρόσωπα υπουργών, υφυπουργών αλλά και Γενικών Γραμματέων, διαπιστώσαμε πως δεν θεωρήθηκε ικανός κανένας από τον Έβρο και τη Θράκη γενικότερα για τα συγκεκριμένα πόστα υπουργών, υφυπουργών ιαι γενικών γραμματέων στην καινούργια Κυβέρνηση.
Διαπιστώσαμε επίσης, ότι μάλλον είναι καλύτερα να ανήκεις στο αλήστου μνήμης… Ποτάμι (να ζήσουμε να το θυμόμαστε) του Σταύρου Θεοδωράκη, που μπορεί πλέον να… στέρεψε, αλλά έχει πολούς εκπροσώπους στην Κυβέρνηση, παρά στη Νέα Δημοκρατία, αν θέλεις να έχεις την ελπίδα να αξιοποιηθείς σε κάποια θέση του κρατικού μηχανισμού. “Απορώ γιατί κάποιοι τρέχαμε πίσω από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα άλλα στελέχη του όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Θανάσης Νέζης ή ο Στέλιος Πέτσας και οι υπόλοιποι, όταν ήρθε στον Έβρο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Μάλλον πίσω από τον… Φώτη Πλακογιάννη, τον υποψήφιο του Ποταμιού στο νομό και απόστρατο αξιωματικό έπρεπε να τρέχουμε για να έχουμε καμιά ελπίδα να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία και τα βιογραφικά μας από τη νέα Κυβέρνηση” σχολίασε το συγκεκριμένο στέλεχος και συμφώνησα απόλυτα μαζί του.
Οπότε η ερώτηση προς τους Νεοδημοκράτες του Έβρου, που τέσσερα χρόνια τώρα έτρεχαν, έδιναν αγώνα σε όλα τα επίπεδα και… έβαζαν πλάτη για το κόμμα (δεν αναφέρομαι στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο, αυτός για το μόνο που έτρεχε ήταν για να πάρει τίποτα έργα του δήμου Αλεξανδρούπολης από τον Βαγγέλη Λαμπάκη με την κατασκευαστική του εταιρεία, όπως την πλατεία και το πολιτιστικό κέντρο Νίψας) είναι ξεκάθαρη: “Μήπως είσαι Ποτάμι και δεν το ξέρεις”;
Υ.Γ: Μήνυμα προς όσους τηλεφωνούν στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς και… δίνουν το Evros-news.gr και τον Κώστα Πιτιακούδη, επειδή χθες κάναμε σκληρή κρτική και εκφράσαμε την έντομνη αντίθεση μας στις… επιεικώς απαράδεκτες επιλογές του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κώστα Τσουβάλα (αποπεφθέντα για την τραγωδία στο Μάτι) σε θέση Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του υπέρμαχου της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών Γιώργου Μαυρωτά του Ποταμιού, που την ψήφισε κιόλας στη Βουλή.
Θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα κράζουμε οποιονδήποτε και πρώτα απ’ όλους την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν κάνει λάθη. Γιατί εμείς ούτε υπερασπιστές της είμαστε, ούτε υποχρέωση έχουμε σε κανέναν, ούτε μας “κρατάει” κάποιος απ’ αυτούς, αλλά και απορρίψαμε την πρόταση (τιμητική είναι αλήθεια) που μας έγινε. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, που τέσσερα χρόνια δέχονταν αδιαμαρτύρητα (και φυσικά τα ΜΜΕ του Έβρου που τους λιβάνιζαν έναντι κρατικής διαφήμισης δεν έκαναν την παραμικρή κριτική) ότι έκανε η Κυβέρνηση τους. Ακόμα και αν ερχόταν κόντρα στα πιστεύω και την στάση ζωής τους και δεν είχα πρόβλημα να ξεφτιλίζονται.
Εξάλλου ουσιαστικά για το Evros-news.gr δεν άλλαξε και τίποτα. Η Νατάσα Γκαρά μας “έκοβε” τα προηγούμενα χρόνια ή τουλάχιστον προσπαθούσε να το κάνει, ακόμα και τις ιδιωτικές διαφημίσεις, απλά έγινε “διάδοχος” της ο Τάσος Δημοσχάκης. από Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.