Σκορπούν χιλιάδες ευρώ σε… πανηγύρια, αλλά δεν βρίσκουν χρήματα για το λεωφοριάκι εξυπηρέτησης μικρών χωριών

Σκορπούν χιλιάδες ευρώ σε… πανηγύρια, αλλά δεν βρίσκουν χρήματα για το λεωφοριάκι εξυπηρέτησης μικρών χωριών

Σοβαρό πρόβλημα με το μικρό λεωφορειάκι του δήμου Ορεστιάδας που εξυπηρετούσε με δρομολόγια τους κατοίκους μικρών χωριών, έχει προκύψει εδώ και περίπου ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων από τα χωριά Μηλιά, Θεραπειό, Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα, Χελιδόνα, μετά τις δημοτικές εκλογές και την επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη, σταμάτησαν ξαφνικά τα δρομολόγια του μικρού λεωφορείου που τους μετέφερε και τους εξυπηρετούσε. Τους μεν κατοίκους Μηλιάς, Θεραπειού, Ζώνης κάθε 15 ημέρες στα Δίκαια, όπου επισκέπτονταν το Κέντρο Υγείας και έγραφαν οι γιατροί τα φάρμακα τους τα οποία και προμηθεύονταν στη συνέχεια, τους δε κατοίκους Μικρής Δοξιπάρας και Χελιδόνας, Ζώνης τους μετέφερε στον Κυπρίνο κάθε εβδομάδα για την λαϊκή αγορά. Ιδιαίτερα για τους έστω και λιγοστούς ηλικιωμένους κατοίκους από τα χωριά Μηλιά και Θεραπειό που βρίσκονται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην περιοχή του Κυπρίνου, αυτό είναι τεράστια εξυπηρέτηση.

“Οι αγροτικοί γιατροί που έρχονται στα χωριά μας δεν μας συνταγογραφούν όλα τα φάρμακα και πηγαίναμε στο Κέντρο Υγείας στα Δίκαια όπου μας εξυπηρετούσαν. Κάναμε και τα ψώνια μας παράλληλα. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στην Ορεστιάδα πολύ περισσότερα χιλιόμετρα γέροι άνθρωποι”, είπαν στο Evros-news.gr  οι κάτοικοι της Μηλιάς. Όπως τόνισαν, απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Χαρισούδη, ο οποίος εκλέχθηκε με την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη  και έπεισε μάλιστα τους περισσότερους να τον ξαναεκλέξουν τόσο αυτόν όσο και τον δήμαρχο Ορεστιάδας. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση, ζητώντας απαντήσεις και σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έγινε, το λεωφορειάκι αυτό έχει χαλάσει και απαιτούνται περίπου 4.000 ευρώ για την επισκευή του.

“Μας είπαν ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν βρεθεί και υπάρχει πρόβλημα εκ μέρους του δήμου να εξασφαλιστούν για να αποκατασταθεί η βλάβη και να ξαναρχίσει δρομολόγια με οδηγό υπάλληλο του δήμου Ορεστιάδας”, επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Εμείς απευθυνθήκαμε στον κ.Χαρισούδη, ο οποίος μας απάντησε ότι υπάρχει βλάβη και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους του δήμου προκειμένου να δοθεί λύση.

Τα ερωτήματα φυσικά που προκύπτουν είναι:

 • Πως είναι δυνατόν ο δήμος Ορεστιάδας να ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για συνεχείς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι, να δίνει μέχρι και 43.400 ευρώ για ένα βράδυ σε έναν καλλιτέχνη από την Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κωνσταντίνο Αργυρό στην Συνάντηση Νέων Άρδας 2019 σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να μην βρίσκονται 4.000 ευρώ για να αποκατασταθεί η βλάβη του λεωφορείου που εξυπηρετεί τόσα χωριά;
 • Επίσης, σύμφωνα με άλλη απόφαση της ΔΗΚΕΠΑΟ που επίσης δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θα δοθούν 4.960 ευρώ  για μία επίσης καλλιτεχνική βραδιά στην εκδήλωση “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι” που γίνεται κάθε χρόνο στα Δίκαια και δεν μπορεί να βρει η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη σχεδόν τα ίδια χρήματα που απαιτούνται για να αρχίσει πάλι δρομολόγια το συγκεκριμένο μικρό λεωφορείο που εξυπηρετεί ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών, οι οποίοι παραμένουν στη Μηλιά, στο Θεραπειό ελάχιστα χιλιόμετρα από την Βουλγαρία και φυλάνε Θερμοπύλες.
 • Καλές είναι οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αν και στον δήμο της Ορεστιάδας είναι πάρα πολλές πραγματικά, όμως οι άμεσες ανάγκες των δημοτών είναι ακόμα πιο επείγουσες. Γιατί με τέτοια αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή, σε λίγο θα φύγουν και όσοι έχουν απομείνει στα χωριά και δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να παρακολουθούν ούτε τις ακριβοπληρωμένες συναυλίες Αθηναίων καλλιτεχνών που έρχονται στις Κασταινές ή στις άλλες εκδηλώσεις και κάνουν δυνατές “αρπαχτές”.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

ΔΙΚΑΙΑ-Αυγουστιάτικο Φεγγάρι-4.960 ευρώ

 

2 Σχόλια

 1. Καλλικράτης

  Καλά να μην εχει ο Ραδιογλου ενα συνεργείο αυτοκινήτων να λυθεί το θέμα παρ΄αυτα!!!!!

 2. Λύσεις υπάρχουν:
  Λύση 1: οι κάτοικοι των χωριών θα φτιάξουν το συγκρότημα ΜΘΖΜΔΧ (Μηλιά, Θεραπειό, Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα, Χελιδόνα) και θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Άρδα, οπότε θα πάρουν 10.000€(4.000€ και 6.000€ για τον κόπο τους!!!).
  Λύση 2: θα οργανώσουν το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Μικρών Χωριών,
  Λύση 3: θα κάνει πανηγύρι το κάθε χωριό και θα ζητήσει 1.000€ από τον δήμο.
  Λύση 4: θα οργανώσουν Φεστιβάλ Υγείας κάθε μήνα όπου θα έχουν ζωντανή μουσική στην πλατεία του χωριού μαζί με γιατρούς που θα τους εξετάζουν.
  Αν υπάρχει καλή θέληση, λύσεις βρίσκονται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*