ΒΙΝΤΕΟ: Η απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη, “εξαφάνισε” 4 δέντρα από το προαύλιο του 1ου Δημοτικού

ΒΙΝΤΕΟ: Η απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη, “εξαφάνισε” 4 δέντρα από το προαύλιο του 1ου Δημοτικού

Παρά τις έντονες αντιδράσεις πολλών κατοίκων, αλλά και της παράταξης “Φάρος” που αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους στην Τοπική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, το οικολογικό “έγκλημα” συντελέστηκε και τα τέσσερα δέντρα, ανάμεσα τους και ένα ηλικίας 80 ετών, “εξαφανίστηκαν” από την αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί Νηπιαγωγείο.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών για “σφάξιμο” δέντρων με πολύ μεγάλη ευκολία και παντελή αδιαφορία για πράξεις που επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία, προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης της. Μάλιστα ο κ.Λαμπάκης κατηγόρησε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όσους διαμαρτύρονται για το ζήτημα της κοπής 4 δέντρων στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο Νηπιαγωγείο, το οποίο, όπως σημείωσε θα είναι το πρώτο βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο στην ΑΜΘ.

Τόνισε επίσης ότι προς αντικατάσταση των 4 δέντρων που ήδη κόπηκαν όπως είπαμε και βλέπετε στα πλάνα, θα φυτευτούν 13 νέα δέντρα, ενώ ίσως υπάρξει φύτευση και περιμετρικά του τοιχίου. Αναφορικά με τη δυνατότητα μεταφύτευσης του μεγάλου δέντρου, είπε πως ρωτήθηκαν σχετικά οι γεωπόνοι του Δήμου, οι οποίοι εκτίμησαν πως το δέντρο είναι μεγάλο και δεν θα επιβιώσει μίας μεταφύτευσης.

Η στιγμή της πτώσης του δέντρου 80 ετών στον ιστορικό αυλόγυρο του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Στο βάθος του video φαίνεται το κτήριο για το οποίο μόλις πριν μισό χρόνο υπερηφανευθήκαμε πως είναι το "όμορφότερο σχολείο στην Ελλάδα": https://tinyurl.com/y58g3xn2Αυτή είναι η στιγμή που καταλάβαμε ότι τα παιδιά μας επιτρέπεται να βλέπουν τις μέλισσες μόνο ζωγραφιστές…

Gepostet von Pavlos Georgiadis – Παύλος Γεωργιάδης am Mittwoch, 17. Juli 2019

Την “εξαφάνιση” των δέντρων αποθανάτισε ο επικεφαλής της Κοινότητας “Φάρος” Παύλος Γεωργιάδης, γνωστός για την μαχητικότητα του σε παρόμοια ζητήματα και μάλιστα δεν έκρυψε την θλίψη του για όσα έγιναν, γράφοντας στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, παράλληλα με την ανάρτηση των βίντεο από τον “σφαγιασμό” των δέντρων, μιλώντας για “Μακελάρηδες με τις Μπουλντόζες”, αναφερόμενος στην δημοτική αρχή Λαμπάκη.

Μέσα σε μία ώρα χάθηκαν 4 δέντρα 80 ετών και μάλιστα με “το γράμμα του νόμου”. Πληγώθηκε ένας ιστορικός χώρος που φιλοξένησε τα παιδικά χρόνια τα δικά μας, των γονιών μας και των παππούδων μας. Θα ήθελα να ζω σε μία πόλη που οι υποδομές αξιοποιούν και δεν καταστρέφουν το πράσινο. Με μία διοίκηση που έχει την ελάχιστη κατανόηση του ρίσκου της κλιματικής κρίσης. Το κρίμα στο λαιμό τους.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου από το σημερινό μακελειό, είναι ο ήχος και η μυρωδιά του ξύλου, τυπικά της αγριοβυσσινιάς.

Το δέντρο ήταν υγιέστατο, απόδειξη του πόσο μακρόπνοα σκέφτηκαν αυτοί που το φύτεψαν πριν 8 δεκαετίες για να το απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι σημερινοί στα παιδικά μας χρόνια. Ό,τι δηλαδή δεν συμβαίνει σήμερα με τις άθλιες αναπληρωματικές φυτεύσεις σαν τις μανόλιες που αργοπεθαίνουν στο πάρκινγκ της παραλίας.

Σήμερα η δημοτική αρχή έγραψε την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της πόλης.

Ανακαλώ, λοιπόν τον χαρακτηρισμό περί Μακελάρηδων με τα Πριόνια. Πρόκειται για Μακελάρηδες με τις Μπουλντόζες και έτσι θα μείνουν στην ιστορία, αντίθετα με τους ανθρώπους που φύτεψαν αυτό το ιστορικό δέντρο.

Η σημερινή πτώση της τελευταίας αγριοβυσσινιάς της πόλης ήταν μία πράξη αθλιότητας και βαρβαρότητας. Η πτώση με μπουλντόζα είναι ενδεικτική του θράσους και της δειλίας, της αμορφωσιάς που πηγάζει από το σύμπλεγμα κατωτερότητας και εκδίκησης ενάντια σε μία τοπική κοινωνία η οποία μιλά αλλά δεν την ακούν.

Ντροπή σας, Μακελάρηδες με τις Μπουλντόζες. Σίγουρα δεν θα μπορούσε η οικοκτόνα θητεία σας να έχει happy end.

Η πόλη δεν είστε εσείς, όπως βαυκαλίζεστε. Η πόλη αξίζει πολύ καλύτερα από τις δολοφονίες που εσείς επιτελείτε στην ιστορική μνήμη και το όμορφο τοπίο της.

Ντροπή σας!”.

Κι όλα αυτά συνέβησαν στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο μόλις πριν μισό χρόνο όλοι στην Αλεξανδρούπολη υπερηφανεύονταν ότι είναι το “ομορφότερο στην Ελλάδα” με τις ζωγραφιές που είχαν γίνει απεικονίζοντας κυψέλες και μέλισσες. Μάλιστα τότε είχε προβληθεί πανελλαδικά από πολλά ΜΜΕ αυτό.

Gepostet von Pavlos Georgiadis am Dienstag, 16. Juli 2019

Παρέμβαση Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη

Οι συνεχείς αναρτήσεις του κ.Γεωργιάδη από τον χώρο όπου συντελούνταν το “οικολογικό έγκλημα”, προκάλεσαν την αντίδραση πάρα πολλών που συντάχθηκαν μαζί του και κατηγόρησαν την απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη για τις συνεχείς κοπές δέντρων στη διάρκεια της θητείας της. Παρέμβαση μάλιστα έκανε εκφράζοντας την διαφωνία του για όσα γίνονται στην Αλεξανδρούπολη και ο Ευτρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, που είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε μιλήσει για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.