Όλα τα ‘χει το Διδυμότειχο η “Λευκή Νύχτα” του λείπει; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Όλα τα ‘χει το Διδυμότειχο η “Λευκή Νύχτα” του λείπει; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Πλησιάζει και φέτος η “Λευκή Νύχτα” της Αλεξανδρούπολης, την οποία θα διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης την Πέμπτη 8 Αυγούστου και όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να φέρει χιλιάδες κόσμο στο κέντρο της για διασκέδαση, χορό αλλά και αγορές.

Πριν από δύο χρόνια, με το Evros-news.gr να βρίσκεται λίγους μήνες στον “αέρα” του διαδικτύου kai με αφορμή αυτή την εκδήλωση, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: “Λευκή νύχτα στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο μαύρη είναι η νύχτα”.  Στάθηκε μάλιστα η αφορμή να ξεκινήσει μια έντονη “κόντρα” με τον τότε αλλά και νυν Πρόεδρο του αντίστοιχου Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Δηmήτρη Παπακωνσταντίνου. Επειδή επεσήμανα ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με κατηγόρησε ως “παπαγαλάκι” του απερχόμενου δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη, αφήνοντας αιχμές για… δοσοληψίες μαζί του και ότι αυτός κρυβόταν πίσω από το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Η συνέχεια βέβαια απέδειξε, πως μόνο στο… νοσηρό του μυαλό υπήρχαν όλα αυτά και ξεφτυλίστηκε, αφού τόσο σκληρή και συνεχή κριτική στον κ.Πατσουρίδη, δεν έχει ασκήσει κανένα άλλο ΜΜΕ(με πρώτους τους φίλους και “κολλητούς” του, ξέρει αυτός), που έχουν παρουσία μάλιστα πολύ μεγαλύτερη χρονικά από το δικό μας σάιτ. Κι αυτό όσοι μας διαβάζουν το γνωρίζουν. Τότε θυμάμαι είχα γράψει, ότι θα πρέπει ο κ.Παπακωνσταντίνου και οι επαγγελματίες της πόλης, με δεδομένο ότι δυστυχώς ο απερχόμενος δήμαρχος θα παρέμενε ως το 2019 στη θέση του, κάτι έπρεπε να κάνουν ως αντίδραση, για να μην συνεχιστεί ο κατήφορος του Διδυμοτείχου και να συνεχίσει να “σβήνει”. Μαζί μου συμφωνούσαν και κάποιοι που βρίσκονταν με τον κ.Παπακωνσταντίνου στην ίδια δημοτική παράταξη στις πρόσφατες εκλογές και μου έλεγαν πως πολύ καλά τα έγραψα.

Τώρα που εκλέχθηκε πλέον καινούργια δημοτική αρχή και από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει δήμαρχος ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων από τους πιο στενούς είναι ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου αν και δεν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, … ρίχνω και πάλι την πρόταση. Μήπως ήρθε η στιγμή ο Εμπορικός Σύλλογος Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με τα μέλη του, να διοργανώσει μια “Λευκή Νύχτα”; Έστω όχι του μεγέθους της Αλεξανδρούπολης, αλλά μια μικρότερης εμβέλειας; Θα είναι σίγουρα μια ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ και παράλληλα θα ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ το ΞΕΚΙΝΗΜΑ της ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Στο κλειστό τρίγωνο Βασιλέως Γεωργίου-Ελευθερίου Βενιζέλου-Μαυρομιχάλη-Ρήγα Φεραίου

Ας επιλεγεί λοιπόν μια ημέρα του Αυγούστου, όταν δεν θα υπάρχουν πανηγύρια ή Ανταμώματα στα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου, για να μπορέσει να έρθει και κόσμος από αυτά και να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση στο τρίγωνο που περιλαμβάνουν οι δρόμοι Βασιλέως Γεωργίου-Ελευθερίου Βενιζέλου-Μαυρομιχάλη και Ρήγα Φεραίου. Να κλείσουν δηλαδή οι συγκεκριμένοι δρόμοι στο σημείο που βρίσκεται λίγο πριν την αστυνομία, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου μέχρι και εκεί που ξεκινάει ο … τραβεστί πεζόδρομος της Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος του Δημαρχείου. Να φτάνει αυτό ως την πλατεία της πόλης και να περιλαμβάνει φυσικά τους δρόμους Μαυρομιχάλη, Ρήγα Φεραίου, Μπεγέτη και Γερμανού.

Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες των πολλών καφέ που βρίσκονται στους συγκεκριμένους δρόμους, αλλά και των καταστημάτων εστίασης και των εμπορικών που πουλάνε διάφορα προϊόντα, να συγκεντρώσουν ένα ποσό. Να ζητήσουν και την οικονομική βοήθεια του δήμου, έστω αυτή που δίνει σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και των χωριών για εκδηλώσεις και πανηγύρια ή ακόμα και μικρότερη και να “κλείσουν” κάποιες ορχήστρες και συγκροτήματα με θρακιώτικη, λαϊκή, αλλά και ξένη μουσική. Για εκδήλωση που θα γίνει πρώτη φορά, δεν χρειάζονται και πολλά συγκροτήματα ή άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα ανοιχτά τα μαγαζιά, ώστε ο κόσμος που θέλει να μπορεί και να ψωνίσει. Ότι δηλαδή συμβαίνει και στην Αλεξανδρούπολη.

Όλα αυτά φυσικά σε συνεργασία με την αστυνομία, η οποία θα κλείσει το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο (ο Θεός να το κάνει με τόσα κλειστά μαγαζιά) και τα αυτοκίνητα που έρχονται από την γέφυρα, θα μπορούν να στρίβουν από το καφέ Σιαλάκη στην οδό Βρανά και να κατευθύνονται από εκεί, είτε μέσω της περιοχής του μικρού τζαμιού και της πλατείας Ροκίδη στην άλλη πλευρά της πόλης, είτε μέσω του περιφερειακού δρόμου και του ΚΤΕΛ να βγαίνουν προς το γήπεδο.

Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς, πως με τόσες ελλείψεις και με τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα, όλα τα έχει το Διδυμότειχο, η “Λευκή Νύχτα” του έλειπε. Κάποια στιγμή όμως, έστω και έτσι ας γίνει η αρχή, προκειμένου να σηματοδοτήσει ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ στην ιστορική και πανέμορφη πόλη, που δυστυχώς επί πολλά χρόνια όχι απλά παρέμεινε στάσιμη, αλλά οπισθοδρόμησε. Να φέρει μια αχτίδα χαράς και αισιοδοξίας. Κι εμείς από το Evros-news.gr, είμαστε στη διάθεση όλων να προβάλλουμε έντονα, να διαφημίσουμε και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.