Δήμος Ορεστιάδας: Πληρώνει 26.500 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια καλλιτεχνών στον ΑΡΔΑ – Κανένας λόχος θα έρθει;

Δήμος Ορεστιάδας: Πληρώνει 26.500 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια καλλιτεχνών στον ΑΡΔΑ – Κανένας λόχος θα έρθει;

Το τεράστιο ποσό των 26.500 ευρώ θα πληρώσει ο δήμος Ορεστιάδας μέσω της ΔΗΚΕΠΑΟ, για τα αεροπορικά εισιτήρια των καλλιτεχνών του που δεν είναι από τον Έβρο και θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις “25η Συνάντηση Νέων Άρδας 2019”.

Όσο καλοπροαίρετος να είναι κάποιος αλλά και όσο καλή διάθεση να έχει, βλέποντας την σχετική απόφαση που πάρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΠΑΟ στις 12 Ιουλίου και δημοσιεύθηκε στις 17 του μήνα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά και τις επιμέρους αποφάσεις για τα έξοδα αεροπορικών μετακινήσεων των καλλιτεχνών, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί. Τόσα χρήματα, μπας και φέρουν στις Καστανιές κανέναν Λόχο, που ως γνωστόν έχει 100 άτομα; Γιατί όσο ακριβά και αν υπολογίσει κάποιος το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου Αθήνα-Αλεξανδρούπολη με επιστροφή, αποκλείεται αυτό να ξεπεράσει τα 200 ευρώ, ακόμα και αν “κλειστεί” χθες.

Εγώ προσωπικά έβγαλα εισιτήρια από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη με επιστροφή πριν από τρεις ημέρες και πλήρωσα 134 ευρώ. Ακόμα και αν δεχθούμε λοιπόν ότι ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 200 ευρώ, τότε με 26.500 ευρώ σημαίνει πως θα εκδοθούν… 130 εισιτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 26.500 ευρώ

Αεροπορικά εισιτήρια-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΔΑΣ-26.500 ευρώ

Με την απόφαση του Δ.Σ της ΔΗΚΕΠΑΟ, ανατίθεται στο τουριστικό γραφείο ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΤΟΥΡΣ η έκδοση όλων των αεροπορικών εισιτηρίων και για κάθε καλλιτέχνη τα ποσά είναι διαφορετικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Αεροπορικά εισιτήρια-ΑΡΓΥΡΟΣ

Αεροπορικά εισιτήρια-ΦΟΥΡΕΪΡΑ

Aεροπορικά εισιτήρια-ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Αεροπορικά εισιτήρια-LOKOMONDO

Αεροπορικά εισιτήρια-ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ

Αεροπορικά εισιτήρια-ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ

Αυτά τα 6 καλλιτεχνικά σχήματα λοιπόν, σημαίνει ότι θα έχουν κατά μέσο όρο πάνω από… 20 άτομα για να φτάσουμε στα χρήματα που εγκρίθηκαν να δοθούν από την ΔΗΚΕΠΑΟ για την αεροπορική μετακίνηση των καλλιτεχνών.

Μπας και έρθει μαζί και ο μπαμπάς της,

ο τεράστιος…Δημήτρης Σαραβάκος;

Υπάρχει και μια ακόμα απορία. Για τα αεροπορικά εισιτήρια της Νικόλ Σαραβάκου, κόρης του παλιού κορυφαίου άσσου του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας Δημήτρη Σαραβάκου και της στιχουργού Βίκυς Γεροθόδωρου, η δαπάνη είναι 3.917,92 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή, με τόσα χρήματα ταξιδεύουν 20 άτομα. Μπας και φέρει μαζί της και τον… τεράστιο “Μητσάρα”, για να πάμε τουλάχιστον να τον συναντήσουμε και εμείς που έχουμε συνεργαστεί μαζί του στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, αλλά και οι φίλαθλοι που τον λατρεύουν; Μα σχεδόν 4.000 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια του σχήματος της Νικόλ Σαραβάκου; Ήμαρτον βρε παιδιά. Το τερματίσατε.

Υ.Γ1: Βλέπω και διαβάζω τα σχόλια κάποιων, που προφανώς επειδή έχουν συμφέροντα από την συγκεκριμένη διοργάνωση ή και από άλλες παρόμοιες… καλλιτεχνικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις ή διάφορες άλλες… δοσοληψίες με τον δήμο Ορεστιάδας, κάνουν παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον των αποκαλύψεων μας και όσων τις κοινοποιούν και συμφωνούν μαζί μας. Καταλαβαίνουμε ότι τους… χαλάμε την πιάτσα και επίσης είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα της πλήρους συγκάλυψης από τα άλλα τοπικά ΜΜΕ, της Ορεστιάδας και του νομού Έβρου, αλλά επειδή η μόνιμη ατάκα τους να είναι “θέλετε να καταργηθούν οι εκδηλώσεις στον Άρδα”, η απάντηση μας είναι: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. Αλλά να γίνονται επιλογές διαφορετικές και κυρίως να μην… σκορπάει ο δήμος Ορεστιάδας, η ΔΗΚΕΠΑΟ και η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, αβέρτα τις χιλιάδες ευρώ. Όταν δεν δίνει χρήματα για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της.

Υ.Γ2: Θα δοθούν επίσης πολλές χιλιάδες ευρώ και για την διαμονή των καλλιτεχνών (έχει ενδιαφέρον η διανομή των χρημάτων γιατί υπάρχουν και εκεί “εκλεκτοί” και… μη αρεστοί και την διατροφή τους και το συνολικό ποσό που θα κοστίσουν θα είναι πολύ μεγάλο. Θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ το κόστος των 5 ημερών της 25ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2019 και φυσικά… ακόμα περιμένουμε τον δημόσιο απολογισμό της περσινής εκδήλωσης, που υποσχέθηκαν πολλές φορές οι Βασίλης Μαυρίδης και Αρχοντής Αρχοντίδης.

Υ.Γ3 και… τελευταίο: Επειδή δεν βλέπουμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση για τον παρουσιαστή της εκδήλωσης και πέρυσι όπως αποκαλύψαμε κόστισε κοντά στις 5.000 ευρώ ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας, κάνουμε μια πρόταση που θα είναι και ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη. Γιατί δεν βάζει παρουσιαστή τον φίλο και “κολλητό” του… ΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ; Τόσα χρήματα του έδωσε για τις 5 ημέρες των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα πάνω από 26.000 ευρώ όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ Evros-news.gr χθες. Δηλαδή περισσότερα από 5 χιλιάρικα την ημέρα.  Ας κάνει και αυτός μια… διευκόλυνση.

Κώστας Πιτιακούδης

Ένα σχόλιο

  1. ΕΛΕΩΣ!!!! Βρε παιδιά να κοιτάξουν να φτιάξουν την πόλη καλύτερη. Ναι να τους φέρουν να γίνονται η εκδηλώσεις στον Αρδα αλλα δεν κοστολογειται τοσα πολλα χρήματα

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*