Μητσοτάκης με θετικές εκπλήξεις στη Βουλή: Μείωση 22% στον ΕΝΦΙΑ από αυτό τον Αύγουστο!!!

Μητσοτάκης με θετικές εκπλήξεις στη Βουλή: Μείωση 22% στον ΕΝΦΙΑ από αυτό τον Αύγουστο!!!

Αιφνιδίασε… θετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποψινή ομιλία του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αφού εξήγγειλε άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από τώρα, δηλαδή τον Αύγουστο.

Σε μια κίνηση έκπληξη, μια «κωλοτούμπα» και «θετική κυβίστηση», όπως τη χαρακτήρισε, ο Πρωθυπουργός «αθέτησε» (σ.σ. έτσι είπε χαρακτηριστικά) την προεκλογική του εξαγγελία για μειώσεις φόρων από το 2020. Αντίθετα, οι φοροελαφρύνσεις έρχονται άμεσα και ειδικά εκείνη για τον ΕΝΦΙΑ (που θα είναι μειωμένος μεσοσταθμικά 22%) έρχεται από αυτό τον Αύγουστο! Κάποιος που πλήρωνε δηλαδή ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ το 2018, φέτος θα πληρώσει 110 ευρώ λιγότερα., δηλαδή 390 ευρώ.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από την έκπληξη σε ό,τι αφορά στις φοροελαφρύνσεις, ανακοίνωσε και αλλαγές στις 120 δόσεις, πέντε «εμβληματικά», όπως τα χαρακτήρισε έργα, μεταξύ των οποίων και η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, το γκρέμισμά τους και η δημιουργίαπάρκου στη θέση τους αλλά και η ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο,

Οι πρώτες εξαγγελίες: ΕΝΦΙΑ και μειώσεις φόρων από… τώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε… συγγνώμη γιατί «αθέτησε» την προεκλογικήτου δήλωση για μειώσεις φόρων από το 2020. Θα γίνουν όπως είπε από τώρα. «Πείτε το και κωλοτούμπα. Γίνονται και θετικές κυβιστήσεις όταν υπάρχει πρόγραμμα» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 22% από τον Αύγουστο, αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην  οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις  ακινήτων, καταργούνται τέλος επιτηδεύματος και  εισφορά αλληλεγγύης.

Τα φορολογικά μέτρα

Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%.

  • Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.
  • Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.
  • Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.
  • Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.

Πηγή: newsit.gr