Που να πρωτοπάμε απόψε; ΠΑΝΤΟΥ – Πανηγύρια και Ανταμώματα σε Μεταξάδες, Κουφόβουνο, Μαυροκκλήσι, Αρδάνιο

Που να πρωτοπάμε απόψε; ΠΑΝΤΟΥ – Πανηγύρια και Ανταμώματα σε Μεταξάδες, Κουφόβουνο, Μαυροκκλήσι, Αρδάνιο

Εορτή του Προφήτη Ηλία σήμερα και πολλά χωριά του νομού Έβρου γιορτάζουν, αφού είναι ο πολιούχος τους. Παράλληλα, οι τοπικοί σύλλογοι διοργανώνουν, όπως κάθε χρόνο, τα Πανηγύρια ή τα Ανταμώματα με την ευκαιρία της εορτής.

Στο… χωρίον Μεταξάδες λοιπόν, απόψε οι Σύλλογοι Γυναικών και Νέων διοργανώνουν το Πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με το συγκρότημα του Νίκου Ζαπάρτα.

Στο Κουφόβουνο επίσης του δήμου Διδυμοτείχου, επίσης διοργανώνουν το Πανηγύρι τους όπως κάθε χρόνο με την παραδοσιακή ορχήστρα “Ακριτικός Ήχος” και γνήσιο θρακιώτικο γλέντι. 

Στο Μαυροκκλήσι του δήμου Σουφλίου, με την ευκαιρία της εορτής του Προφήτη Ηλία οι σύλλογοι του χωριού, είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τον κόσμο στο καθιερωμένο Αντάμωμα με την ορχήστρα του Νίκου Τζέλα.

Στο Αρδάνιο του δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Θράκας Ιππέας” διοργανώνει επίσης το καθιερωμένο Αντάμωμα Αρδανιωτών.

 

Διαλέξτε μια από τις αποψινές εκδηλώσεις και στηρίξτε τις προσπάθειες των ανθρώπων των χωριών αυτών, αλλά και όλων των υπόλοιπων που και αυτό το καλοκαίρι διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις και δίνουν έστω για μια-δυο ημέρες… ζωντάνια και κέφι στα χωριά, που τα περισσότερα έχουν λίγους κατοίκους.