Εντυπωσιακά ποσοστά για Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλο στο Λαγό Διδυμοτείχου, όπου ψήφισαν στρατιωτικοί

Εντυπωσιακά ποσοστά για Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλο στο Λαγό Διδυμοτείχου, όπου ψήφισαν στρατιωτικοί

Εντυπωσιακά ποσοστά στα δύο εκλογικά τμήματα του χωριού Λαγός Διδυμοτείχου όπου ψήφισαν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο Στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται εκεί, συγκέντρωσαν η “Χρυσή Αυγή” που δεν μπήκε στην Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχασε τις εθνικές εκλογές και η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου.

Μια απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου στα δύο συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα του μικρού χωριού που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω το Διδυμότειχο, με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και στο οποίο όμως υπήρχαν δύο εκλογικά τμήματα και ψήφισαν 649 άτομα γιατί εκεί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο μεγάλο στρατόπεδο που υπάρχει, αποδεικνύει όσα αναφέραμε. Κι εννοούμε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και φαντάρους που ψήφισαν με τις ειδικές καταστάσεις.

Βλέποντας λοιπόν τα αποτελέσματα και στα 601 έγκυρα ψηφοδέλτια, μας δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία που ήρθε πρώτη στο νομό Έβρου με ένα ποσοστό 45%, πήρε εκεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά της και συγκεκριμένα 36,27% και 218 ψήφους. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ “άγγιξε” το 26% παίρνοντας 156 ψήφους, σχεδόν το ποσοστό που είχε συνολικά σε όλο το νομό Έβρου. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως, είναι το ποσοστό της “Χρυσής Αυγής” η οποία αν και τελικά δεν μπήκε στη Βουλή, πήρε 12.81% και 77 ψήφους, που πιστεύω θα πρέπει να είναι από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα. Πολύ υψηλό ήταν και το ποσοστό της “Ελληνικής Λύσης” του Κυριάκου Βελόπουλου με 7,3%, δύο μονάδες δηλαδή περισσότερες από το μέσο όρο που είχε στο νομό Έβρου, ενώ πήρε 44 ψήφους.

Για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις, στο γειτονικό χωριό Θυρέα, η Ν.Δ πήρε 56.73%, δηλαδή 20 ολόκληρες μονάδες πάνω απ’ ότι στον Λαγό και ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο χωριό 20,47%, δηλαδή 7 μονάδες λιγότερο. Επίσης η “Χρυσή Αυγή” 7%, το μισό απ’ ότι στον γειτονικό Λαγό που ψήφισαν οι στρατιωτικοί.

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς ψήφισαν οι απλοί στρατιώτες, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί. Ποιοι δηλαδή επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, την “Χρυσή Αυγή” και την “Ελληνική Λύση”. Απλά, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα καταρρίπτουν το επιχείρημα που ακούγονταν όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της παρουσίας στο ψηφοδέλτιο του νομού Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, δύο απόστρατων Στρατηγών και πως αυτό θα την ενίσχυε σημαντικά έναντι των πολύ πιο δεξιών έως ακροδεξιών κομμάτων της “Ελληνικής Λύσης” και της “Χρυσής Αυγής”. Γιατί ούτε ο επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, που πάντως ήταν πρώτος σε ψήφους στα συγκεκριμένο εκλογικά τμήματα (το ίδιο όμως και σε όλο τον Έβρο) και του Αντιστράτηγου εν αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων Παναγιώτη Φαραντάτου, δεν… συγκίνησαν τους στρατιωτικούς, αφού πολλοί από αυτούς επέλεξαν τα ακροδεξιά κόμματα που προαναφέραμε.

Σάρωσε η Χρυσή Μπαχαρίδου στη Νέα Βύσσα

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο που βρίσκει κανείς εξετάζοντας αναλυτικά τα αποτελέσματα στο νομό Έβρου, είναι η σαρωτική επικράτηση της Χρυσής Μπαχαρίδου στα 7 εκλογικά τμήματα της Νέας Βύσσας. Η πρώτη θέση βέβαια ήταν αναμενόμενη, αφού η νεαρή υποψήφια Βουλευτής κατάγεται από το χωριό και προφανώς οι συγχωριανοί της θα την επέλεγαν. Αυτό που έγινε όμως είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού στους 1.051 ψήφους που πήρε η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Μπαχαρίδου είχε 784 σταυρούς, με τον δεύτερο εκεί και πρώτο σε ψήφους σε όλο το νομό Έβρου Τάσο Δημοσχάκη να παίρνει μετά βίας μόλις 221 ψήφους. Τρίτος ήταν ο Σταύρος Κελέτσης με μόλις 173 σταυρούς, ενώ ο… εκλεγμένος βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος που κατάγεται μάλιστα από την περιοχή της Ορεστιάδας και ήρθε δεύτερος στο νομό, πήρε μόλις 170 ψήφους. Ιδιαίτερα γι’ αυτόν, προφανώς μέτρησε τόσο η… αγάπη που του είχε γενικά η οικογένεια Μπαχαρίδου, όσο και η “στήριξη” που είναι γνωστό πως του έδωσε στην περιοχή Ορεστιάδας ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι πέρα από την στήριξη των συγχωριανών της, οι οποίοι πολύ σωστά την ψήφισαν μαζικά γιατί όταν ένας συγχωριανός σου υποψήφιος και ανήκει στο κόμμα που ψηφίζεις προφανώς και πρέπει να τον στηρίζει, αλλά έγινε πολύ καλή δουλειά από όλη την οικογένεια της κ.Μπαχαρίδου και υπήρξαν… μονοσταυρίες στη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοδελτίων της. Μόνο που αυτή η επίδοση, δεν κατάφερε φυσικά να την φέρει σε μία από τις τρεις εκλόγιμες θέσεις και ήταν τελικά πέμπτη, πίσω από τον Παναγιώτη Φαραντάτο. Έτσι και αλλιώς όμως, αυτή η πρώτη παρουσία της σε εκλογική διαδικασία ήταν εντυπωσιακή.