Αλεξανδρής: Μισό δίκτυο, μισές δουλειές στο αρδευτικό Πέπλου με τ’ ανταποδοτικά του ΤΑΠ και πανηγυρίζουν

Αλεξανδρής: Μισό δίκτυο, μισές δουλειές στο αρδευτικό Πέπλου με τ’ ανταποδοτικά του ΤΑΠ και πανηγυρίζουν

Μια από τις συνηθισμένες αναρτήσεις στο facebook του απερχόμενου Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νίκου Γκότση, για την έναρξη του έργου που αφορά αντικατάσταση σαθρού υπόγειου δίκτυο σωληνώσεων που αρδεύει τα αγροκτήματα Πέπλου-Κήπων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κώστα Αλεξανδρή.

Ο γνωστός για την μαχητικότητα του αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος των διοικήσεων του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου, εξανέστη με τα όσα έγραψε συνοδεύοντας τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο κ.Γκότσης, γνωστός και ως Αντιδήμαρχος του facebook και ανέφερε για το έργο που γίνεται με χρήματα του ΤΑΡ, αφού περιλαμβάνεται στα ανταποδοτικά της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου προς τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια προσφορά του… Δήμου Αλεξανδρούπολης προς τον ΤΟΕΒ Φερών και κατά επέκταση στους αγρότες της περιοχής. Ο Κώστας Αλεξανδρής όμως έβαλε τα πράγματα στην θέση τους γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό για το γεγονός ότι γίνεται αντικατάσταση του… μισού δικτύου αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί να αντικατασταθεί όλο, οπότε το πρόβλημα παραμένει:

Κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν ως χάρη και προσφορά προς τους αγρότες τα χρήματα που δίνονται από τον ΤΑΠ για την μερική αντικατάσταση του υπόγειου αρδευτικού Πέπλου – Κήπων .
Είναι ή ελαφρόμυαλοι ή κακόβουλοι όσοι πιστεύουν ότι οι αγρότες πρέπει να χρωστάνε χάρη γιατί ένα κομμάτι των ανταποδοτικών επενδύθηκε στο να γίνει η αποκατάσταση του υπόγειου αρδευτικού δικτύου.


Τα χρήματα (1900000 ) που είχε να λάβει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ήταν μέσα στην συμβατική υποχρέωση του ΤΑΠ απέναντι στην τοπική κοινωνία . 


Οι αγρότες είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της κοινωνίας ,η διέλευση του αγωγού δεν ήταν μέσα από οικόπεδα η εξοχικές κατοικίες ήταν μέσα από τα χωράφια αυτών των ανθρώπων .
Το κόστος αντικατάστασης του υπόγειου αρδευτικού είχε υπολογιστεί βάση μελέτης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην αρχή 500000 όπως και ψηφίστηκε και μετέπειτα στις 700000 χιλιάδες ευρώ και αφορούσε 3155 μέτρα και συμπεριελάμβανε δυο αντλίες υψηλής πίεσης .
Η μετά από δυο χρόνια εξαναγκαστική απόφαση περιλαμβάνει 1600 μέτρα ( κόπηκαν 1555 και οι δυο αντλίες )και το κόστος του έργου έφτασε στο 1150000 δηλαδή 650000 χιλιάδες επάνω από την αρχική μελέτη.
Δηλαδή για όσους δεν το κατανοούν το κόστος της κατασκευής το φτάσανε στα 718 ευρώ το μέτρο .


Θέλοντας ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να δικαιολογήσει την τόσο μεγάλη διαφορά στο κόστος κατασκευής αναφέρθηκε για δυσκολίες στην κατασκευή του έργου , για μετροπόντικες , για λανθασμένα κλειδιά στην μελέτη αναιρώντας και υποβαθμίζοντας την ίδια την μελετητική υπηρεσία του Δημου .
Αλλάζοντας μόνον τα 1600 μέτρα που είναι το μπροστινό μέρος ενός προβληματικού δικτύου θα μεταφέρεται ή πίεση και εντέλει το πρόβλημα στα υπόλοιπα 1555 μέτρα που είναι εξίσου προβληματικά .
Το αποτέλεσμα είναι ότι θα επισκευάσουμε ένα δίκτυο το οποίο εντέλει θα εξακολουθεί να είναι προβληματικό , οι παραγωγοί δεν θα μπορούν να ποτίσουν ή θα ποτίζουν με προβλήματα .
Το κόστος ποτίσματος και επισκευών για τους παραγωγούς και το ΤΟΕΒ θα είναι μεγάλο λόγο των προβλημάτων και σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε ξανά για χρηματοδότηση αντικατάστασης των υπολοίπων 1555 μέτρων και κάποιοι θέλουν να είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι να πούμε και ευχαριστώ”.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*