Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης Εισηγητής στο πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει αύριο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης Εισηγητής στο πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει αύριο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας από κύκλους της Κυβέρνησης, ο Εισηγητής του πρώτου νομοσχεδίου για το επιτελικό Κράτος, που θα φέρει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για ψήφιση, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει κατά την αποψινή ψηφοφορία.

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων, το Κοινοβούλιο θα… πιάσει αμέσως δουλειά και θα λειτουργήσει κανονικά, ώστε να ψηφιστούν νομοσχέδια που ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Το πρώτο θα είναι αυτό που αφορά το επιτελικό Κράτος και η συζήτηση του θα αρχίσει αύριο Τρίτη το πρωί. Με απόφαση λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, Εισηγητής ορίστηκε να είναι ο Σταύρος Κελέτσης, κίνηση που σίγουρα είναι θετική για τον βουλευτή Έβρου που επέστρεψε στην Βουλή μετά από 10 χρόνια, αφού είχε διατελέσει σε αυτήν και την περίοδο 2004-2009.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, είναι επιφορτισµένος µε την ευθύνη της κατάθεσης αυτού του πρώτου νοµοσχεδίου για το επιτελικό κράτος που κατά πληροφορίες περιέχει περί τις 200 διατάξεις. Μαζί του προφανώς θα συνεργαστεί ο κ.Κελέτσης για να κάνει στη Βουλή την σχεςτική εισήγηση και να ξεκινήσει έτσι το νομοθετικό της έργο η νέα Κυβέρνηση.

Το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο επιφέρει πλήθος αλλαγών στη λειτουργία της Κυβέρνησης. Θεσπίζει αυστηρά ασυµβίβαστα για υπουργούς και βουλευτές, αλλά και η δραστική µείωση του αριθµού των µετακλητών υπαλλήλων που επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε εκτοξευθεί ο αριθμός τους. Έρχεται λοιπόν το νομοσχέδιο να τους μειώσει και όλα αυτά αναπροσαρµόζουν εκ των πραγµάτων τον οργανωτικό σχεδιασµό αρκετών υπουργείων.

Στις καινοτοµίες περιλαµβάνονται επίσης, είναι η ανακοίνωση ετήσιου Σχεδίου ∆ράσης Κυβέρνησης και υπουργείων το οποίο θα εποπτεύεται από το Υπουργικό Συµβούλιο, η θεσµοθέτηση µόνιµου υπηρεσιακού γραµµατέα σε κάθε υπουργείο, ο οποίος θα επιλέγεται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ µε τριετή θητεία, καθώς και η δηµιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής ∆ιαφάνειας, υπό τη στέγη της οποίας ενοποιούνται όλα τα εσωτερικά σώµατα ελέγχου της δηµόσιας διοίκησης (επιθεωρητές ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, επιθεωρητές Υγείας, Μεταφορών και Υποδοµών κ.λπ.).

Ομιλία Κελέτση για τις προγραμματικές δηλώσεις

«Η κοινωνία είναι σύμμαχός μας, είναι μαζί μας!»

Στις εξαιρετικά θετικές και ελπιδοφόρες αντιδράσεις της Κοινωνίας και των αγορών, σε εσωτερικό και εξωτερικό, ακόμη και πριν την Κυβερνητική αλλαγή, στάθηκε από το Βήμα της Βουλής, ο Σταύρος Κελέτσης.

Ο βουλευτής Έβρου, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης, υπογράμμισε την άνοδο του Χρηματιστηρίου και την κατακόρυφη πτώση στα επιτόκια δανεισμού της χώρας, ως χαρακτηριστικά δείγματα του εξαιρετικά θετικού οικονομικού μομέντουμ, που διέπει την κυβερνητική προσπάθεια.

«Δε θα πρέπει να εξανεμίσουμε αυτή την προίκα, του αισιόδοξου κλίματος που παραλάβαμε. Ο μεγάλος κίνδυνος για αυτή την αλλαγή, είναι να επιστρέψουμε στον παλιό κακό μας εαυτό».

Ο βουλευτής τόνισε πως με τόλμη & αποφασιστικότητα, η χώρα μπορεί να προχωρήσει και να αλλάξουμε σελίδα, με όπλα την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και την αισιοδοξία της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Στόχος μας είναι η επιδίωξη της κανονικότητας».

Η ανάγκη για ποιοτικές θέσεις εργασίας, ικανές να αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών, ώστε να μην έχουν την ανάγκη επιδομάτων, επισημάνθηκε ρητά από το βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι 158 συνάδελφοι είμαστε εδώ, ενωμένοι, ως μια γροθιά, για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Όπως και η ελληνική Κοινωνία!».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ