Εκδηλώσεις Άρδας: Αν μείνει αυτή η είσοδος, πως θα περνούν ΑΜΕΑ με τα αναπηρικά αμαξίδια;

Εκδηλώσεις Άρδας: Αν μείνει αυτή η είσοδος, πως θα περνούν ΑΜΕΑ με τα αναπηρικά αμαξίδια;

Η φωτογραφία είναι χθεσινή και μας την έστειλε φίλος από τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις “Συνάντηση Νέων ΄Σ΅ρδας 2019” από 24 έως 28 Ιουλίου.

Ο χώρος όπου θα βρίσκονται τα διάφορα περίπτερα και τα κιόσκια με φαγητό, ποτά και αναψυκτικά, αλλά και η εξέδρα που θα εμφανίζονται οι καλλιτέχνες, έχει περίφραξη με σιδερένια κάγκελα. Υπάρχουν αυτή την στιγμή μόνο δύο είσοδοι όπως αυτήν που βλέπετε και μας έστειλε, για την είσοδο κάποιου στο φεστιβάλ. Η εκτίμηση του είναι πως το άνοιγμα δεν ξεπερνάει τα 65 με 70 εκατοστά, οπότε αναπόφευκτα το ερώτημα είναι:

  • Ένα άτομο ΑΜΕΑ που θα πάει στις εκδηλώσεις με το αναπηρικό αμαξίδιο πως θα περάσει από αυτή ή την δεύτερη είσοδο; Ασφαλώς και δεν χωράει.

Για να μην υπάρξει μπέρδεμα, ο έλεγχος των εισιτηρίων για την είσοδο, είναι 40 με 50 μέτρα πιο μπροστά και αφού περάσει κάποιος από εκεί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα δυο μικρά… ανοίγματα ανάμεσα στα σιδερένια κάγκελα για να φτάσει στους άλλους χώρους. Κάτι που σίγουρα, αν παραμείνει η συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορεί να το κάνει ένα άτομο ΑΜΕΑ με καροτσάκι.