Δεν γνωρίζει ο Λαμπάκης τι… ποιεί ο Αντιδήμαρχος του Κουκουράβας και τούμπαλιν – Προκαλούν φεύγοντας πολύ γέλιο!!!

Δεν γνωρίζει ο Λαμπάκης τι… ποιεί ο Αντιδήμαρχος του Κουκουράβας και τούμπαλιν – Προκαλούν φεύγοντας πολύ γέλιο!!!

Προκαλούν ατελείωτο γέλιο φεύγοντας ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και κάποιοι συνεργάτες του, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα για μία ακόμη φορά στον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση των καταστροφών από την θεομηνία που έπληξε πριν λίγες μέρες την περιοχή.

Αναρωτιέται κανείς πως αυτοί οι άνθρωποι που παρουσιάζονταν τα 9 προηγούμενα χρόνια ως… αυθεντίες, διοίκησαν τον δήμο Αλεξανδρούπολης και όσα θα παραθέσουμε αναλυτικά με χρονολογική σειρά το επιβεβαιώνουν. Μιλάμε ότι δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους ή για να το παραφράσουμε δεν γνωρίζει ο κ.Λαμπάκης τι ποιεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Γιώργος Κουκουράβας και τούμπαλιν. Προσπάθησαν λοιπόν και στην συγκεκριμένη περίπτωση να αποποιηθούν τις ευθύνες τους γιατί δεν ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά μόνο χαλαζόπληκτη. Μόνο που διαψεύδουν ο ένας τον άλλον και ο κόσμος δικαιολογημένα γελάει με όσα τους ακούει να ισχυρίζονται.

Μετά λοιπόν τις τρομερές καταστροφές που προκάλεσε στις 10 Ιουλίου η χαλαζόπτωση στις Δημοτικές Κοινότητες Μάκρης και Συκκοράχης ο Βαγγέλης Λαμπάκης επιχειρώντας να απαντήσει στο νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, με επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρει ότι ξέχασε αυτός να επισημάνει πως ζητήθηκε να κηρυχτούν οι περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τότε και μέχρι σήμερα ακολούθησε ένα απίστευτο μπάχαλο, που εκθέτει ανεπανόρθωτα Λαμπάκη-Κουκουράβα και εξηγούμε το γιατί:

  • Δεν υπήρχε πουθενά και δεν είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι ζητήθηκε αυτό, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε χθες Τρίτη ένα έγγραφο με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2019, δηλαδή την Παρασκευή προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το οποίο κοινοποιήθηκε και προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, με αίτημα να κηρυχτούν οι περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

  • Το φοβερό όμως είναι, ότι εκείνη την ημέρα και μιλάμε για την Παρασκευή 19 Ιουλίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από την εικόνα, μιλώντας στην ιστοσελίδα Evros24, δήλωσε πως οι περιοχές αυτές είναι χαλαζόπληκτες και όχι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για αυτό δεν υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα.

  • Μάλιστα επεσήμανε με ύφος χιλίων καρδιναλίων, όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο των δηλώσεων του, πως “αν είναι να υποβάλλουμε ένα αίτημα στην Περιφέρεια απλά για να το υποβάλλουμε για εντυπωσιακό χωρίς να βγαίνει τίποτα δεν το κάνουμε.  Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι“.  Μάλιστα… κουνούσε το δάχτυλο σε όσους κατηγόρησαν το δήμο Αλεξανδρούπολης ότι αδράνησε και αμέλησε να ζητήσει κάτι τέτοιο φέρνοντας ως παράδειγμα ανάλογα αιτήματα του γειτονικού δήμου Μαρώνειας-Σαπών, του δήμου Ιάσμου οποίος κηρύχθηκε σε κατάσταση ανάγκης ή άλλων δήμων της χώρας στη Χαλκιδική και αλλού που επίσης υπέβαλαν αίτημα και κηρύχθηκαν αμέσως. Έκανε… μαθήματα ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κηρυχθεί μία περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τόνισε ξεκάθαρα τόνισε πως αυτοί οι λόγοι δεν συντρέχουν στην Αλεξανδρούπολη.

  • Παράλληλα, στις 20 Ιουλίου στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ανέβασε ένα ειρωνικό σχόλιο με τίτλο όπως βλέπετε: Προϋποθέσεις για να κηρυχθεί μία περιοχή σε έκτακτη ανάγκη. Προς γνώση…” και παρένθεση το σχετικό νόμο όπου αναφέρονται οι προϋποθέσεις. Τότε ο υπεύθυνος του Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης απάντησε με σχόλιο του, πως οι περισσότερες προϋποθέσεις που αναφέρονται στο νόμο ισχύουν για τις περιοχές της Μάκρης, Δικέλλων, Συκκοράχης και κακώς δεν υποβλήθηκε αίτημα προς την Περιφέρεια και ας απορρίπτονταν.

  • Σε μία τέτοια περίπτωση υπόλογη στον κόσμο θα ήταν η Περιφέρεια. Ο κ.Κουκουράβας ξεκάθαρα απάντησε όπως βλέπετε, πως δεν συντρέχουν οι λόγοι για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή. Επαναλαμβάνω, μία ημέρα μετά το έγγραφο που εμφάνισαν ξαφνικά πως υπέβαλαν παρόμοιο αίτημα.

  • Την Δευτέρα 22 Ιουλίου, μιλώντας στον Maximum FM και στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς Κωνσταντίνος ξεκαθάρισε ότι όπως γνωρίζει: “Δεν ζητήθηκε από το Δήμο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μάκρη, λόγο μη καταστροφών στις υποδομές”. Επίσης τόνισε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.
  • Τώρα λοιπόν ο ίδιος ο Γιώργος Κουκουράβας τα… γυρίζει και εμφανίζει στις 23 Ιουλίου 2019, δηλαδή 13 ολόκληρες ημέρες μετά τις ζημιές, ότι πρωτοκολλήθηκε έγγραφο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ζητούσαν να κηρυχθούν οι δημοτικές κοινότητες Μάκρης και οι Συκκοράχης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
  • Όμως και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum Fm επίσης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πήρε αίτημα του δήμου Αλεξανδρούπολης για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η συγκεκριμένη πληγείσα περιοχή.