Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη – Τι ζητούν επειγόντως

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη – Τι ζητούν επειγόντως

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στην οποία θέτουν κάποια ζητήματα επείγουσας σημασίας, απέστειλε η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Την υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρήστος Τουφάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Βογιατζής και επισημαίνουν την ανάγκη ενίσχυσης με υλικοτεχνική υποδομή, να μην ισχύσει η απόφαση που παίρνει από τον Έβρο στην Αθήνα τους Εβρίτες αστυνομικούς που μετέχουν στην επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ” και κάποια ακόμα ζητήματα.

“Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες υπάρχει μία έξαρση της μετανάστευσης ανά τη υφήλιο χωρίς να εξαιρείτε η χώρα μας, μια που αποτελεί γεωγραφικό σύνδεσμο μεταξύ Ευρώπης,  Ασίας αλλά και  Αφρικής. Η περιοχή του Έβρου, όλα αυτά τα χρόνια,  αποτέλεσε μόνιμο σημείο εισόδου προσφύγων και μεταναστών. Το Ελληνικό κράτος με διάφορες μεθόδους και δράσεις προσπάθησε να ανταπεξέλθει στο ζήτημα αυτό. Μία από τις κορυφαίες και ουσιαστικές προσπάθειες αποτέλεσε η ίδρυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης  το 1999 κατά της δικής σας Υπουργίας, και μία δεύτερη, η έναρξη της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» το 2012. Σήμερα στα μέσα του 2019 το ζήτημα της μετανάστευσης παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ και η ανάγκη αντιμετώπισης του επιβάλει συνεχή ενδυνάμωση σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα καθώς αυξάνεται το διασυνοριακό έγκλημα ( τρομοκρατία, τζιχατιστές, ναρκωτικά, λαθρεμπορία κλπ ).

Κύριε Υπουργέ, στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις σας αναφερθήκατε εκτενώς στο μεταναστευτικό ζήτημα και στη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Εσείς αναφέρατε ότι η επιτήρηση και η επόπτευση των συνόρων είναι σχεδόν αμιγώς έργο των Σωμάτων Ασφαλείας και συμφωνούμε μαζί σας.

Εσείς αναφέρατε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν και το μεταναστευτικό αποτελεί θέμα Εθνικό και συμφωνούμε μαζί σας.

Εσείς αναφερθήκατε στην αναγκαιότητα δράσεων για να αντιμετωπιστεί ένα νέο φαινόμενο εισδοχής στον Έβρο και συμφωνούμε μαζί σας.

Όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στην καθημερινότητά τους μάχονται, με αιχμή του δόρατος τα Συνοριακά Τμήματα, να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της μετανάστευσης.

Εμείς ως Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης αλλά και ως μέλη της κοινωνίας του Έβρου θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις αγωνίες μας, τις ανάγκες μας αλλά και τις απαιτήσεις μας για τη μέγιστη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, την άρτια φύλαξη των συνόρων μας και την εμπέδωση της ασφάλειας στους συντοπίτες μας και κατ’ επέκταση σε όλη τη Χώρα

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε για όλα αυτά που αναφερθήκατε, να μας ενισχύσετε άμεσα με υλικοτεχνικά μέσα και να ακυρώσετε άμεσα τη διαταγή  ανάκλησης των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να επισκεφτείτε τον ακριτικό Νομό μας για να διαπιστώσετε την αγωνία που εκφράζουμε αλλά και για έναν ειλικρινή διάλογο για την επίτευξη του κοινού μας στόχου”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*