Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερα δημόσια έργα στο βόρειο Έβρο και επαναλειτουργία των λατομείων Κουφόβουνου

Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερα δημόσια έργα στο βόρειο Έβρο και επαναλειτουργία των λατομείων Κουφόβουνου

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των λατομείων Κουφόβουνου και φθηνότερα αδρανή υλικά για τα δημόσια έργα που θα πραγματοποιούνται στην περιοχή του κεντρικού και βόρειου Έβρου, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, κατά την 8η Τακτική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να προεδρεύει λόγω απουσίας του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέλτιου στην Αθήνα, έλαβαν απόφαση για:

Γνωμοδότηση σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 46 του Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ 5/Α), αναφορικά με την ανεπάρκεια αδρανών υλικών, λόγω απουσίας καθορισμένων λατομικών περιοχών στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και την υποβολή εισήγησης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για τον καθορισμό λατομικών περιοχών στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας  Έβρου.

Για το θέμα που εισηγήθηκε η Αν. Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Αναστασία Κασάπη, το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ του καθορισμού λατομικών περιοχών. Να επισημάνουμε ότι ψήφισαν αρνητικά από την αντιπολίτευση τόσο ο Φώτης Καραλίδης και η παράταξη του, όσο και ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος με τους συμβούλους του.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πραγματοποίηση και ολοκλήρωση έργων στις περιοχές του κεντρικού και βορείου Έβρου και το κόστος εκτοξεύονταν, λόγω έλλειψης λατομείων για αδρανή υλικά. Κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα να υπάρχουν λατομικές περιοχές απ’ όπου θα μπορούν να λαμβάνονται τα απαραίτητα υλικά και έτσι αυτά μεταφέρονταν από την νότια περιοχή του νομού, με πολύ υψηλότερο κόστος.

 

Ένα σχόλιο

  1. “Κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα να υπάρχουν λατομικές περιοχές απ’ όπου θα μπορούν να λαμβάνονται τα απαραίτητα υλικά και έτσι αυτά μεταφέρονταν από την νότια περιοχή του νομού, με πολύ υψηλότερο κόστος.” και κάποιο άλλοι φρόντιζαν να βάζουν στις μελέτες συγκεκριμένο όριο στην χιλιομετρική απόσταση των συμμετοχόντων λατομείων σε διαγωνισμούς για να αποκλείονται και να τα παίρνουν συγκεκριμένες εταιρείες δλδ η εξής μία!!! ΧΑχαΧχχαΧχχαΧχαχχχαΧΧχ γεια σου βρε Κωνσταντίνε!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*