Ηλίας Ηλιακόπουλος προς Λαμπάκη: ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ κε ΔΗΜΑΡΧΕ..!

Ηλίας Ηλιακόπουλος προς Λαμπάκη: ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ κε ΔΗΜΑΡΧΕ..!

-Η επιδίωξη παραμονής Σας στο αξίωμα του Δημάρχου δεν μπορεί να θίγει υπολήψεις και μάλιστα συναδέλφων σας

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο


Είναι θεμιτό ο καθένας να διεκδικεί τα δικαιώματά του με νόμιμο τρόπο. Δεν επιτρέπεται όμως στην προσπάθεια του να επιβάλλει τις απόψεις και ισχυρισμούς του ,ακόμη και όταν προσφεύγει στην Δικαιοσύνη , να εκφεύγει των ορίων της Νομιμότητας αλλά και των ελαχίστων ορίων κοινωνικής ηθικής!

Αυτό ισχύει και για Σας κε Δήμαρχε, όταν προσωπικά πληροφορήθηκα , μετά την κοινοποίηση της ενστάσεως σας κατά του κύρους της εκλογής του Νέου Δημάρχου Ιωάννη Ζαμπούκη και πολλών άλλων δημοτικών Συμβούλων της αντίθετης πλευράς από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου , ότι μεταξύ άλλων η πολυσέλιδη ένστασή Σας στρέφεται και εναντίον πολλών συναδέλφων μεταξύ των οποίων και εμού , που είχαμε την τιμή να διεκπεραιώσουμε τα καθήκοντα του Δικαστικού αντιπροσώπου στις πρόσφατες Δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.
Κε Δήμαρχε στο δικόγραφο της από 24-6-2019 ενστάσεως σας,,το οποίο συνυπέγραψαν και πολλοί Σύμβουλοί Σας, απευθυνόμενο στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης δια του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης «στοχοποιείτε» περί τους πενήντα συναδέλφους δικηγόρους του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου , ότι εμείς ως δικαστικοί αντιπρόσωποι και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές είχαμε « ψυχική διάθεση και συναισθήματα υπέρ του κ Ιωάννη Ζαμπούκη, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης»! ( Σελ.. 35-36 της ενστάσεως σας) Και συνεχίζετε να προσβάλλετε υπολήψεις συναδέλφων Σας ,πολλοί εκ των οποίων μάλιστα υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές Σας ,όταν διεκδικήσατε κατά το παρελθόν με επιτυχία το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αλλά ακόμη και το αξίωμα του Δημάρχου μεταγενέστερα ! Παραθέτετε λοιπόν περιπτώσεις από τα διάφορα εκλογικά τμήματα της περιοχής της Αλεξανδρούπολης , θεωρώντας , ότι πέραν του γενικού επηρεασμού (!), όλοι εμείς ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης παραβιάσαμε την εκλογική Διαδικασία και την Νομοθεσία υπέρ του Ιωάννη Ζαμπούκη!


Δεν γνωρίζω τι θα πράξουν οι λοιποί Συνάδελφοι , οι οποίοι υπήρξαν Δικαστικοί Αντιπρόσωποι στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου , πέραν της διαφαινόμενης δυσφορίας εκ μέρους τους για τη στοχοποίηση τους από πλευράς Σας ως δήθεν ευνοϊκά διακείμενων στον Συνάδελφο συνυποψήφιο κατά τις Δημοτικές και κοινοτικές εκλογές , κον Ιωάννη Ζαμπούκη.
Όσον με αφορά όμως έχω την ηθική πρωτίστως υποχρέωση να υπερασπιστώ τον εαυτό μου σε όσα μου προσάπτετε.
Αναφέρετε λοιπόν χαρακτηριστικά –και είναι το βασικό σας θα έλεγα επιχείρημα σε βάρος των περισσοτέρων δικαστικών αντιπροσώπων –μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης – πως από τα 19 άκυρα ψηφοδέλτια του τμήματός μου τα 12 ήταν του Δημοτικού συνδυασμού σας «Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης» και κακώς ακυρώθηκαν από τον Δικαστικό αντιπρόσωπο, δηλαδή εμένα , καθώς οι εκλογείς εκφράστηκαν υπέρ του Δημοτικού συνδυασμού σας « Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης» με ψηφοδέλτιο της κοινότητας του συνδυασμού αντί του δημοτικού!
Εσείς όμως ως εγκρατής Νομικός και παλαίμαχος Δικηγόρος δεν μπορείτε να παραβλέψετε , ότι η εκλογική Νομοθεσία στο άρθρο 73 του ΠΔ 26/2012 , ορίζει , ότι «ο εκλογέας δεν έχει το Δικαίωμα να αλλοιώσει το περιεχόμενο του ψηφοδελτίου πέρα από όσα επιτρέπονται σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα που κάθε φορά εφαρμόζεται .Κάθε αλλοίωση που γίνεται κατά παράβαση της διάταξης αυτής επάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου» Αλήθεια πως έχετε την αξίωση να θεωρήσουμε ως έγκυρα ψηφοδέλτια όσα ψηφοδέλτια της κοινότητας ευρέθηκαν σε φάκελο των δημοτικών εκλογών, μόνο και μόνο γιατί κατά την άποψή σας οι ψηφοφόροι «εκφράστηκαν» υπέρ του συνδυασμού σας, με ψηφοδέλτια της κοινότητας ;!

Γνωρίζετε ακόμη , ότι κατ άρθρο 83 του πιο πάνω ΠΔ η εφορευτική επιτροπή δίνει τον φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με την σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά εντύπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων….Μετά ο εκλογέας οφείλει να αποσυρθεί στον ξεχωριστό χώρο με τρόπο να μην τον βλέπουν και εκεί κλείνει μυστικά το ψηφοδέλτιο της εκλογής του μέσα στον φάκελο που του έχει παραδοθεί.Στην συνέχεια κολλάει τον φάκελο , επιστρέφει και τον δείχνει στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και στους άλλους που παρίστανται …. και ύστερα τον ρίχνει με το χέρι του στην κάλπη.
Πως αλήθεια μπορούσα να γνωρίζω τόσο εγώ όσο και οποιοσδήποτε άλλος δικαστικός αντιπρόσωπος , τι κάνει ο εκλογέας πίσω από το παραβάν , αν δηλαδή είχε ήδη ψηφοδέλτια μαζί του –αυτό είναι άλλωστε ρίσκο κε Δήμαρχε- και έβαλε εκείνα της κοινότητας στο φάκελο των δημοτικών;! Και πολύ περισσότερο πως μπορούσαμε να θεωρήσουμε έγκυρα τέτοιου είδους ψηφοδέλτια με το σκεπτικό, ότι είναι του δικού σας συνδυασμού την στιγμή που τα ψηφοδέλτια της κοινότητας δεν περιείχαν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους;! Τι σταυρούς αλήθεια θα καταμετρούσαμε , αν κατά την δική σας λογική τα θεωρούσαμε έγκυρα; Γιατί αν κάναμε αυτό που εσείς λέτε , τότε θα μπορούσε η «εποπτεύουσα αρχή» να μας κατηγορήσει ενδεχομένως για αλλοίωση της βούλησης των συγκεκριμένων ψηφοφόρων.

Γιατί κε Δήμαρχε, Βαγγέλη Λαμπάκη , μόνο αν ο εκλογέας ευρίσκεται σε σωματική αδυναμία για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, τότε μόνο έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στον Δικαστικό αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής , οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν .Όμως αυτή είναι μια εξαιρετική περίπτωση και όχι ο κανόνας κε Δήμαρχε. Κι αυτό κε Δήμαρχε ως απάντηση στην ακατανόητη θέση σας , ότι επειδή υπήρχαν διπλές κάλπες , προκλήθηκε εύλογη αδυναμία στους ψηφοφόρους για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και παρ όλα αυτά οι εκλογείς εξέφραζαν την προτίμηση -επιθυμία τους κατά το δυνατόν στο συνδυασμό που επιθυμούσαν «καθοδηγούμενοι!!!!!!! επαρκώς ;;;;;»(δική σας φράση σελ. 35 της ενστάσεως σας).Πριν μπουν στο παραβάν για να ψηφίσουν, τους τα λέγαμε όλα και τα είχαμε γράψει και όλα αναλυτικά. Όταν έμπαιναν όμως στο παραβάν δεν μπορούσαμε πλέον κε Δήμαρχε να καθοδηγήσουμε και μάλιστα επαρκώς(!) κανέναν!

Και αλήθεια, ακόμη και με όσα μας καταμαρτυρείτε στην καταγραφή των άκυρων ψηφοδελτίων από μέρους μας , από ποιο στοιχείο προκύπτει , ότι εμείς ενεργήσαμε έτσι , γιατί δήθεν διακείμεθα ευνοϊκά στον Ιωάννη Ζαμπούκη; Που αλήθεια υπάρχει αυτό που εμείς οι Νομικοί αποκαλούμε «αιτιώδη συνάφεια»; Πως αλήθεια μπορείτε κε Δήμαρχε να σπιλώνετε έτσι υπολήψεις και πρόσωπα μόνο και μόνο από την αγωνία και προσπάθεια σας να ευδοκιμήσει η ένστασή Σας ;!
Ως εκ περισσού θα πρέπει να γνωρίζετε , πως σε ότι με αφορά , -πιστεύω και οι άλλοι συνάδελφοι το έπραξαν- για την ακύρωση ψηφοδελτίων είχα την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της εφορευτικής επιτροπής –τι λέτε και αυτοί όλοι διάκεινται ευνοϊκά υπέρ του Ιωάννη Ζαμπούκη;!- αλλά και της εκλογικής αντιπροσώπου σας , η οποία σημειωτέον συμφώνησε απολύτως με την κρίση μας συλλογικά, έχοντας της επιδείξει όλα τα άκυρα ψηφοδέλτια , συνυπογράφοντας τα πρακτικά !!! Προσπάθεια μας κε Δήμαρχε , ήταν να σώζουμε τα ψηφοδέλτια και όχι να τα ακυρώνουμε σύμφωνα άλλωστε με όσα ισχύουν στις ερμηνευτικές εγκυκλίους . Επομένως το να λέτε και να ισχυρίζεστε , ότι έπρεπε να ακυρώσω ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δήμος για όλους , πρώτα εσύ» , διότι είχε μουτζούρα –σημάδι , μόνο μελαγχολία προκαλεί, γιατί δεν αναφέρετε τίποτε απολύτως, πως αυτή η μουτζούρα παραβιάζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας;!
Εν κατακλείδι κε Δήμαρχε αναρωτηθείτε, γιατί ουσιαστικά προσβάλλετε με την ένσταση σας την πρώτη ψηφοφορία , αφού αναφέρεστε στα ψηφοδέλτια με τους δημοτικούς συμβούλους . Όταν μάλιστα σε αυτήν της 26ης Μαϊου ήλθατε πρώτος έναντι του αντιπάλου Σας Ιωάννη Ζαμπούκη, γεγονός το οποίο υποδηλώνει κατα λογική αναγκαιότητα , ότι ο προαναφερόμενος δεν είχε την άμεση επιρροή επάνω μας με την ιδιότητα του ως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου μας, όπως εσείς με διαπρύσιο , καταγγελτικό αλλά συνάμα έντονα προσβλητικό και συκοφαντικό λόγο ,σε βάρος εμού και στην δική μου την αντίληψη τουλάχιστον ,-είμαι όμως βέβαιος και για τους λοιπούς-, διακηρύσσετε στην υπό εξέταση ένστασή Σας !
Γι αυτό κε Δήμαρχε, όσον με αφορά θα πρέπει να ζητήσετε συγνώμη και μάλιστα δημόσια , αντιλαμβανόμενος έστω και την τελευταία στιγμή , ότι ξεπεράσατε κατά πολύ τα όρια , θίγοντάς την τιμή και την υπόληψη μας , διαδίδοντας τα πιο πανω συκοφαντικά στον περίγυρο μιας μικρής σχετικά πόλης,πράξεις που «εγγίζουν» το πυρίκαυστο πεδίο του Ποινικού Δικαίου.
Σε λίγο χρόνο η δικαστική κρίση θα «τάμει» την διαφορά. Καμία όμως δικαστική απόφαση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αγάπη του λαού , αυτήν που θα πρέπει να επιζητεί ο κάθε Δημόσιος άρχοντας!Φυσικά και εσείς κε Δήμαρχε!