Αλεξανδρούπολη: Σε δυο μήνες η ανέλκυση του ναυαγίου “‘Ολγα” από το λιμάνι

Αλεξανδρούπολη: Σε δυο μήνες η ανέλκυση του ναυαγίου “‘Ολγα” από το λιμάνι

Μέσα σε δυο μήνες από την έκδοση των σχετικών αδειών, αναμένεται να γίνει η ανέλκυση του ναυαγίου “Όλγα” από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στα Γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης υπεγράφη σήμερα το πρωί η Σύμβαση ΑΝΑΘΕΣΗΣ για την AΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  του ναυαγίου Βυθοκόρου «ΟΛΓΑ» Ν.Α. 01.

Ύστερα από την δημόσιο διαγωνισμό που προηγήθηκε, την σύμβαση εκτέλεσης του έργου υπέγραψαν  εκ μέρους του Οργανισμού ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ Ε.Ρ.Ε.»  ο διαχειριστής της εταιρείας  κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΖΑΜΗΣ.

Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση του συνόλου των εργασιών για την ανέλκυση και απομάκρυνση από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης του ναυαγίου βυθοκόρου «ΟΛΓΑ»  που είναι βυθισμένη από τον Ιούλιο του 2010 στο ανατολικό κρηπίδωμα της προβλήτας Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην λειτουργία του λιμένα και τον ελλιμενισμό εμπορικών πλοίων.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών σύμφωνα με την υποβληθείσα προσφορά είναι 64 ημέρες από την ημέρα έκδοσης των σχετικών αδειών .

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο ανάδοχος θα ολοκληρώσει τον καθαρισμό της περιοχής εκτέλεσης των εργασιών  από τυχόν προσχώσεις, κατάλοιπα , πετρελαιοειδή και απορρίμματα.

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και μία δεκαετία ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης και διευκολύνεται περισσότερο η συνολική προσπάθεια ανάπτυξης του λιμένα στον τομές των Συνδυασμένων Μεταφορών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*