Αλεξανδρούπολη: Ξεκινάει αύριο η λειτουργία των ημιϋπόγειων κάδων, 5 μήνες μετά την τοποθέτηση τους

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινάει αύριο η λειτουργία των ημιϋπόγειων κάδων, 5 μήνες μετά την τοποθέτηση τους

Ξεκινάει  από αύριο το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019, η λειτουργία των ημιϋπόγειων κάδων, πέντε μήνες μετά την τοποθέτηση τους σε διάφορα σημεία της πόλης στις αρχές Μαρτίου, αλλά και κατά σύμπτωση (;) παραμονές εκδίκασης της  ένστασης του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, κατά του νεοεκλεγέντος Γιάννη Ζαμπούκη που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, θα ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ οι υπάρχοντες τροχήλατοι  πλαστικοί (πράσινοι) ή σιδερένιοι κάδοι απορριμμάτων (σύμμεικτοι) και θα ξεκινήσει η λειτουργία των  ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων που είναι τοποθετημένοι στις οδούς: Καραολή & Δημητρίου, Λ. Βασ. Αλεξάνδρου – Απολλωνιάδος (παραλιακή)  & Λ. Δημοκρατίας.

Η  αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται τις βράδυνες ώρες από 00:00 έως 06:00 π.μ. από το ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου μας.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία τους ισχύουν όσα ίσχυαν και για τους κλασσικούς κάδους και προβλέπονται στον κανονισμό καθαριότητας του δήμου. Τα οικιακά απορρίμματα τοποθετούνται σε κατάλληλες σακούλες απορριμμάτων (έως 45 λίτρων), οι οποίες τοποθετούνται δεμένες στους κάδους με το πράσινο καπάκι στη θύρα.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην σταθμεύουν οχήματα ή μοτοποδήλατα παραπλεύρως/μπροστά και σε μήκος 7-8 μέτρων στους  ημιυπόγειους κάδους ώστε να διευκολύνεται η αποκομιδή.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση απορριμμάτων οποιουδήποτε τύπου εκτός των κάδων, όπως και η ρίψη μη οικιακών απορριμμάτων, όπως μπάζα κλπ. εντός αυτών.

Για αντικείμενα οικιακού εξοπλισμού (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές) ο δημότης δύναται να ενημερώνει την υπηρεσία μας ώστε να καθορίζεται  η ημέρα και  ώρα συλλογής τους, όπως ισχύει. Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων προκειμένου να γίνει ομαλή η προσαρμογή του νέου τύπου κάδων συλλογής.

Το πρόγραμμα λειτουργίας των ημιυπόγειων κάδων θα επεκταθεί σε 2η φάση στις υπόλοιπες οδούς, όπου έχουν τοποθετηθεί.  Σε επόμενη φάση, επίσης, θα λειτουργήσει το σύστημα αποκομιδής των ημιυπόγειων κάδων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε καπάκι). Για όλα αυτά όμως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης”.

Δεν θα λειτουργήσουν ακόμα οι ημιϋπόγειοι κάδοι ανακύκλωσης

Ελπίζουν να μην πάθει κάτι το μοναδικό απορριμματοφόρο

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, δεν θα λειτουργήσουν ακόμα οι ημιϋπόγειοι κάδοι της ανακύκλωσης, επειδή το ειδικό απορριμματοφόρο για την αποκομιδή ββρίσκεται στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να τοποθετηθεί ο ειδικός γερανός που απαιτείται για το άδεισμα των κάδων.

Για τα υπόλοιπα σκουπίδια υπάρχει μόνο ένα ειδικό γερανοφόρο όχημα που θα αδειάζει τους κάδους, από τις 12 το βράδυ ως τις 6 το πρωί, σε αντίθεση με τα συμβατικά απορριμματοφόρα που μαζεύουν όλη την ημέρα σκουπίδια. Κι αυτό γιατί θα απαιτείται πολύς χρόνος για το άδεισμα των ημιϋπόγειων κάδων και αν υπήρχε κυκλοφορία αυτοκινήτων θα δημιουργούνταν κυκλοφοριακό πρόβλημα. Στον δήμο πάντως εύχονται να μγην χαλάσει το μοναδικό απορριμματοφόρο με γερανό για τους συγκεκριμένους κάδους, γιατί μετά θα πρέπει να ξαναβγάλουν τους κανομνικούς κάδους και επειδή προβλέπεται οι υπάρχοντες απ’ όπου θα απομακρυνθούν με την λειτουργία των ημιϋπόγειων να τοποθετηθούν όπου δεν υπάρχουν, δεν θα έχουν άλλους διαθέσιμους.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν πρέπει οι πολίτες να παρκάρουν σε μήκος 7-8 μέτρων μπροστά από τους ημιϋπόγειους κάδους προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή, αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν οι θέσεις παρκαρίσαμτος, μια και απαιτούνται να είναι κενές πολύ περισσότερες απ’ ότι σήμερα με τους κανονικούς κάδους.

 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν είμαι ρομπότ

    Αυτοί οι κάδοι, μου φαίνεται πως θα αποδειχθούν “πατάτες”…
    Αγορά, τοποθέτηση και ειδικά οχήματα για την αποκομιδή τους. Μόνο έξοδα.
    Τί πρόβλημα υπήρχε με τους κλασσικούς κάδους και έπρεπε να αντικατασταθούν;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*