Καταγγελία πολίτη ότι οι σεκιούριτι στη Συνάντηση Νέων Άρδα έκαναν έλεγχο στα σακίδια

Καταγγελία πολίτη ότι οι σεκιούριτι στη Συνάντηση Νέων Άρδα έκαναν έλεγχο στα σακίδια

Καταγγελία από πολίτη ο οποίος βρέθηκε ως θαμώνας στη Συνάντηση Νέων Άρδας 2019, ότι οι σεκιούριτι υποχρέωναν σε όσους επισκέπτονταν τον χώρο να ανοίγουν τα σακίδια τους για να κάνουν έλεγχο, έφτασε στο Evros-news.gr.

Σύμφωνα με το e-mail που μας έστειλε:

“Με αφορμή τη λήξη του φεστιβάλ νέων Άρδα, θα ήθελα να καταγγείλω ανώνυμα, ως δημότης του δήμου Ορεστιάδας, το εξής ανάρμοστο περιστατικό που έλαβε χώρα:

ψευτοπαλικαράδες- εθελοντές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και εκτελούσαν χρέη security- υποχρέωναν τους πολίτες κατά την είσοδο τους, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, να ανοίγουν τα σακίδια που έφεραν, με το πρόσχημα της απαγόρευσης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, πέραν αυτών που πωλούνται εντός του χώρου.

Η πράξη αυτή θεωρείται κατακριτέα, καθώς νοείται σαν πράξη κατάχρησης εξουσίας, που βέβαια δεν έχουν την εξουσία, δεν είναι αστυνομικοί και κάτι τέτοιο δεν ανήκει στις αρμοδιότητες τους”.

Δεν ξέρουμε αν επρόκειτο για άτομα της εταιρείας ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ-ΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΕΠΕ στην οποία ανατέθηκε επίσημα η Φύλαξη χώρου, έκδοση εισιτηρίων και έλεγχος εισιτηρίων στην 25η Συνάντηση Νέων Άρδας 2019 και ήταν επιφορτισμένα και με αυτό. Είναι βέβαια γνωστό ότι κάποιοι, προκειμένου να αποφύγουν τα επιπλέον έξοδα στον χώρο των εκδηλώσεων, επειδή ίσως δεν μπορούσαν να πληρώσουν εκτός του εισιτηρίου και για ποτά, να τα φέρνουν απ’ έξω.

Κάθε απάντηση ή διευκρίνιση για την συγκεκριμένη καταγγελία ασφαλώς και θα την δημοσιεύσουμε.

ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ-ΦΥΛΑΞΗ-ΕΚΔΟΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ