Αλεξανδρούπολη: Έκλεισε ο Ε’ Παιδικός Σταθμός στο ΚΕΓΕ – Αναστάτωση στους γονείς που ψάχνουν λύσεις

Αλεξανδρούπολη: Έκλεισε ο Ε’ Παιδικός Σταθμός στο ΚΕΓΕ – Αναστάτωση στους γονείς που ψάχνουν λύσεις

Έκλεισε, για λόγους οικονομίας, από τον δήμο Αλεξανδρούπολης ο Ε’ Παιδικός Σταθμός που βρίσκεται στην περιοχή του ΚΕΓΕ και οι γονείς των παιδιών ανησυχούν ότι δεν θα βρουν όλα θέσεις στους άλλους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Όπως τους ανακοινώθηκε χθες από την διεύθυνση του συγκεκριμένου Παιδικού Σταθμούς, αυτός κλείνει γιατί δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο ενοικίασης του κτιρίου μεταξύ Δήμου και του ιδιώτη, καθώς ήταν ο μοναδικός Παιδικός που δεν στεγάζονταν σε ιδιόκτητο κτήριο του δήμου. Όπως υποστηρίζουν από την αρμόδια υπηρεσία, υπάρχουν αρκετές θέσεις σε άλλους Σταθμούς όπου μπορούν να εγγραφούν τα παιδιά από τους γονείς.

Όμως αυτοί ανησυχούν και υπάρχει φόβος υπάρχει να μην καλυφθούν όλα τα παιδάκια, κυρίως όσα δεν δικαιούνται ΕΣΠΑ οι γονείς τους είτε γιατί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε για κάτι άλλο. Στον συγκεκριμένο Παιδικό λειτουργούσαν δύο τμήματα των 27 παιδιών (54 συνολικά) και φυσικά η η περιοχή των ΚΕΓΕ μένει χωρίς Σταθμό. Ακόμα πάντως και να βρεθούν θέσεις σε άλλους, θα είναι υποχρεωμένοι οι γονείς που μένουν στην συγκεκριμένη περιοχή, να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να πηγαίνουν εκεί τα μικρά παιδιά τους. Γι’ αυτό και αρκετοί από αυτούς είναι έντονα δυσαρεστημένοι με την απερχόμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη για την συγκεκριμένη απόφαση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*