Συνάντηση Νέων Άρδα: Κόστισε συνολικά 208.000 ευρώ – Επειδή κάποιοι πανηγυρίζουν, πόσα έσοδα είχε;

Συνάντηση Νέων Άρδα: Κόστισε συνολικά 208.000 ευρώ – Επειδή κάποιοι πανηγυρίζουν, πόσα έσοδα είχε;

Στο συνολικό ποσό των 208.000 ευρώ και συγκεκριμένα 207,660 ευρώ, ανέρχονται τα έξοδα των φετινών εκδηλώσεων “Συνάντηση Νέων Άρδας 2019”, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Επειδή όμως ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντής Αρχοντίδης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ορεστιάδας Δημήτρης Πάλλας με τις αναρτήσεις τους στο facebook … έδωσαν δικαιώματα, όπως τραγούδησε και ο Κωνσταντίνος Αργυρός το βράδυ της Κυριακής, στην πιο πετυχημένη από άποψη προσέλευσης κόσμου βραδιά,  εμείς ΡΩΤΑΜΕ:

  • Πόσα ήταν τα έσοδα που είχαν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις;
  • Κάλυψαν τα έξοδα;
  • Ακόμα κι αν ακόμα περιμένουν χρήματα από χορηγούς, όπως έλεγαν πέρυσι επί μήνες προκειμένου να μην εμφανίσουν αναλυτικά στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο ας μας πουν πόσα ήταν τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τα εισιτήρια των πέντε βραδιών με τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν.
  • Άλλωστε η εταιρεία του “κολλητού” και φίλου του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, η ΠΙΟΝΕΡΟΣ του Νίκου Ραδιόγλου, είχε αναλάβει με απ’ ευθείας ανάθεση (τι άλλο φυσικά), την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων. Μάλιστα εκδόθηκε αμέσως χθες και το Ένταλμα Πληρωμής της για 19.708 ευρώ.
  • Να μας πουν λοιπόν οι Μαυρίδης, Αρχοντίδης, Πάλλας, αφού οι δυο τελευταίοι πανηγυρίζουν ότι ήταν κερδοφόρες οι φετινές εκδηλώσεις, αν τα έσοδα κάλυψαν τις 208.000 των εξόδων.
  • Αλήθεια, ο περσινός δημόσιος αναλυτικός απολογισμός της Συνάντησης Νέων Άρδας 2018 που όλο θα έφερναν στο δημοτικό συμβούλιο γιατί ακόμα δεν ήρθε; Να τον φέρουν και να μας… τον τρίψουν στην μούρη εμάς στο Evros-news.gr, ώστε να μην τολμήσουμε να κριτικάρουμε τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ και εμείς και η αντιπολίτευση και οι δημότες της Ορεστιάδας.

  • Κι επειδή ο αρμόδιος επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχος κ.Πάλλας πανηγυρίζει, την στιγμή που η ΔΗΚΕΠΑΟ παίρνει κάθε χρόνο ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 500.000 από τον δήμο, δηλαδή ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ για να καλύπτει την ζημιά και την “τρύπα” που έχει, αντί να παριστάνει τον τιμητή, να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά με επίσημα ΕΓΓΡΑΦΑ από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τα έξοδα που ανέρχονται σε 207.606 ευρώ των φετινών εκδηλώσεων Συνάντηση Νέων Άρδας 2019

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-119.719,80 ΕΥΡΩ

ΦΥΛΑΞΗ-ΕΚΔΟΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ-19.708 ΕΥΡΩ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ-ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-4.690 ΕΥΡΩ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΣ-4.998,84 ΕΥΡΩ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ LOKOMONDO-4.484,84 ΕΥΡΩ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ-3917,92 ΕΥΡΩ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ-2.920,88 ΕΥΡΩ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ-2.326,68 ΕΥΡΩ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΡΔΑΣ-4.377,70 ΕΥΡΩ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-4.960 ΕΥΡΩ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΡΔΑΣ-2.994,20 ΕΥΡΩ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΡΔΑΣ-2500 ΕΥΡΩ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΔΑΣ-4.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ-4.650 ΕΥΡΩ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 3.000 ΕΥΡΩ

ΑΔΙΑΣΑΛΕΥΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ-4.300 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΥΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ-4.050 ΕΥΡΩ

ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-3.000 ΕΥΡΩ

ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ ΑΡΔΑΣ-1.984 ΕΥΡΩ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ-1.200 ΕΥΡΩ

ΑΛΛΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΑΡΔΑΣ-1.700 ΕΥΡΩ

ΡΟΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΔΑΣ-990 ΕΥΡΩ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-550 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΑΡΔΑΣ-500 ΕΥΡΩ

ΦΥΤΑ ΑΡΔΑΣ-470 ΕΥΡΩ

ΓΕΥΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-630 ΕΥΡΩ

ΓΕΥΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-450 ΕΥΡΩ

ΓΕΥΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-372 ΕΥΡΩ

ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ-411,89 ΕΥΡΩ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ-404.02 ΕΥΡΩ

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΡΔΑΣ-100 ΕΥΡΩ

Η συναυλία Αργυρού ήταν η πιο πετυχημένη από πλευράς

προσέλευσης κόσμου και… κάλυψε σημαντικό μέρος, αλλά…

Η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού ήταν σίγουρα η πιο πετυχημένη από πλευράς προσέλευσης κόσμου και κάλυψε έτσι με τα έσοδα της, σημαντικό μέρος των εξόδων. Γιατί μπορεί να κόστισε συνολικά, κοντά στις 50.000 ευρώ (43.400 το κόστος του καλλιτέχνη, συν κοντά στις 5.000 ευρώ τα αεροπορικά εισιτήρια, συν το ξενοδοχείο αφού επέλεξε να μείνει στην Αλεξανδρούπολη στο RAMANDA, συν το φαγητό και τα μεταφορικά), αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είχε κοντά στις 10.000 κόσμο και βγάζοντας τους… τζαμπατζήδες και τα εισιτήρια διαρκείας, αν τα υπολογίσουμε έφερε πολύ περισσότερα έσοδα απ’ το κόστος του.

Την ίδια στιγμή πάντως, η πόλη της Ορεστιάδας το βράδυ της Κυριακής ήταν εντελώς άδεια, τα καφέ και τα μπαρ… βαρούσαν μύγες και είχαν ελάχιστο κόσμο, ενώ ακόμα και τα αντίστοιχα στο Διδυμότειχο επηρεάστηκαν. Γιατί πολύς κόσμος από αυτούς που συνήθως αποτελούν την πελατεία τους, επέλεξε να πάει στην συγκεκριμένη συναυλία.

Καμιά… υπεραξία στην περιοχή

από την Συνάντηση Νέων στον Άρδα

Ουσιαστικά η “Συνάντηση Νέων στον Άρδα είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει μορφή, υπάρχει… εκφυλισμός της σε σχέση με την αρχική της μορφή και φυσικά μόνο… Συνάντηση Νέων δεν είναι. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά συναυλιών, που ανάλογα με το όνομα του καλλιτέχνη και αν αυτός είναι στην επικαιρότητα και θεωρείται της… εποχής, “τραβάει” και τον ανάλογο κόσμο. Κι αυτό φαίνεται στην απογοητευτική παρουσία θεατών που είχαν σπουδαίες καλλιτέχνιδες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Φωτεινή Βελεσιώτου και η Ντιλέκ Κοτς. Στην συναυλία της πρώτης μάλιστα έγιναν και διάφορα…παρατράγουδα, με αποτέλεσμα η κορυφαία ελληνίδα τραγουδίστρια, που έχει ζήσει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ παλαιότερες καλές εποχές, να πάθει ένα μικρό… σοκ με τις αντιδράσεις μερίδας του νεανικού κοινού.

Οι κατασκηνωτές ανύπαρκτοι ή ελάχιστοι και οι παράλληλες εκδηλώσεις όπως η σχολή Τάε-κβον-ντο του Αντιδημάρχου Χρήστου Ορμανλίδη για παράδειγμα δεν… συγκινούν τους νέους. Η απουσία του Πανεπιστημίου της Ορεστιάδας και των φοιτητών του αισθητή, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Καλά, για την παρουσία Βούλγαρων και Τούρκων σε εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Τριεθνές, ας μην συζητάμε. Η παραμικρή διεθνής, βαλκανική διάσταση. Κανένας γνωστός καλλιτέχνης από τις  γειτονικές χώρες, που θα έφερνε επισκέπτες από τις κοντινές βουλγαρικές και τουρκικές πόλεις και αυτό θα ήταν καλό για όλη την περιοχή.

Εν κατακλείδι, όπως διεξάγεται πλέον η Συνάντηση Νέων Άρδας επί της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη, δεν δίνει ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ στην περιοχή. Μόνο κάποιοι καλλιτέχνες από την Αθήνα έρχονται και κάνουν “αρπαχτές” δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά ακόμα και στις Καστανιές που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις, δεν μένει το παραμικρό. Καλά, για την Ορεστιάδα και τα καταστήματα της ας μην μιλάμε καλύτερα.

Υ.Γ: Απ’ ότι είδαμε στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν υπήρχε ΑΝΑΦΟΡΑ στις τιμές των εισιτηρίων για τους φοιτητές και τους άνεργους και αν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν μειωμένο εισιτήριο. Είτε το ξέχασαν, είτε αποφάσισαν να πληρώνουν και αυτοί κανονικά. Μόνο για τα ΑΜΕΑ ίσχυε μειωμένο εισιτήριο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*