Σαμοθράκη: “Χάθηκε” το παραδοσιακό καλντερίμι από Θέρμα προς Γριά Βάθρα – Το κάλυψαν με… άσφαλτο!!!

Σαμοθράκη: “Χάθηκε” το παραδοσιακό καλντερίμι από Θέρμα προς Γριά Βάθρα – Το κάλυψαν με… άσφαλτο!!!

Ένα μικρό… σοκ υπέστη αναγνώστης μας εξ Αθηνών, που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τα 10 τελευταία χρόνια την Σαμοθράκη. Φτάνοντας στο πανέμορφο νησί, διαπίστωσε ότι “εξαφανίστηκε” το παραδοσιακό καλντερίμι από τα Θέρμα προς την Γριά Βάθρα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε έντονα εκνευρισμένος, ο συγκεκριμένος παραδοσιακός δρόμος με πέτρες, στρώθηκε πλέον με άσφαλτο. Η απερχόμενη δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα, αποφάσισε να διαθέσει περίπου 300.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο και να “σβήσει” οριστικά έναν δρόμο που είχε την δική του ιστορία και παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να δημιουργούσε σ’ αυτούς που τον ακολουθούσαν για νε βρεθούν από τα Θέρμα στην Γριά Βάθρα, προσέδιδε μια γραφικότητα στην περιοχή και γενικότερα Σαμοθράκη.

Όπως μας επισημαίνει ο ίδιος, ρώτησε για ποιον λόγο αποφασίστηκε να γίνει αυτό το περιβαλλοντικό “έγκλημα” όπως το θεωρεί ο ίδιος απ’ τον κ.Βίτσα και τους συνεργάτες του και η απάντηση που πήρε ήταν ότι υπήρχαν παράπονα πως οι πέτρες ήταν μυτερές και δημιουργούσαν πρόβλημα στους πεζούς. Στην αυτονόητη επισήμανση, ότι με πολύ λιγότερα χρήματα μπορούσαν να διορθώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και να δώσουν πολύ περισσότερη ομορφιά στον δρόμο, δεν πήρε καμιά απάντηση.