ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Β.Λαμπάκης ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΕ ψηφίζοντας ο ίδιος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής υπέρ πελάτη της γυναίκας του!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Β.Λαμπάκης ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΕ ψηφίζοντας ο ίδιος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής υπέρ πελάτη της γυναίκας του!!!!

Όχι μόνο το… τερμάτισε, αλλά η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό για τον απερχόμενο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού έφτασε στο σημείο να κάνει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και ψήφισε υπέρ πελάτη της συζύγου του δικηγόρου Βασιλικής Μιχαλακάκου, σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο Αλεξανδρούπολης!!!

Για την συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά το 2015, έχει υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr που έχει ήδη ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις με ευνοϊκές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής υπέρ πελατών της γυναίκας του, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης την οποία και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ. 

Ο κ.Λαμπάκης με βάση το νόμο ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ πριν αποχωρήσει στις 31 Αυγούστου έτσι και αλλιώς από την θέση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, αφού ο λαός τον τιμώρησε στις εκλογές της 2ας Ιουνίοy στέλνοντας τον στην αντιπολίτευση, αλλά και ως απλός δημοτικός σύμβουλος αυτής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας:

  1. Με την υπ’ αριθμόν 185/2015 απόφαση, η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να μην ασκηθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το ένδικο βοήθημα της ανακοπής κατά της με αριθμ. 92/6-5-2015 απόφασης Διαταγής Πληρωμής της κ. Ειρηνοδίκη του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν της από 30-4-2015 Αίτησης της Σοφίας Βουλγαράκη του Ευαγγέλου, κατά του ΝΠΔΔ με την επωνυμία “ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕ/ΠΟΛΗΣ (Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.)” και να πληρωθεί η αιτούσα για τα υπ’ αυτήν εκδοθέντα τιμολόγια, τα σε αυτά ποσά, σύμφωνα με την επιδικασθείσα με την ως άνω διαταγή πληρωμής απαίτηση.
  2. Δικηγόρος της αιτούσας  ήταν η Βασιλική Μιχαλακάκου – Λαμπάκη, σύζυγος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, ο οποίος τυγχάνει συγχρόνως εταίρος της δικηγορικής εταιρίας που διατηρούν με τη σύζυγο του, με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΛΑΜΠΑΚΗ.
  3. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ως Πρόεδρος αυτής και ψήφισε κατά παράβαση του άρθρου 75 παρ. 11 του Ν. 3852/2010 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018), στο οποίο ορίζεται ότι: Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον για τη λήψη απόφασης με συγκεκριμένο περιεχόμενο.
    Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Στο μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση, κατά παράβαση του προηγούμενου εδαφίου, επιβάλλεται η ποινή της αργίας.

Αυτά τα στοιχεία περιέχει μεταξύ άλλων η καταγγελία που ήδη βρίσκεται στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία και θα την εξετάσει και αν από τα στοιχεία διαπιστωθεί ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης υπέπεσε στην παρ;aβαση καθήκοντος, τότε θα τεθεί σε αργία. Κι αυτό θα γίνει όχι μόνο τώρα, μια και ως τις 31 Αυγούστου θα είναι δήμαρχος, αλλά και στη συνέχεια ως απλός δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Πέρα από αυτή την εξέλιξη όμως, αποκαλύπτεται με συγκεκριμένα στοιχεία (και προφανώς μπορεί να υπάρχουν και άλλα), πως ο ευρισκόμενος σε αποδρομή κ.Λαμπάκης μετά την καταδικαστική ψήφο των πολιτών του δήμου Αλεξανδρούπολης, την ίδια στιγμή που παρίστανε τον διαπρύσιο κήρυκα της νομικότητας και της εντιμότητας κουνώντας το δάχτυλο στους άλλους, καταπατούσε τους νόμους που υπάρχουν, για να ευνοήσει πελάτες της δικηγόρου συζύγου του Βασιλικής Μιχαλακάκου.