ΒΙΝΤΕΟ: Το περιπετειώδες πρώτο άδειασμα των ημιϋπόγειων κάδων στην Αλεξανδρούπολη και τα προβλήματα

ΒΙΝΤΕΟ: Το περιπετειώδες πρώτο άδειασμα των ημιϋπόγειων κάδων στην Αλεξανδρούπολη και τα προβλήματα

Περιπετειώδες ήταν το πρώτο άδειασμα των ημιϋπόγειων κάδων που τοποθετήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, πριν πέντε μήνες δηλαδή και άρχισαν να λειτουργούν τα ξημερώματα αυτής της Τετάρτης.

Σήμερα, πρωινές ώρες της Παρασκευής, οι υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης που είναι επιφορτισμένοι με το άδειασμα τους και την χρήση του ειδικού γερανοφόρου απορριμματοφόρου οχήματος, ξεκίνησαν την πρώτη αποκομιδή, αλλά υπήρξαν αρκετά προβλήματα. Αρχικά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, σε κάποιους από τους ημιϋπόγειους κάδους, υπήρχαν μπροστά παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φυσικά δεν ήταν εφικτό να τους αδειάσουν,

Αλλά και σε αυτούς που ο χώρος ήταν ελεύθερος και συγκεκριμένα στην παραλιακή, η διαδικασία κράτησε πάνω από 20′ συνολικά. Κι αυτό γιατί είναι φανερό από το video που εξασφάλισε το Evros-news.gr, πως δεν υπήρξε ενημέρωση ή εκπαίδευση για τους υπαλλήλους στον χειρισμό και την λειτουργία των κάδων. Κάποιες ασκήσεις… προσομείωσης με άδειους παρόμοιους κάδους δηλαδή, ώστε να είναι έτοιμοι. Γι’ αυτό μπορεί κανείς να διαπιστώσει την… αμηχανία όσων παρακολουθούν την προσπάθεια να γίνει η αποκομιδή. Να ψάχνουν τις… ασφάλειες που πρέπει να αφαιρεθούν ή τους… πύρους που υπάρχουν για να ανοίγει η κάτω πλευρά.

Στο βίντεο βλέπουμε και ακούμε κάποιον να δίνει οδηγίες και να ενημερώνει για την λειτουργία των κάδων. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον υπεύθυνο ή ιδιοκτήτη της εταιρείας από την Καστοριά, από την οποία η απερχόμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη προμηθεύτηκε τους συγκεκριμένους ημιϋπόγειους κάδους, οι οποίοι, μέχρι τώρα φαίνεται ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσουν, παρά θα λύσουν.

Δεν βλέπουμε επίσης πουθενά, αν όχι τον κ.Λαμπάκη, που αν είχε επανεκλεγεί είναι σίγουρο πως θα φώναζε τις τηλεοπτικές κάμερες τοπικών καναλιών και sites και θα επιδίδονταν σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, αλλά ούτε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Ζιώγα. Τόσο μεγάλη ήταν η απογοήτευση, μετά την διαδικασία εκδίκασης της ένστασης στο Τριμελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη;