ΒΙΝΤΕΟ: Το περιπετειώδες πρώτο άδειασμα των ημιϋπόγειων κάδων στην Αλεξανδρούπολη και τα προβλήματα

ΒΙΝΤΕΟ: Το περιπετειώδες πρώτο άδειασμα των ημιϋπόγειων κάδων στην Αλεξανδρούπολη και τα προβλήματα

Περιπετειώδες ήταν το πρώτο άδειασμα των ημιϋπόγειων κάδων που τοποθετήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, πριν πέντε μήνες δηλαδή και άρχισαν να λειτουργούν τα ξημερώματα αυτής της Τετάρτης.

Σήμερα, πρωινές ώρες της Παρασκευής, οι υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης που είναι επιφορτισμένοι με το άδειασμα τους και την χρήση του ειδικού γερανοφόρου απορριμματοφόρου οχήματος, ξεκίνησαν την πρώτη αποκομιδή, αλλά υπήρξαν αρκετά προβλήματα. Αρχικά, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, σε κάποιους από τους ημιϋπόγειους κάδους, υπήρχαν μπροστά παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φυσικά δεν ήταν εφικτό να τους αδειάσουν,

Αλλά και σε αυτούς που ο χώρος ήταν ελεύθερος και συγκεκριμένα στην παραλιακή, η διαδικασία κράτησε πάνω από 20′ συνολικά. Κι αυτό γιατί είναι φανερό από το video που εξασφάλισε το Evros-news.gr, πως δεν υπήρξε ενημέρωση ή εκπαίδευση για τους υπαλλήλους στον χειρισμό και την λειτουργία των κάδων. Κάποιες ασκήσεις… προσομείωσης με άδειους παρόμοιους κάδους δηλαδή, ώστε να είναι έτοιμοι. Γι’ αυτό μπορεί κανείς να διαπιστώσει την… αμηχανία όσων παρακολουθούν την προσπάθεια να γίνει η αποκομιδή. Να ψάχνουν τις… ασφάλειες που πρέπει να αφαιρεθούν ή τους… πύρους που υπάρχουν για να ανοίγει η κάτω πλευρά.

Στο βίντεο βλέπουμε και ακούμε κάποιον να δίνει οδηγίες και να ενημερώνει για την λειτουργία των κάδων. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον υπεύθυνο ή ιδιοκτήτη της εταιρείας από την Καστοριά, από την οποία η απερχόμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη προμηθεύτηκε τους συγκεκριμένους ημιϋπόγειους κάδους, οι οποίοι, μέχρι τώρα φαίνεται ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσουν, παρά θα λύσουν.

Δεν βλέπουμε επίσης πουθενά, αν όχι τον κ.Λαμπάκη, που αν είχε επανεκλεγεί είναι σίγουρο πως θα φώναζε τις τηλεοπτικές κάμερες τοπικών καναλιών και sites και θα επιδίδονταν σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, αλλά ούτε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Ζιώγα. Τόσο μεγάλη ήταν η απογοήτευση, μετά την διαδικασία εκδίκασης της ένστασης στο Τριμελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης κατά της εκλογής του Γιάννη Ζαμπούκη;

 

 

9 Σχόλια

 1. ΑχαχΧΑχΧΑΧχΧΑχΧΑΧΧΑΧΧ!!! καραγκιοζιλίκια!!! εκείνος ο ασπρομάλλης που κρατούσε μάγκικα το μπουφάν, κανένας περαστικός ήταν μάλλον, ναι;;;; ΑχχΧΑχΧΑΧχΧΑΧχΧΑΧΧΧΑΧΑΧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Το λαμπακιδοδιστάν σε όλο του το μεγαλείο!!!!!!!
  Έπρεπε να πάει ο αντιδήμαρχος ο κουκουράβας να τους δώσει οδηγίες στα βουλγάρικα ΑΧχΑΧχΧΑΧχΧΑΧχΧΑ!!!

 2. Δεν είμαι ρομπότ

  11 λεπτά για ένα κάδο… άστα να πάνε…

 3. Μέχρι να ισιώσουν τον κάδο με το σχοινί πέρασαν 11 λεπτά…..
  Είμαστε με τα καλά μας?
  Πλάκα είχε και ο άλλος που ανέβηκε για να ισιώσει το σχοινί που έκανε τσακιστή μοναχό του στο κούμπωμα….
  Αυτός είναι ο τρόπος αδειάσματος δηλαδή….? άλλος δεν υπάρχει?

 4. Ενώ εσύ Έλληνα (που τα ξέρεις όλα) μπορείς να κρίνεις και να κατακρίνεις,
  μήπως θα έπρεπε λέω μήπως,
  να αφήσετε τους ανθρώπους να κάνουν τι δουλειά τους;
  Που και γι’αυτους είναι κάτι που το κάνουν για πρώτη φορά, και να τους κρίνεται μετά από καιρό,που θα έχουν μάθει πλέον την χρήση του μηχανισμού του οχήματος, αυτό που εσύ σίγουρα αν το χειριζόσουν για πρώτη φορά θα το έκανες καλύτερα.

  • Κανείς δεν τα ξέρει όλα και ούτε κατακρίνει τους εργαζόμενους. Στους… προβληματικούς εξ αρχής κάδους αναφερόμαστε και τονίσαμε πως θα έπρεπε να γίνει πρώτα μια εκπαίδευση και ενημέρωση ή και προσομείωση των εργαζόμενων, αφού οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί εδώ και 5 μήνες αγαπητέ φίλε, που σε… έπιασε ο πόνος να τους υπερασπιστείς. Θα έπρεπε και οι ίδιοι να το επιδιώξουν και να μην ταλαιπωρούνται. Άλλωστε δουλειά τους είναι και γι’ αυτήν πληρώνονται.

   • Φίλε Πιτιακούδη σε κάθε περίπτωση η μομφή δεν έχει να κάνει με τους εργαζόμενους αλλά με την επιλογή των κάδων και τα σημεία που τοποθετήθηκαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή και τα ανδρείκελά της!! Μη μας διαφεύγει άλλωστε ότι στοίχησαν στους δημότες ένα φορτηγό παράδες!!!!!
    Επίσης ρώτησα και έμαθα ότι κανείς δεν έδειξε τίποτα στους εργαζόμενους και προσπαθούν από μόνοι τους..
    Λοιπόν Πιτιακούδη για την ιστορία να ξέρεις, ο άνθρωπος που δίνει οδηγίες στο βίντεο και ενημερώνει για την λειτουργία των κάδων δεν είναι ούτε ο υπεύθυνος ούτε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας από όπου έγινε η προμήθεια των κάδων από την Καστοριά, αλλά ούτε κανένας τυχαίος περαστικός όπως χαριτολογώντας έγραψα.
    Ρώτησα κι έμαθα ότι είναι ο διευθυντής της καθαριότητας και μου κάνει εντύπωση που δίνει και οδηγίες!!!!! Τέτοιο όψιμο ενδιαφέρων ειλικρινά δεν περίμενα..ΑΧΧΑχχαΧχχαΧχχα τι άλλο θα δουν τα μάτια μας….
    Επίσης Κωνσταντίνε να ξέρεις ότι οι διευθυντές του Δήμου τοποθετήθηκαν με ένα έγγραφο του λαμπάκαρου το οποίο έγινε δεκτό από το υπηρεσιακό συμβούλιο!!!!! ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλεπότανε από τον οργανισμό υπηρεσιών του Δήμου.
    Ο κανονισμός υπηρεσιών των Δήμων τροποποιείται μόνο με απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων, εγκρίνεται από τον Γ.Γ. της οικείας Περιφέρειας και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ !!!!
    Αντιθέτως το ίδιο έγγραφο του λαμπάκαρου για τους τμηματάρχες του Δήμου ενώ έγινε αρχικά αποδεκτό στη συνέχεια λόγω ενστάσεων και δικαστικών αποφάσεων δεν λήφθηκε υπόψη και αποκαταστάθηκε η νομιμότητα, ορθώς!!!! σύμφωνα με τον ψηφισμένο οργανισμό υπηρεσιών.
    Τα διευθυντάκια όμως μηδενός εξαιρουμένου μούγκα στην στρούγκα!!! Η μια εξαργύρωσε την αποστολή της πήγε στα κεπ και μετά χάθηκε, ποιος ξέρει που είναι και περνάει απαρατήρητη κι όλα μαζί τα διευθυντάκια γιες μεν λαμπάκη!!!!!! Μόνο μια που πήγε κόντρα στον Θεό λαμπάκη την έφαγε η μαρμάγκα!!
    Αλήθεια κιόλας εκείνη η δήλωση του λαμπάκαρου που είπε «…ότι θυμίζουμε σε κάποιους ότι στην Δημοκρατία μας υπάρχει η δικαστική εξουσία (συνταγματικά κατοχυρωμένη) για να διορθώνει τις παραβιάσεις της νομοθεσίας.» εδώ έχει καμιά θέση;;;;;

 5. Εάν δείτε τα πρωηγούμενα σχόλια κύριε Πιτιακούδη σχολίαζαν τους υπαλλήλους και όχι τους κάδους,εγώ υπερασπίζομαι τον άνθρωπο και όχι τον κάδο η αυτών που πήρε την απόφαση να τοποθετήσει τους κάδους

 6. Μέχρι να μάθουν καλά καλά το κόλπο θα πάρει χρόνο.
  Το προηγούμενο σχόλιό μου ήταν με χιούμορ και με ερωτήσεις.
  Αφού τους πήραμε πάει τελείωσε τώρα.
  Οι κάδοι καλοί χρυσοί,δεν έπρεπε να έχουν τόσο όγκο βρε παιδί μου.

 7. 1η μέρα είναι , φυσικό είναι να θέλουν εξοικείωση οι υπάλληλοι. Εσείς πικρόχολοι θέλετε 1 βδομάδα για να μάθετε να λειτουργείτε την τηλεόρασή σας , αυτοί δεν έχουν 1 μέρα διορία? Σ όλη την Ευρώπη έχουν τέτοιους κάδους , ο ελληνάρας θέλει χωματερές και να πετάει τις καρπουζόφλουδες χύμα από το μπαλκόνι του στο δρόμο , η σακούλα , η ευγένεια και η υπομονή είναι μόνο για τα κορόιδα! Αντί να σχολιάσετε τους αναίσθητους οδηγούς αυτοκινήτων που παρκάρουν παράνομα και τους μάο μάο που πετάνε σκουπίδια έξω από κάδους , τα βάζετε με τους εργαζόμενους. Ελάτε μια βόλτα στη Σουηδία ή πάτε στην Κεσάνη να γνωρίσετε νόμους και κανόνες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*