Συνοριοφύλακες Έβρου: Αυτά συζητήσαμε και ζητήσαμε από τον υπουργό μας κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Συνοριοφύλακες Έβρου: Αυτά συζητήσαμε και ζητήσαμε από τον υπουργό μας κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Συνάντηση στο Χειμώνιο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, είχαν οι συνδικαλιστές της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου.

Με ανακοίνωσή τους μετά την συνάντηση επισημαίνουν όσα συζήτησαν αλλά και ζήτησαν από αυτόν κατά την επίσκεψη του, στην οποία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι ο Υπουργός που δημιούργησε το 1999 το θεσμό των Συνοριακών Φυλάκων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν, σήμερα καλείται να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τη συνοριακή φύλαξη και την προστασία των συνόρων με νέα δεδομένα και πιεστικές συνθήκες που δημιουργούνται από τις έντονες μεταναστευτικές ροές.
Η ανακοίνωση τους αναφέρει:
” Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδή  είχε σήμερα η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου στην Ορεστιάδα,  στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυρίου Υπουργού στον Έβρο και στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης των δύο Διευθύνσεων Αστυνομίας.
    Επισημάναμε στον Υπουργό την αναγκαιότητα να μην απομακρυνθεί κανείς από την αποσπασμένη δύναμη είτε με δαπάνες είτε χωρίς δαπάνες από τις Υπηρεσίες μας. Του αναπτύξαμε την αναγκαιότητα να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες και ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε δυνάμεις από την πρώτη γραμμή. Ζητήσαμε την παραμονή των αποσπασμένων που διατάχθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα στην οργανική τους θέση καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες και η παραμονή τους είναι τουλάχιστον αναγκαία.
    Ζητήσαμε  επιπρόσθετα προσλήψεις συνοριακών φυλάκων για την ενίσχυση των συνόρων μας,  για την ενίσχυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης σε όλο τον Έβρο. Καταθέσαμε το συγκεκριμένο αίτημα σε έναν Υπουργό που πριν χρόνια ήταν ο πρωτεργάτης σύστασης του θεσμού του Συνοριακού Φύλακα στην Ελλάδα. Σε μια εποχή που τότε είχε αμφισβητηθεί το όλο εγχείρημα αλλά αποδείχθηκε πως η επιλογή αυτή διαχρονικά ήταν καταλυτική για την φύλαξη των συνόρων και την εθνική ασφάλεια. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη αυτή για νέες προσλήψεις δεν μπορεί να μην γίνεται αντιληπτή από τον καθένα.
    Ζητήσαμε την επαναφορά της Υπηρεσίας Συνοριακής  Φύλαξης Τυχερού, που πριν δύο χρόνια η προηγούμενη πολιτική Ηγεσία, έθεσε ως πρωταρχική αναγκαιότητα να την καταργήσει !!!.  Μια κατάργηση που μόνο στα χαρτιά κατάφερε να πετύχει, καθώς συνεχίζει από τότε να υφίσταται και να λειτουργεί με τεράστιο όγκο εργασίας ένα χιλιόμετρο από  τα Τουρκικά σύνορα.
    Του επισημάναμε την αναγκαιότητα επέκτασης του σχεδίου επιτήρησης των χερσαίων συνόρων του Έβρου  με σταθερό σύστημα καμερών, ένα σύστημα που σήμερα περιορίζεται σε ένα μικρό τμήμα στο βόρειο Έβρο.
     Καταθέσαμε τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και Μέσα. Ζητήσαμε από τον κύριο Υπουργό, την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλαισίου που θα εξασφαλίζει σύγχρονα  και κατάλληλα οχήματα για κάθε χρήση σε όλη τη γραμμή των συνόρων.
Τέλος  συζητήσαμε και ζητήσαμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να σταθεί και να υποστηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλουμε εδώ και πολλά χρόνια για την φύλαξη των συνόρων μας, στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά να μην είναι η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι, στον «πόλεμο» που έχουμε καθημερινά απέναντι στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Ένα κάλεσμα που όπως μας επιβεβαίωσε θα τον βρίσκει πάντα δίπλα μας σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια.  Θέτοντας σε προτεραιότητα την συνοριακή φύλαξη και την προστασία των συνόρων ο Υπουργός επεσήμανε πως θα πράξει ότι είναι δυνατόν που θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται σε όλο τον Έβρο.”