Μόνιμη 13η σύνταξη, αφορολόγητη και όχι επιδομα – Θα δίνεται κάθε Δεκέμβριο

Μόνιμη 13η σύνταξη, αφορολόγητη και όχι επιδομα – Θα δίνεται κάθε Δεκέμβριο

Μόνιμη 13η σύνταξη αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος”, στόχος είναι η 13η σύνταξη να καταβάλλεται μόνιμα στους συνταξιούχους κάθε Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η λεγόμενη 13η σύνταξη, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, δεν θα είναι με τη μορφή επιδόματος, θα δίνεται σταθερά κάθε Δεκέμβριο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η σύνταξη δεν θα φορολογείται, ενώ θα είναι και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Στον προϋπολογισμό του 2020 προβλέπεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ποσό των 800 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό αφορά αποκλειστικά και μόνο τη 13η σύνταξη, που θα δοθεί τον Δεκέμβριο. Το ποσό της 13ης σύνταξης θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και δεν θα είναι ίδια για όλους.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Όταν πάψουν αυτού του είδους οι παροχές ίσως δούμε άσπρη μέρα φίλε Κωνσταντίνε!! Δώσε αύξηση στις χαμηλές συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια κύριε Πρωθυπουργέ και με τα υπόλοιπα χρήματα δημιούργησε, με τις ανάλογες υποδομές, νέες θέσεις εργασίας προκειμένου να εργαστούν οι νέοι μας!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*