Αλεξανδρούπολη: Ψάχνουν λύσεις, αφού τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν επιτρέπουν την αποκομιδή στους ημιϋπόγειους κάδους

Αλεξανδρούπολη: Ψάχνουν λύσεις, αφού τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν επιτρέπουν την αποκομιδή στους ημιϋπόγειους κάδους

Οι πολυδιαφημισμένοι ημιϋπόγειοι κάδοι από την απερχόμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη μπορεί να άρχισαν να λειτουργούν από την περασμένη Τετάρτη, μαζί όμως ξεκίνησαν και τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Πέρα από την χρονοβόρα διαδικασία αδειάσματος τους από το ειδικό γερανοφόρο απορριμματοφόρο του δήμου Αλεξανδρούπολης, το οποίο ανέδειξε με ρεπορτάζ το Evros-news.gr, αλλά με το πέρασμα των ημερών οι επιφορτισμένοι με τον χειρισμό του υπάλληλοι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, προέκυψαν άλλα ζητήματα. Όπως το μικρό στόμιο των ημιϋπόγειων κάδων, που δεν χωρούν όλες τις σακούλες των απορριμμάτων και κάποιοι πολίτες ή επαγγελματίες αναγκάζονται να τις αφήνουν απ’ έξω, όπως αναδείξαμε και σε άλλο ρεπορτάζ μας.

-Γέμισαν οι ημιϋπόγειοι κάδοι; Κάποιοι ασυνείδητοι πετούν εκτός τα σκουπίδια ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά ή δίπλα στους ημιϋπόγειους κάδους, τα οποία όχι απλά δυσκολεύουν, αλλά δεν επιτρέπουν να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Παρά την ανακοίνωση του δήμου πως πρέπει σε απόσταση 7 με 8 μέτρα να μην παρκάρουν αυτοκίνητα, παρά τις ειδικές κόκκινες κορδέλες που βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά και τα σημειώματα, αυτοκίνητα υπάρχουν παρκαρισμένα.

Έτσι οι υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης και οι υπεύθυνοι της καθαριότητας ψάχνουν λύσεις, αφού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Ζιώγας μετά την μη εκλογή της δημοτικής παράταξης του απερχόμενου Βαγγέλη Λαμπάκη, δείχνει να τα έχει… παρατήσει εντελώς και δεν ασχολείται. Μόνοι τους οι εργαζόμενοι αναζητούν τρόπους για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα και δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν τελικά μπροστά από τους ημιϋπόγειους κάδους απαγορευτικά κολωνάκια.