Έχει… ξεφύγει ο Β.Λαμπάκης: Κατέβηκε στην Αθήνα ζητώντας απ’ τον κ.Θεοδωρικάκο απόσυρση της διάταξης για εκλογή δημάρχου

Έχει… ξεφύγει ο Β.Λαμπάκης: Κατέβηκε στην Αθήνα ζητώντας απ’ τον κ.Θεοδωρικάκο απόσυρση της διάταξης για εκλογή δημάρχου

Κατήφορου συνέχεια για τον απερχόμενο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως απ’ την στιγμή που έχασε τις εκλογές έχει πλέον… ξεφύγει και οι περισσότερες αντιδράσεις του δεν μπορούν να εξηγηθούν λογικά.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί πως ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης τον αποδοκίμασε άγρια στις 2 Ιουνίου και τον έστειλε στον… ρόλο της αντιπολίτευσης. Έτσι, μετά την ένσταση που κατέθεσε κατά της εκλογής του νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη, χθες έκανε άλλη μια κίνηση απελπισίας και εντελώς αψυχολόγητη. Κατέβηκε στην Αθήνα και συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη αλλά και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλο πήγαν στην Βουλή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ζήτησε κυρίως να αποσυρθεί η διάταξη που περιέχεται μαζί με άλλες στις διορθώσεις στον “Κλεισθένη” που κατέθεσε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο κ.Θεοδωρικάκος και αφορά τον τρόπο εκλογής δημάρχου, αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Κι αυτό το έκανε, γιατί η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει ότι ο δήμαρχος εκλέγεται από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που κέρδισε τις εκλογές και όχι με άλλον τρόπο.

Ακόμα δηλαδή και στην απίθανη περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση του, ο νέος δήμαρχος θα εκλεγεί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ” του Γιάννη Ζαμπούκη και ο καταδικασμένος από την ψήφο των δημοτών Βαγγέλης Λαμπάκης θα παραμείνει εκεί που τον έστειλαν. Στην αντιπολίτευση δηλαδή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Λαμπάκης εξέφρασε στον υπουργό Εσωτερικών την αντίθεση του και για τις άλλες διατάξεις, οι οποίες δίνουν το δικαίωμα στον εκάστοτε δήμαρχο, ακόμα και αν δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, να παίρνει αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή και σε άλλα νομικά πρόσωπα του δήμου, προκειμένου να μην υπάρξει ακυβερνησία και χάος σε Δήμους και Περιφέρειες.

Τα ίδια πήγε και ζητούσε στην ΚΕΔΕ

αλλά και από βουλευτές της Ν.Δ

Μάλιστα ο ευρισκόμενος σε αποδρομή δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, που είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί στην ιδέα ότι θα αποχωριστεί την καρέκλα του δημάρχου, πήγε και στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), όπου επίσης ζήτησε τα ίδια και διαμαρτύρονταν γιατί δεν αντέδρασαν η διοίκηση της στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά περιφερόταν στην Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ.Παρασκευόπουλο και επαναλάμβανε τα ίδια όχι μόνο στους άλλους δυο βουλευτές Έβρου της Ν.Δ Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση, αλλά και σε όσους από το κυβερνών κόμμα συναντούσε.

Το οξύμωρο είναι πως οι αντιδράσεις του κ.Λαμπάκη και η αντίθεση του στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, του οποίου διατάξεις ζητούσε να αποσυρθούν προκειμένου να ευνοηθεί ο ίδιος έναντι του Γιάννη Ζαμπούκη, συμπίπτουν με όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για την ενίσχυση του ρόλου δημάρχων και Περιφερειαρχών που προβλέπονται. Τα έλεγε μάλιστα όλα αυτά, παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ κ.Δημοσχάκη αλλά και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Έβρου κ.Παρασκευόπουλου. ‘Αβυσσος τελικά η ψυχή του απερχόμενου δημάρχου.