Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης: Αυτά είναι τα έξι κορυφαία προβλήματα που αναλύσαμε στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης: Αυτά είναι τα έξι κορυφαία προβλήματα που αναλύσαμε στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Το Σάββατο 3 Αυγούστου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης,  πραγματοποίησε  συνάντηση με  τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση: “Στην συνάντηση μας παρευρέθηκαν ο  Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος και συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών του τόπου μας.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την  επίσκεψη του κ. Υπουργού στο Νομό μας  μετά από την επιστολή-πρόσκληση που του  απευθύναμε πριν λίγες ημέρες, στην προσπάθειάς μας να τον ενημερώσουμε λεπτομερώς σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών, καθώς και τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στη  Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά μας του γνωστοποιήσαμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες και τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα αναφερθήκαμε:

  1. Στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, να επιστρέψουν άμεσα στην οργανική τους θέση 27 συνάδελφοί μας, αποσπασμένοι στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» και τον κίνδυνο που επιφέρει η  υλοποίησή της.
  2. Αναφερθήκαμε λεπτομερώς στην τραγική κατάσταση που βρίσκετε ο στόλος οχημάτων της Διεύθυνσής μας, την ανάγκη ενίσχυσης μας με νέες μηχανές για την ομάδα ΔΙΑΣ, την ενίσχυση με ειδικού τύπου οχήματα μεταφοράς και περιπολικών.
  3. Την αναγκαιότητα παροχής νέων ηλεκτρονικών μέσων για την επιτήρηση των συνόρων (θερμικές κάμερες), τις χρόνιες ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφάλεια και υγιεινή των συναδέλφων μας.
  4. Παράλληλα του επισήμανε τη χρόνια πρότασή μας  για την αύξηση των οργανικών θέσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, καθότι το μεταναστευτικό είναι θέμα δεκαετιών και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται κάθε φορά με το μέτρο των αποσπάσεων, ούτε να υστερεί η αστυνόμευση της περιοχής μας λόγω της ενασχόλησης μας κατά κύριο λόγο με το μεταναστευτικό.
  5. Για μια ακόμη φορά, αναφερθήκαμε στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνσή μας και την οικονομική σπατάλη που συντελείτε  με την παραμονή μας σε ένα τέτοιο ακατάλληλο κτίριο.
  6. Επίσης τονίσαμε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οργανογράμματος με αύξηση των οργανικών θέσεων στο Τ.Δ.Ε. ΚΗΠΩΝ, στη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου προς τη Χώρα μας.

Ο κ. Υπουργός έχοντας την εμπειρία και κατανοώντας το δίκιο των αιτημάτων μας και των δυσχερών συνθηκών της εργασίας μας, μας δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του και υποσχέθηκε σύντομα να υλοποιήσει σημαντικό αριθμό των αιτημάτων μας.

Επίσης μας γνωστοποίησε την πρόθεσή του για τη σύσταση ενός ιδρύματος στους κόλπους της Αστυνομικής οικογένειας για την παροχή  εκπαιδευτικών υποτροφιών σε τέκνα Αστυνομικών, το οποίο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αμφότεροι επισημάναμε την αναγκαιότητα και χρησιμότητά της, δίνοντας την υπόσχεση για την περαιτέρω μελλοντική συνεργασία μας.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*