Κελέτσης: “Φτιάξτε Κράτος. Αυτό ζητούν οι πολίτες” είπε εισηγούμενος το Νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος

Κελέτσης: “Φτιάξτε Κράτος. Αυτό ζητούν οι πολίτες” είπε εισηγούμενος το Νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος

Στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του, εισήγαγε το Νομοσχέδιο για την Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Οργάνων της και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης, ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Ο εισηγητής του πρώτου Νομοσχεδίου της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε τις διατάξεις του, ως εντολή ουσιαστικής ανοικοδόμησης του κράτους από τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

«Φτιάξτε κράτος! Αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό. Τι κράτος θέλουμε; Θέλουμε Κράτος Σύγχρονο, καλά Οργανωμένο  και αποτελεσματικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας. Θέλουμε κράτος φιλικό, προς τον πολίτη, που θα διεκπεραιώνει αποτελεσματικά και σε σύντομο χρόνο τις υποθέσεις του. Χωρίς να χρειάζεται η αναζήτηση πλαγίων μέσων γι’ αυτό».

Η κυβέρνηση εμπιστεύεται στην πράξη  τον Δημόσιο Υπάλληλο και τον θέλει πραγματικό συνεργάτη.

«Προχωράμε σε θεσμοθέτηση της θέσης του Υπηρεσιακού γραμματέα με τριετή θητεία (+3) που προέρχεται από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία με ουσιαστικές αρμοδιότητες … Επιδεικνύουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους άξιους δημοσίους υπαλλήλους, τους εμπιστευόμαστε και τους αναθέτουμε ουσιαστικές αρμοδιότητες. Έτσι καταρρίπτεται ένας ακόμη μύθος της σημερινής αντιπολίτευσης ότι ο Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται του δημοσίους υπαλλήλους, θα τους κυνηγήσει, θα τους εξοντώσει και άλλα πολλά κινδυνολογικά που ακούσαμε προεκλογικά».

Επιδιώκουμε, αποτελεσματικότερο αποδοτικότερο κράτος προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας.

Ο βουλευτής Έβρου υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση με τις διατάξεις του Σ/Ν προβαίνει στην υλοποίηση των προγραμματισθέντων με δράσεις και ενέργειες με σαφές χρονοδιάγραμμα, παρακολούθηση της πορείας τους και –τελικά- με μέτρηση του αποτελέσματος.

«Επιδιώκουμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας και του πολίτη και μια νέα σχέση τους με το πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι το στοίχημα. Και θα προχωρήσουμε. Η κοινωνία το επικροτεί και το απαιτεί».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ