Αλεξανδρούπολη: Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή 6η “Λευκή Νύχτα”

Αλεξανδρούπολη: Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή 6η “Λευκή Νύχτα”

Τα πάντα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή της 6ης “Λευκής Νύχτας” στην Αλεξανδρούπολη, αύριο Πέμπτη 8 Αυγούστου, όπως τονίστηκε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε για την φετινή διοργάνωση.

Όλοι οι φορείς που εμπλέκονται και συμβάλλουν σε αυτήν και την επιτυχημένη διεξαγωγή τους δηλώνουν έτοιμοι για την μεγάλη γιορτή του εμπορίου και της μουσικής όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η οποία πλέον αποτελεί σημαντικό θεσμό για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και το νομό Έβρου.

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πολύ πιο πλούσιο από τα προηγούμενα χρόνια όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βίβιαν Κουρμπανιάν και περιλαμβάνει 27 διαφορετικές μουσικές σκηνές και 19 παράλληλες εκδηλώσεις.

Ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου για τις αυριανές εκδηλώσεις, η κ.Κουρμπανιάν τόνισε: “Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γιορτή της χώρας, η μεγαλύτερη γιορτή του εμπορίου και της αγοράς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που μας στηρίζουν για άλλη μια χρονιά.

Φέτος για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος 27 μουσικές σκηνές και 19 παράλληλες εκδηλώσεις, καθιστώντας το φεστιβάλ ως το μεγαλύτερο των τελευταίων έξι ετών. Κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις είναι η ψυχαγωγία για παιδιά, γευσιγνωσία και οινοποσία, bazaar βιβλίου, ενημέρωση για ασφαλή οδήγηση από το Moto Club Αλεξανδρούπολης, προβολή τοπικών προϊόντων και πολλά ακόμα.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι δρόμοι Ιωακείμ Καβύρη και 14ης Μαίου θα είναι κλειστοί από τις τεσσεράμισι το απόγευμα ως τις δωδεκάμισι τα μεσάνυχτα και οι μουσικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν ως τις εντεκάμιση το βράδυ. Ευχόμαστε και περιμένουμε μια πετυχημένη εκδήλωση”.

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης από την πλευρά του ανέφερε: “Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο, από το να είμαστε δίπλα σε αυτή την πολύ μεγάλη γιορτή του εμπορίου και δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο και στους επαγγελματίες της περιοχής μας. Πραγματικά πρόκειται για μία πολύ μεγάλη γιορτή και το έχουμε διαπιστώσει αυτό τα προηγούμενα χρόνια τόσο από την συμμετοχή του κόσμου, όσο και από τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματα των καταστημάτων της πόλης.

Είναι ένα προϊόν το οποίο επιφέρει θετικό πρόσημο στην οικονομία του τόπου, οπότε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο, απ’ το να στηρίξουμε αυτή την εκδήλωση. Όλα πιστεύω ότι θα κυλήσουν ομαλά και βλέπω πως η οργάνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τους τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη μας”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης επεσήμανε στην παρέμβαση του: “Ήρθε η στιγμή για την Λευκή Νύχτα. Μια διοργάνωση η οποία τα τελευταία έξι χρόνια αναδεικνύει την περιοχή μας και το επιχειρείν της πόλης μας. Τα συγχαρητήρια μου στον Εμπορικό Σύλλογο, την Πρόεδρο κυρία Κουρμπανιάν, το διοικητικό συμβούλιο και τους διοργανωτές αλλά και όλους τους φορείς π0υ συμβάλλουν καθοριστικά για να γίνει αυτή η διοργάνωση.

Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής του Έβρου, αλλά και γενικότερα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να επισκεφθούν αυτή την γιορτή. Αποδεικνύεται πως όταν συνεργαζόμαστε όλοι οι φορείς υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Η διοργάνωση κάθε χρόνο ανεβαίνει επίπεδο. Καλό θα είναι να επισκεφθούμε τα καταστήματα και να κάνουμε τα ψώνια μας, αλλά και να διασκεδάσουμε με τις πολλές εκδηλώσεις που θα υπάρχουν”.

Ο Διοικητής Τροχαίας Αλεξανδρούπολης Αθανάσιος Δαγκάλης από την δική του πλευρά έδωσε χρήσιμες οδηγίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν. “Η εκδήλωση της Λευκής Νύχτας έχει όπως κάθε χρόνο, την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα του τμήματος Τροχαίας. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης, αλλά και να διευκολύνουμε την κυκλοφορία των πεζών και των αυτοκινήτων. Ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά και να χαρούμε όλοι την εκδήλωση. Οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί, θα είναι η 14η Μαίου που είναι η άνοδος και η Ιωακείμ Καβύρη που είναι η κάθοδος. Θα είναι επίσης κλειστοί η οδός Βενιζέλου, οδός Παλαιολόγου, οδός Αίνου, οδός Κερασούντος, οδός Βισβύζη και η οδός Ανατολικής Θράκης”.

Τέλος, ο Περικλής Επιτρόπου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης, σημείωσε: “Θεωρούμε μεγάλη τιμή και υποχρέωση την συμμετοχή μας στην εκδήλωση. Θα την πλαισιώσουμε με 8 σκηνές και θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην Αλεξανδρούπολη και να δώσουμε μια ευχάριστη νότα στην Λευκή Νύχτα για να διασκεδάσει ο κόσμος”.