Σαμοθράκη: Τα οχήματα με το “‘ΑΝΑΧ”, οι επιβάτες με το ΖΕΦΥΡΟΣ η λύση ανάγκης

Σαμοθράκη: Τα οχήματα με το “‘ΑΝΑΧ”, οι επιβάτες με το ΖΕΦΥΡΟΣ η λύση ανάγκης

Ξεκίνησε από σήμερα τα δρομολόγια το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ από και προς Σαμοθράκη, μετά τη ναύλωση του από την εταιρεία SAOS Ferries, λόγω της ακινητοποίησης των δύο πλοίων της ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ λόγω μηχανικών βλαβών και μεταφέρει τα οχήματα, ενώ για τους επιβάτες χρησιμοποιείται το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ για το οποίο ζητήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η έγκριση έκτακτων δρομολογίων λόγω της κατάστασης.

Χθες ταξίδεψαν μόνο επιβάτες με το ΖΕΦΥΡΟΣ και επειδή λόγω της βλάβης του ΣΑΟΣ ΙΙ αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός και ο μέγιστος αριθμός του ταχύπλοου είναι 150 άτομα, υπήρξε ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες στα λιμάνια της Καμαριώτισσας και της Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε στην “καρδιά” του Αυγούστου και είναι μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών που μετακινούνται από και προς το νησί της Σαμοθράκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για την επισκευή του μηχανικού προβλήματος στο ΣΑΟΣ ΙΙ, αφού το ανταλακτικό που απαιτείται θα πρέπει να έρθει από το εξωτερικό. Καταβάλλονται προσπάθειες να ξεκινήσει δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, έστω και για να μεταφέρει μόνο αυτοκίνητα όπως έκανε πριν μετατραπεί και σε επιβατηγό, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Η SAOS Ferries με δυο ανακοινώσεις της και αφού ζήτσε συγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία, γνωστοποίησε τη ναύλωση του ΑΝΑΧ από την Καβάλα, προκειμένου να μεταφέρονται τα αυτοκίνητα και οι νταλίκες, αλλά και τα έκτακτα δρομολόγια που χητήθηκαν για το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ, αφού πιστεύεται ότι με τέσσερα δρομολόγια πήγαινε-έλα στην Σαμοθράκη, μπορεί καθημερινά να εξυπηρετήσει 600 άτομα.

Καμιά ενέργεια από την απερχόμενη δημοτική αρχή

αλλά μόνο… ειρωνείες, χαιρεκακία και… συζήτηση

Την ίδια στιγμή, η απερχόμενη δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα, ο οποίος μέχρι τις 31 Αυγούστου έχει την ευθύνη του δήμου Σαμοθράκης μαζί με τους συνεργάτες του, δεν κάνει καμιά ενέργεια προκειμένου να… εκτονωθεί η κατάσταση και φυσικά δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία με την ακτοπλοϊκή εταιρεία. Ο δήμαρχος και κάποιοι συνεργάτες του αρκούνται σε… ειρωνείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εμφανή… χαιρεκακία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και παράλληλα στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το τελευταίο για την 5ετή θητεία της, ανακοινώθηκε ότι θα συζητηθεί-για πολλοστή φορά-το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιιού.

Προβλήματα βέβαια υπήρξαν στο συγκεκριμένο θέμα και στα 5 χρόνια της θητείας του κ.Βίτσα και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του δεν κατάφερε να δώσει την παραμικρή λύση. Καμιά εταιρεία δεν έδειξε ενδιαφέρον για τα δρομολόγια και τις ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ για κάποιο χρονικό διάστημα ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού και μια που εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2017 με ένα ταχύπλοο (το αλήστου μνήμης ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι) και το οποίο στήριξε και διαφήμισε η απερχόμενη δημοτική αρχή και οι υποστηρικτές της, μετά από 3 μήνες… εξαφανίστηκε ξαφνικά σε μια νύχτα χωρίς να βγάλει ούτε ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι την προηγούμενη φορά που παρουσιάστηκε και πάλι βλάβη στο ΣΑΟΣ ΙΙ και δεν υπήρχε το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, οι λύσεις που έδωσε ο Θανάσης Βίτσας με την φιλική προς αυτόν προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να μεταφέρεται ο κόσμος με σκάφος του Λιμενικού, το Γαύδος, όπως παλαιότερες δεκαετίες και να ναυλωθεί από τον δήμο το ίδιο οχηματαγωγό ΑΝΑΧ αντί 20.000 ευρώ για ένα μόνο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κι ευτυχώς το υπουργείο Εσωτερικών δέχθηκε και πλήρωσε τελικά τα χρήματα αυτά και δεν επιβάρυναν τους δημότες της Σαμοθράκης. Τώρα η κατάσταση ασφαλώς και είναι προβληματική, αλλά τουλάχιστον το νησί δεν είναι αποκλεισμένο και οι επιβάτες μπορούν με το ΖΕΦΥΡΟΣ να ταξιδέψουν, ενώ με μια ημέρα καθυστέρηση βρέθηκε λύση και για τα οχήματα.

 

Ένα σχόλιο

  1. Τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το Σαος ΙΙ είχε προβλήματα και παλιότερα. Δεν διορθώθηκε σωστά και έγκαιρα προφανως. Εχθές που ρωτήσαμε τις υπεύθυνες στον γκισέ της εταιρείας στη Καμαριωτισσα εκτός του ότι ήταν αγενεστατες η απάντηση ήταν ‘τι λέτε κυρία μου, εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει σήμερα με ρωτάτε για την Κυριακή;’
    Εκτός αυτού δεν σηκώνει κανεις τα τηλέφωνα εδώ και 2 μερες και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε να φύγουμε απ το νησί. Επίσης δεν υπάρχει ενημέρωση τουλάχιστον στ αγγλικά για τους ξενόγλωσσους. Μήπως να ξεκινήσουμε με αγωγές κατά της εταιρείας;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*