Δήλωση-“κωλοτούμπα” Λαμπάκη λόγω κατακραυγής και πιθανότητας μηνύσεων απ’ τους δικηγόρους που… κατήγγειλε στην ένσταση!!!

Δήλωση-“κωλοτούμπα” Λαμπάκη λόγω κατακραυγής και πιθανότητας μηνύσεων απ’ τους δικηγόρους που… κατήγγειλε στην ένσταση!!!

Με μια τεράστια “κωλοτούμπα” και προσωπική δήλωση πριν από λίγο, ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά την μεγάλη κατακραυγή από τους συναδέρφους του δικηγόρους που κατηγόρησε στην ένσταση του ότι ευνόησαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι το νικητή των εκλογών Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά και το ενδεχόμενο μηνύσεων και αγωγών εναντίον του, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει… τρελούς τους πάντες, ο κ.Λαμπάκης κάνει στην γραπτή δήλωση του μια σειρά από “κωλοτούμπες” που δείχνουν ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο, λέει και κάνει πράγματα που απέχουν της… κοινής λογικής και μόνο… οίκτο προκαλεί δυστυχώς, ακόμα και σε όσους τον ψήφισαν.

Η δήλωση του ευρισκόμενου σε αποδρομή δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“H πορεία μου στην κοινωνία, στον επιστημονικό μου χώρο, στη πολιτική και ιδιαίτερα η συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες, επιβάλλουν μία τοποθέτηση στα συμβεβηκότα των τελευταίων μηνών.

Ένα από τα αγωνιστικά μετερίζια μου, υπήρξε και η επί 6 ολόκληρα χρόνια προεδρία μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, όπου υπηρέτησα τους συναδέλφους μου και την κοινωνία ως Πρόεδρος αυτού του Ν.Π.Δ.Δ.

Ασχολήθηκα ξεχωριστά με τον κάθε συνάδελφο, ξεπερνώντας τον τυπικό μου ρόλο, διεισδύοντας στο ανθρώπινο πλαίσιο.

Δημιούργησα με τους συνεργάτες μου νεωτερισμούς, στα 6 χρόνια διοίκησης του Συλλόγου στα δυο διοικητικά συμβούλια, δίνοντας καίριες λύσεις σε δυσεπίλυτα προβλήματα και δημιουργώντας οικονομική θαλπωρή, ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους.

Αυτό μπορούσε άραγε να διασαλευτεί μετά παρέλευση μιας 10ετίας; Ως άνθρωπος, που υπηρέτησα δυναμικά και ταυτόχρονα με ευαισθησία τον χώρο αυτό και τους συναδέλφους μου, οφείλω μια εξήγηση για την αναφορά στην ένσταση μου κατά της απόφασης ανακήρυξης υποψηφίων και της απόφασης ανακήρυξης επιτυχόντων των τελευταίων δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης (επί του κωλύματος εκλογιμότητας του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης), στον ενδεχόμενο επηρεασμό κάποιων συναδέλφων – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και δικαστικών αντιπροσώπων σε εκλογικά τμήματα του οικείου Δήμου και ταυτόχρονα ψηφοφόρων.

Ως άνθρωπος που υπηρέτησα επί τρεις σχεδόν δεκαετίες τον χώρο της δικαιοσύνης , την ερμηνεία και εφαρμογή των Νόμων, δικαιολογημένα έκανα χρήση του νομίμου δικαιώματος «της ένστασης». Ο επηρεασμός στον οποίο αναφέρθηκα, είναι ο αυτονόητα αντικειμενικά θεμιτός από την πλευρά των συναδέλφων δικηγόρων και είναι μακριά από τον δόλο του ποινικού δικαίου, ακουμπώντας στην υφιστάμενη αντικειμενικά συμπάθεια προς τον επί 4 και πλέον τελευταία χρόνια, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, πού πηγάζει μέσα από την καθημερινή εργασιακή και επέκεινα πολλαπλώς υπάρχουσα σχέση και αναγκαία ευαισθησία.

Σήμερα με το τέλος της τυπικής διαδικασίας επί της ασκηθείσας ένστασης, εκ μέρους εμού και πολλών εκ των μελών της παράταξης μου «Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης», δηλώνω με ειλικρίνεια ότι «Ουδείς ψόγος, αλλά αισθήματα αγάπης και ευαισθησίας, εξακολουθώ να τρέφω προς τους συναδέλφους μου, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, τα οποία υπηρέτησα ως Πρόεδρος και εξακολουθώ να σέβομαι ως προσωπικότητες – δημόσιους λειτουργούς» και ας παύσουν επιτέλους, κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης να διαστρεβλώνουν τον λόγο μου και τις προθέσεις μου, κατά την προσφιλή τακτική τους δημιουργώντας μόνο κοινωνική αναστάτωση.

  Για την παράταξη

 «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

 Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  1. Η πρώτη “κωλοτούμπα” έγκειται στο ότι παίρνει θέση για την υπόθεση πριν ακόμα εκδοθεί η δικαστική απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι σιωπά και δεν πρόκειται να μιλήσει για το θέμα μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.
  2. Η δεύτερη μεγάλη “κωλοτούμπα”, είναι πως ενώ στην ένσταση σου κατηγορεί 51 συναδέρφους του δικηγόρους, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου ότι ευνόησαν τον εκλεγμένο από το λαό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και την παράταξη του, γιατί δέχθηκαν να καταμετρήσουν ψηφοδέλτια που όπως επισημαίνει ήταν άκυρα, τώρα λέει ότι: “Ο επηρεασμός στον οποίο αναφέρθηκα, είναι ο αυτονόητα αντικειμενικά θεμιτός από την πλευρά των συναδέλφων δικηγόρων και είναι μακριά από τον δόλο του ποινικού δικαίου”. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που όποιος διαβάσει την ένσταση, ξεκάθαρα διαπιστώνει ότι τους αποδίδει ευθύνες για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Γι’ αυτό άλλωστε και ζητά να δικαιωθεί.
  3. Η τρίτη μεγάλη “κωλοτούμπα”, είναι η αναφορά του ότι: “Ουδείς ψόγος, αλλά αισθήματα αγάπης και ευαισθησίας, εξακολουθώ να τρέφω προς τους συναδέλφους μου, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, τα οποία υπηρέτησα ως Πρόεδρος και εξακολουθώ να σέβομαι ως προσωπικότητες – δημόσιους λειτουργούς». Αφού δηλαδή με όσα αναφέρει στην ένσταση του επιχειρεί να τους… ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ και να τους εμφανίσει ότι ΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣΑΝ υπέρ του Γιάννη Ζαμπούκη επειδή είναι Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, τώρα λέει ότι τρέφει γι’ αυτούς αισθήματα αγάπης και ευαισθησίας.
  4. Αν όμως για τους 51 συναδέρφους του δικηγόρους αναφέρει πως: “Ο επηρεασμός στον οποίο αναφέρθηκα, είναι ο αυτονόητα αντικειμενικά θεμιτός από την πλευρά των συναδέλφων δικηγόρων και είναι μακριά από τον δόλο του ποινικού δικαίου, ακουμπώντας στην υφιστάμενη αντικειμενικά συμπάθεια προς τον επί 4 και πλέον τελευταία χρόνια, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, πού πηγάζει μέσα από την καθημερινή εργασιακή και επέκεινα πολλαπλώς υπάρχουσα σχέση και αναγκαία ευαισθησία”, για τους υπόλοιπους 64 δικηγόρους εκτός Έβρου που επίσης κατήγγειλε στην ένσταση, τί έχει να πει; Μπορεί να μην τους αναφέρει ονομαστικά αλλά ως δικαστικούς αντιπροσώπους σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα που τα αναφέρει και επικαλείται επίσης πως δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Αυτοί δεν έχουν καθημερινή εργασία εμπειρία με τον κ.Ζαμπούκη για να επηρεαστούν από την υπάρχουσα σχέση και αναγκαία ευαισθησία που επικαλείται για τους Αλεξανδρουπολίτες.
  5. Επίσης, παραδέχεται ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης επί 6 χρόνια, έκανε αυτά για τα οποία κατηγορεί στην ένσταση του τον Γιάννη Ζαμπούκη και μάλιστα πολύ χειρότερα. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ασχολήθηκα ξεχωριστά με τον κάθε συνάδελφο, ξεπερνώντας τον τυπικό μου ρόλο, διεισδύοντας στο ανθρώπινο πλαίσιο. Δημιούργησα με τους συνεργάτες μου νεωτερισμούς, στα 6 χρόνια διοίκησης του Συλλόγου στα δυο διοικητικά συμβούλια, δίνοντας καίριες λύσεις σε δυσεπίλυτα προβλήματα και δημιουργώντας οικονομική θαλπωρή, ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους”. Με αυτό το τελευταίο, περί οικονομικής θαλπωρής, τί ακριβώς εννοεί; Κι αν πέτυχε όλα αυτά ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, άρα όταν έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, έγινε ΥΠΕΡ ΤΟΥ αυτό για το οποίο τώρα κατηγορεί  το νέο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Από όλα αυτά μπορείτε εσείς να βγάλετε κάποια… λογική εξήγηση; Είναι ξεκάθαρο ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης βρίσκεται πλέον σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, έχει στρέψει εναντίον του τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέρφων του μετά την ένσταση που υπέβαλλε και τις κατηγορίες εναντίον τους, αρκετοί εξετάζουν το ενδεχόμενο άσκησης μηνύσεων και αγωγών και επιχειρεί αυτή την αναδίπλωση, την ΤΕΡΑΣΤΙΑ “ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ” δηλαδή, μήπως και γλιτώσει.

Υ.Γ: Επειδή στο τέλος ο απερχόμενος δήμαρχος στρέφεται εναντίον μας, γιατί μόνο εμείς παρουσιάσαμε σημεία της ένστασης του και αναφέρει: “Ας παύσουν επιτέλους, κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης να διαστρεβλώνουν τον λόγο μου και τις προθέσεις μου, κατά την προσφιλή τακτική τους δημιουργώντας μόνο κοινωνική αναστάτωση”, ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ:

Να δώσει ο ίδιος στην δημοσιότητα το κείμενο της ένστασης του, με τις συγκεκριμένες αναφορές ονομαστικά σε συναδέρφους του δικηγόρους, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Για να γελάσει μαζί του… ΚΑΙ το παρδαλό κατσίκι.

-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατηγορεί 51 δικηγόρους της Αλεξανδρούπολης ότι παρανόμησαν υπέρ Ζαμπούκη, ο Β.Λαμπάκης στην ένσταση του!!!

Απερχόμενε δήμαρχε Αλεξανδρούπολης, δώστε στην δημοσιότητα την ένσταση σου ΤΩΡΑ. Για να γίνεις ακόμα περισσότερο ρεζίλι