Ανάδειξη της αρχαίας Πλωτινόπολης Διδυμοτείχου, με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ανάδειξη της αρχαίας Πλωτινόπολης Διδυμοτείχου, με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, οι εργασίες για την προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Πλωτινόπολης Διδυμοτείχου θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με το ποσό των 559.187 ευρώ.

Το έργο είναι μέρος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού και θα το υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

Προβλέπει τη συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, τη διαμόρφωση της εισόδου, της περίφραξης και των μονοπατιών που οδηγούν στον αρχαιολογικό χώρο, καθαρισμούς και αποψιλώσεις, τοπογραφικές και γεωτεχνικές μελέτες, φωτογράφιση των αντικειμένων και αεροφωτογράφιση της περιοχής, πυροπροστασία, έκδοση ενημερωτικού υλικού, την πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής ημερίδας κ.ά.

Στόχος είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Πλωτινόπολης να γίνει επισκέψιμος και, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία της περιοχής του Διδυμοτείχου, να προσελκύσει επισκέπτες ως τμήμα της Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού.

Σε μία συμβολική κίνηση άλλωστε, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς την αρχαία Πλωτινόπολη, ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν εκεί και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από την προϊσταμένη προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων και μουσείων Έβρου κ. Φένια Παρδαλίδου και την προϊσταμένη βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων και μουσείων Έβρου κ. Λίλα Σαμπανοπούλου.

 

 

3 Σχόλια

  1. Δεδελουδης Χρήστος

    Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις!
    Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο οι δύο κύριοι και η κυρία να περπατούν επάνω στα ψηφιδωτά. Σέ κανένα μουσείο, σε κανένα μέρος του πολιτισμένου κόσμου, πουθενά δεν επιτρέπεται να πατάς και να περπατάς επάνω στα ψηφιδωτά! Οι άνθρωποι αυτοί,αν είναι επίσημοι είναι ακόμα χειρότερο! Προκαλούν οι κύριοι και η κυρία με το να πατούν και να περπατούν επάνω στο ψηφιδωτά. Η συμπεριφορά τους αυτή δηλώνει έλλειψη σεβασμού! Υπόψιν ότι το δάπεδο τού ψηφιδωτού, όταν περπατούν πολλοί επάνω του, υφίσταται φθορά και αλλοίωση της εικόνας και των στοιχείων του. Λυπάμαι! Παρακαλώ αν έχετε την καλοσύνη νά τούς το κοινοποιήσετε νά συμμορφωθούν ούτως ώστε να προσεχουν και να μην το επαναλαβουν στο μέλλον.Αν κάνω λάθος διορθώσετε με. Ευχαριστώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*