Έβρος: Ξεκίνησε η συγκομιδή, παράδοση και συσκευασία του πεπονιού “Χρυσή Κεφαλή” Θράκης (φωτό)

Έβρος: Ξεκίνησε η συγκομιδή, παράδοση και συσκευασία του πεπονιού “Χρυσή Κεφαλή” Θράκης (φωτό)

Ξεκίνησε ήδη η συγκομιδή από τα χωράφια, η παράδοση στον εξαιρετικά οργανωμένο και δραστήριο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης ΑΡΔΑΣ Ν. Έβρου που βρίσκεται στην Πλάτη Ορεστιάδας, του περίφημου πεπονιού “Χρυσή Κεφαλή” Θράκης.

Οι παραγωγοί ήδη παραδίδουν καθημερινά την σοδειά τους στον ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ και εκεί γίνεται η διαλογή, ο καθαρισμός και η συσκευασία των πεπονιών από τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια γίνεται η διάθεση του προϊόντος σε διάφορα σημεία του Έβρου αλλά και όλης της Ελλάδας, καθώς και στο εξωτερικό.

Ο ΑΣΚΓΕ ΑΡΔΑΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τάσο Τοπαλίδη, τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του, πρώτα απ’ όλα τους παραγωγούς και φυσικά τους εργαζόμενους, αποτελεί κατά την γνώμη μας ένα πρότυπο οργάνωσης πρωτογενούς τομέα, με παραγωγή, μεταποίηση, που δίνει υπεραξία σε όλα τα προϊόντα. Τώρα είναι το πεπόνι, τον περασμένο Ιούνιο το κεράσι (που εξάγεται στην πλειοψηφία των ποσοτήτων στο εξωτερικό) και θα ακολουθήσει το μπρόκολο και άλλα προϊόντα.

Μακάρι να δημιουργηθούν από τους αγρότες του Έβρου και άλλες τέτοιες συνεργασίες και προσπάθειες, γιατί η περιοχή μας έχει σπουδαία και ασύγκριτα προϊόντα, που όμως θα πρέπει να δοθεί “βάρος” στην μεταποίηση τους, με συσκευασία που θα προσθέτει υπεραξία και θα μπορεί να διατεθεί πολύ πιο εύκολα.