Έβρος: Η Εφορία απειλεί με κατασχέσεις αγρότες για οφειλές στον ΤΟΕΒ – Αυτοί τον κατηγορούν για ανυπαρξία

Έβρος: Η Εφορία απειλεί με κατασχέσεις αγρότες για οφειλές στον ΤΟΕΒ – Αυτοί τον κατηγορούν για ανυπαρξία

Με κατασχέσεις απειλούν με… ραβασάκια που στέλνουν τα Δικαστικά τμήματα των Εφοριών του Έβρου τους αγρότες, για απλήρωτες οφειλές στον ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) που ανήκουν και οι ίδιοι τον κατηγορούν για… ανυπαρξία.

Οι κατά τόπους ΤΟΕΒ έχουν στείλει στις ΔΟΥ τις απλήρωτες οφειλές αγροτών-μελών τους, οι οποίες αφορούν την συνδρομή που πρέπει να καταβάλλουν ανάλογα με τα στρέμματα τους. Δεν μιλάμε για τις οφειλές που αφορούν την άρδευση με ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά τα χρήματα που δίνονται προκειμένου οι ΤΟΕΒ να φροντίζουν για τον καθαρισμό των αρδευτικών και αποστραγγιστικών καναλιών που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του Έβρου.

Όπως βλέπετε στο έγγραφο που δημοσιεύουμε και στάλθηκε σε αγρότη του χωριού Παλιούρι Διδυμοτείχου από την ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, εκτός από τις προσαυξήσεις που υπάρχουν, αναφέρεται ότι “επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από το νόμο”. Τα ίδια… ραβασάκια έχουν σταλεί και σε άλλους αγρότες χωριών της περιοχής του Ερυθροποτάμου Διδυμοτείχου.

Όπως λένε οι ίδιοι εκφράζοντας έντονα παράπονα, όχι μόνο αυτοί που οφείλουν χρήματα αλλά και όσοι πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές τους, ο ΤΟΕΒ που ανήκουν δεν έχει καθαρίσει εδώ και χρόνια τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά κανάλια στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου και παρ’ ότι έχουν πολλές φορές επισημάνει το θέμα και έχουν διαμαρτυρηθεί δεν έχει δοθεί κάποια λύση. “Έστειλε στην εφορία της οφειλές και αυτή μας στέλνει ειδοποιήσεις και μας απειλούν με κατασχέσεις. Θα φτάσουν στο σημείο να μας πάρουν και τα χωράφια”; αναρωτιούνται.