Αλεξανδρούπολη: Έκοψαν δέντρο 6 μέτρων, αφού πρώτα “φύτεψαν” από κάτω τους ημιϋπόγειους κάδους!!!

Αλεξανδρούπολη: Έκοψαν δέντρο 6 μέτρων, αφού πρώτα “φύτεψαν” από κάτω τους ημιϋπόγειους κάδους!!!

Οι άνθρωποι της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη είναι απαράδεκτοι και φαίνεται ότι έχουν κάποιο… πρόβλημα με τα δέντρα. Δεν εξηγείται αλλιώς η μανία τους να τα κόβουν με χαρακτηριστική ευκολία και επικαλούμενοι πολλές φορές αστείες δικαιολογίες.

Άλλο ένα δέντρο, μια μουριά ύψους 6 μέτρων έπεσε… θύμα αυτής της μανίας του ευρισκόμενου σε αποδρομή δημάρχου και των συνεργατών του, αφού την έκοψαν με την δικαιολογία ότι οι ρίζες της εμποδίζουν τους πολυσυζητημένους ημιϋπόγειους κάδους. Τους οποίους όμως όπως βλέπετε, πήγαν και “φύτεψαν” ακριβώς από κάτω.

Την απαράδεκτη ενέργεια κατήγγειλε ο Παύλος Γρηγοριάδης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κοινότητας Φάρος Αλεξανδρούπολης και εκλεγμένος σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης στις τελευταίες εκλογές, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

“Ενώ ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν τις μαζικές φυτεύσεις δέντρων ως τη μοναδική διέξοδο από την κλιματική κρίση, στην Αλεξανδρούπολη παρακολουθούμε μία ανελέητη επίθεση στο πράσινο της πόλης, εν μέσω καύσωνα.

Καταγγέλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την κοπή άλλης μίας μουριάς ύψους 6 μέτρων, με την φαιδρή αιτιολόγηση ότι το ριζικό της σύστημα εμποδίζει τους… ημιυπόγειους κάδους.

Επισημαίνουμε πως η τοποθέτηση των κάδων έγινε στα τυφλά στα πιο λάθος σημεία της πόλης, δίχως να υπάρχει Μελέτη Χωροθέτησης Κάδων.

Δεν πρέπει να μείνει ούτε ένας πολίτης ανενημέρωτος για τις αποφάσεις που λαμβάνουν κλειστές επιτροπές με υπερεξουσίες, και επικυρώνονται από ισχνές πλειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου, συντελώντας στην υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος”.

Ευτυχώς-να συμπληρώσουμε εμείς-οι άνθρωποι αυτοί την 31η Αυγούστου, χάρη στην ψήφο των πολιτών της Αλεξανδρούπολης, θα αποτελέσουν παρελθόν από την δημοτική αρχή.