Φτάνει το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη το “AZORES EXPRESS” και θα ξεκινήσει δρομολόγια προς Σαμοθράκη

Φτάνει το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη το “AZORES EXPRESS” και θα ξεκινήσει δρομολόγια προς Σαμοθράκη

Ξεκίνησε χθες βράδυ, λίγο μετά τις 8 μ.μ από το Πέραμα για την Αλεξανδρούπολη το Επιβατηγό-Οχηματαγγό πλοί “AZORES EXPRESS” και αναμένεται το μεσημέρι, προκειμένου αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από το Λιμενικό και πάρει το “πράσινο φως”, να ξεκινήσει δρομολόγια προς την Σαμοθράκη.

Το πλοίο που ανήκει στην  εταιρεία HELLENIC MED LINES, είναι χωρητικότητας 3.163 κόρων, αναπτύσσει ταχύτητα 19 ναυτικών μιλίων την ώρα, μπορεί να μεταφέρει 655 επιβάτες και 260 Ι.Χ αυτοκίνητα. Η δρομολόγηση του εξασφαλίστηκε μετά από συνεχείς προσπάθειες του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και αφού οι τοπικοί θεσμικοί φορείς άσκησαν έντονες πιέσεις και αναμένεται να εκτονώσει την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την ακινητοποίηση των ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ λόγω βλαβών.

Μπορεί το νησί να μην αποκόπηκε ούτε στιγμή από την Αλεξανδρούπολη ακτοπλοϊκά, αφού το ταχύπλοο επιβατηγό ΖΕΦΥΡΟΣ έκανε και επιπλέον δρομολόγια, ενώ για τα αυτοκίνητα υπήρχε το ΑΝΑΧ που αρχικά ναυλώθηκε από την εταιρεία SAOS Ferries και μετά παρέμεινε για Σάββατο και Κυριακή με ενέργειες του αρμόδιου υπουργείου, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις, αναστάτωση και μπέρδεμα για τους επισκέπτες προς και από το νησί και μάλιστα στην “καρδιά” του καλοκαιριού. Τελικά σήμερα φτάνει το συγκεκριμένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο πριν αναχωρήσει έκανε τα απαραίτητα δοκιμαστικά και αφού πήρε την έγκριση αναχώρησε για την περιοχή μας.

 Καμιά ανακοίνωση για τα δρομολόγια,

τις τιμές των εισιτηρίων και την πρακτόρευση

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για τις ώρες και τον αριθμό των δρομολογίων τόσο σήμερα Κυριακή όσο και τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 31 Αυγούστου που ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει στην ακτοπλοϊκή γραμμή για να δώσει λύση.  Ούτε για τιμές των εισιτηρίων επιβατών και αυτοκινήτων υπάρχει κάτι. Υπάρχει μια πληροφορία πως μέχρι να εξασφαλιστεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία HELLENIC MED LINES πρακτόρευση από γραφεία στην Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη, ως προσωρινή λύση τα εισιτήρια θα κόβονται και θα πληρώνονται πάνω στο πλοίο κατά την επιβίβαση.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι η SAOS Ferries δεν έχει καμιά σχέση με το “AZORES EXPRESS”, το οποίο βρέθηκε έπειτα από προσπάθειες του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας, κάτι που για πρώτη φορά συνέβη εδώ και πολλά χρόνια, μια και βάση της σύμβασης που υπάρχει, το υπουργείο θα πρέπει να βρίσκει το πλοίο αντικατάστασης σε περίπτωση προβλήματος και όχι η εταιρεία. Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν το είχε καταφέρει και το νησί ήταν για κάποιες ημέρες αποκλεισμένο σε παρόμοιες καταστάσεις, ενώ τώρα παρά τα προβλήματα και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ταξιδιωτών, υπήρχαν τόσο το ΖΕΦΥΡΟΣ όσο και το ΑΝΑΧ που έδιναν κάποιες λύσεις.

Για όσους είχαν “κλείσει” εισιτήρια με το ΣΑΟΣ ΙΙ που θα παραμείνει για μέρες ακινητοποιημένο λόγω βλάβης, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν.

-Ανακοίνωση SAOS Ferries: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν “κλείσει” εισιτήρια με το ΣΑΟΣ ΙΙ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*