Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρείται και ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χ.Δούκας πανηγυρίζει για ανέλκυση της… βυθοκόρο “ΟΛΓΑ”!!!

Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρείται και ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χ.Δούκας πανηγυρίζει για ανέλκυση της… βυθοκόρο “ΟΛΓΑ”!!!

Εδώ ο κόσμος καίγεται και χιλιοταλαιπωρείται επί μια εβδομάδα, είναι αποκλεισμένος στα λιμάνια της Καμαριώτισσας και της Αλεξανδρούπολης και δεν μπορεί να ταξιδέψει από και προς Σαμοθράκη και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας… πανηγυρίζει για την ανέλκυση κομματιού της… βυθοκόρου “ΟΛΓΑ”!!!

Βλέπει από την περασμένη Τρίτη από το γραφείο του στον ΟΛΑ, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να είναι γεμάτο από κόσμο και αυτοκίνητα, που στην “καρδιά” του καλοκαιριού ψάχνει τρόπο να ταξιδέψει στην Σαμοθράκη. Η ίδια κατάσταση στο λιμάνι του νησιού στην Καμαριώτισσα, που και αυτό ανήκει στην δικαιοδοσία του κ.Δούκα. Χθε βράδυ μάλιστα, το AZORES EXPRESS που βρέθηκε ως λύση από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας, δεν κατάφερε να “δέσει” εκεί λόγω βλάβης της μίας μηχανής, αλλά και επειδή λόγω του μήκους του (114,5 μέτρα) ο καπετάνιος που δεν γνώριζε το συγκεκριμένο λιμάνι και ενημερώθηκε για τις επιχωματώσεις που έχουν γίνει εδώ και χρόνια, αρνήθηκε να καταπλεύσει και επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας, έδωσε υποσχέσεις για επίλυση, ώστε να μπορούν να “δένουν” και μεγαλύτερα πλοία από αυτά της SAOS Ferries, αλλά δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό. Όπως και για το λιμανάκι των Θέρμων, που επίσης από επιχωματώσεις γέμισε μπάζα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε από μικρά σκάφη. Μάλιστα μέχρι και ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης(που κάποιος θα υποστήριζε ότι συμφέρει τα πλοία του αυτή η κατάσταση) είχε καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά πριν 3 χρόνια για το συγκεκριμένο πρόβλημα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, αφού κινδυνεύουν και τα δικά του καράβια ανά πάσα στιγμή να πάθουν ζημιά κατά την είσοδο τους σε αυτό, αλλά τίποτα δεν έγινε.

Όλες αυτές τις 7 ημέρες του πολύ σοβαρού προβλήματος και της ταλαιπωρίας των επιβατών και στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης όπου είναι το γραφείο του, ο κ.Δούκας ήταν… εξαφανισμένος και άφαντος. Ούτε μια κουβέντα και σήμερα το μεσημέρι είδαμε να στέλνει e-mail με ανακοίνωση. Είπαμε ότι θα αφορά το τεράστιο πρόβλημα των ημερών. Αμ δε. Να… πανηγυρίσει επειδή η εταιρεία που ανέλαβε την ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου “ΟΛΓΑ” από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το έστειλε και όπως αναφέρεται:

“Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του πρώτου τεµαχίου του ναυαγίου της βυθοκόρου «ΟΛΓΑ» από τη λιµενολεκάνη του ̟προβλήτα ΣΕΜΠΟ στον λιµένα της Αλεξανδρούπολης.

Ύστερα από τον τεµαχισµό του πρώτου τεµαχίου βάρους περίπου 40 τόνων, το τεµάχιο ανελκύσθηκε και τοποθετήθηκε επί του κρηπιδώµατος της προβλήτας µε τη βοήθεια του πλωτού γερανού που έχει εγκατασταθεί στο σηµείο του ναυαγίου”.

Να επισημάνουμε εδώ πως ούτε και το ναυάγιο θα είχε αρχίσει να απομακρύνεται από τον βυθό, αν δεν ασχολούνταν με το θέμα οι Αμερικανοί, οι οποίοι θέλουν να καθαρίσουν τον βυθό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να μπαίνουν μεγαλύτερα πλοία που θα μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό, δικό τους αλλά και του ΝΑΤΟ. 

Πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια, η Κυβέρνηση που τον διόρισε έφυγε και αυτός απλά δεν παραιτείται δείχνοντας στοιχειώδη ευθιξία, γιατί περιμένει να τον διώξει η νέα Κυβέρνηση που ανέλαβε, αλλά η ουσία είναι ότι δεν έδωσε ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Σαμοθράκης. Ως ένας απ’ τους καθ ύλην αρμόδιους, παραμένει και τώρα… ΑΠΩΝ για άλλη μια φορά και προτιμάει να εκδίδει ανακοινώσεις… αυτοαποθέωσης. Κι ύστερα οι “σύντροφοι” του στον ΣΥΡΙΖΑ (Νατάσα Γκαρά, Νομαρχιακή Έβρου και πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας) έχουν το θράσος και ζητούν από τη νέα Κυβέρνηση να κάνει όσα δεν κατάφεραν 4 ολόκληρα χρόνια αυτοί.