Επιστρέφει Πειραιά το AZORES EXPRES – Στον “αέρα” και πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης

Επιστρέφει Πειραιά το AZORES EXPRES – Στον “αέρα” και πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης

Επιστρέφει στον Πειραιά αποχωρώντας από την προσπάθεια να εξυπηρετήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης ως τις 31 Αυγούστου το AZORES EXPRESS, που αν και επιβίβασε και μετέφερε επιβάτες και οχήματα το βράδυ της Κυριακής, δεν κατάφερε τελικά να “δέσει” στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Έτσι ξαναβρίσκεται στον “αέρα” η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη και επειδή υπάρχει απαγορευτικό για το ταχύπλοο επιβατηγό ΖΕΦΥΡΟΣ, η Σαμοθράκη πλέον θα είναι αποκλεισμένη εντελώς, τουλάχιστον ως την Τετάρτη που διαρκεί το απαγορευτικό για μικρά επιβατηγά, μια και αύριο Τρίτη παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι. Η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών από και προς το νησί συνεχίζεται και αυτή την στιγμή λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από λιμενικές πηγές, που επιβεβαιώνουν ανεπίσημα την αποχώρηση του AZORES EXPRESS, ο καπετάνιος του δήλωσε αδυναμία να “δέσει” στην Καμαριώτισσα. Όχι μόνο του προβλήματος που παρουσιάστηκε χθες τα μεσάνυχτα στην μία μηχανή και έτσι επέστρεψε μόνο με την δεύτερη στην Αλεξανδρούπολη πηγαίνοντας με 6,7 μίλια, αλλά και επειδή δεν θέλει να ρισκάρει με ένα λιμάνι που δεν γνωρίζει και έχει… ιδιαιτερότητες. Κι εννοεί φυσικά τις επιχωματώσεις που έχουν γίνει και καθιστούν δύσκολη και προβληματική την είσοδο όλων των πλοίων, άσχετα αν τα ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ επειδή είναι λίγο μικρότερα (84 μέτρα έναντι 114 του AZORES EXPRESS), αλλά κυρίως λόγω εμπειρίας του καπετάνιου τους, μπορούν και μπαίνουν. Έτσι, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν διορθώθηκε η βλάβη που παρουσίασε η μηχανή, έστω και με την μία θα επιστρέψει αργά στον Πειραιά.

Οι λύσεις που εξετάζονται

Μια λύση που εξετάστηκε αρχικά, ήταν να χρησιμοποιείται ρυμουλκό στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και να μπαίνει με αυτό το AZORES EXPRESS για να “δένει” και να εκτελεί τα δρομολόγια. Φαίνεται όμως ότι απορρίπτεται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του. Η άλλη που είναι και λύση ανάγκης μια και αυτή που βρέθηκε δεν προχώρησε, είναι να “επιστρατευθεί” κάποιο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που θα μπορεί συγχρόνως να κουβαλήσει όχι μόνο επιβάτες (όπως έκανε το σκάφος ΓΑΥΔΟΣ του Λιμενικού τον περασμένο Ιανουάριο) αλλά και αυτοκίνητα. Γιατί έτσι μόνο θα εκτονωθεί η κατάσταση, αφού επιβάτες και αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί μέρες στο νησί.