Σαμοθράκη: Έφτασε αλλά δεν μπορεί να “δέσει” το AZORES EXPRESS λόγω καιρού – Μάλλον γυρίζει πίσω

Σαμοθράκη: Έφτασε αλλά δεν μπορεί να “δέσει” το AZORES EXPRESS λόγω καιρού – Μάλλον γυρίζει πίσω

Η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών συνεχίζεται δυστυχώς, αφού το «AZORES Express» ενώ προσέγγισε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, δεν κατάφερε να “δέσει” τελικά και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Το καράβι που έφυγε από την Αλεξανδρούπολη γεμάτο με επιβάτες και αυτοκίνητα, επιχείρησε να μπει με… όπισθεν στο λιμάνι, αλλά δεν τα κατάφερε. Κι αυτό συνέβη κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών και όχι μόνο. Επικρατούν ισχυροί άνεμοι, το πλοίο είναι μεγαλύτερο σε μήκος από το ΣΑΟΣ ΙΙ που σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν είχε πρόβλημα, αλλά και ο καπετάνιος του που δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο λιμάνι της Καμαριώτισσας και ήρθε πρώτη φορά, προφανώς δεν ήθελε να ρισκάρει μεσάνυχτα και με αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Το AZORES EXPRESS έχει 114,5 μέτρα μήκος και όπως λένε όσοι γνωρίζουν, χρειάζεται διάμετρο ελιγμού 150 με 160 μέτρα, ενώ αντίθετα το ΣΑΟΣ που είναι 84 μέτρα, χρειάζεται μόνο 100 μέτρα διάμετρο για τους ελιγμούς. Παίζει δηλαδή ρόλο το γνωστό πρόβλημα με το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Κι επειδή προφανώς ο καπετάνιος δεν θέλει να ρισκάρει κάποιο σοβαρό πρόβλημα λόγω νύχτας και του καιρού, αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Αντιλαμβάνεται φυσικά κανείς τον έντονο και δικαιολογημένο εκνευρισμό από την μεγάλη ταλαιπωρία τόσο όσων είναι μέσα και ταξίδευαν από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη και μάλιστα κατά την αναχώρηση χειροκροτούσαν κάποιοι που επιτέλους θα πήγαιναν στο νησί, αλλά και όσων βρίσκονται στην Καμαριώτισσα και περίμεναν να ταξιδέψουν για Αλεξανδρούπολη, επειδή προφανώς είχαν ολοκληρώσει τις διακοπές τους και θα αναγκαστούν τώρα να μείνουν μια ημέρα περισσότερο. Μέχρι αύριο και να δούμε αν πάλι θα μπορέσει το νέο πλοίο να “δέσει”, αφού οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες.

 

5 Σχόλια

  1. Απο ενημερωση παντως τα σπανε!!!!! Ενας να βγει εστω με μια ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ και να ενημερωσει τι εχει γινει!!!!

  2. Ζαχαροπλαστη Μαρια

    Ενημερώστε εάν μπορειτεΤα κινητά των παιδιών δεν λειτουργουν

  3. Αυτό το πλοίο δεν είναι κατάλληλο για το λιμάνι της Σαμοθράκης. Και με της καιρικές συνθήκες και την αγνωση του καπετάνιου τα προβλήματά πολαπλασιστηκαν. Εγώ βρίσκομαι στο καράβι και επιστρέφω Αλεξανδρούπολη με ανχος. Και ούτε καν ξέρει κανείς αν θα φύγει αύριο με τα μποφόρια..

  4. Τσιούρη Σταυρούλα

    Πόση ώρα θέλει για Αλεξανδρούπολη; Τι ώρα ξεκίνησε από Καμαριώτισσα;

  5. Πρέπει να ασκηθεί πίεση στο λιμεναρχείο και στον δήμο να μας ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα! Αν δεν φύγουμε, χάνουμε πανακριβα αεροπορικά εισητηρια εξωτερικού. Πόθος θα μας υπολογίσει;;;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*