Σαμοθράκη: Πρόβλημα στη μηχανή παρουσίασε το AZORES EXPRESS και γι’ αυτό δεν “έδεσε” – Πότε θα ταξιδέψει

Σαμοθράκη: Πρόβλημα στη μηχανή παρουσίασε το AZORES EXPRESS και γι’ αυτό δεν “έδεσε” – Πότε θα ταξιδέψει

Πρόβλημα στην μία από τις μηχανές του εμφάνισε χθες τα μεσάνυχτα κατά την προσπάθεια του να μπει και να “δέσει” στο λιμάνι της Καμαριώτισσας το AZORES EXPRESS και γι’ αυτό ο καπετάνιος του αφού παρέμεινε για αρκετή ώρα έξω απ’ αυτό μήπως να διορθωθεί η βλάβη, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτή είναι η αιτία σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από λιμενικούς κύκλους και όχι οι καιρικές συνθήκες ή το ακατάλληλο για μεγαλύτερα καράβια λιμάνι της Καμαριώτισσας, όπως αναφέρονται ως αιτίες. Γι’ αυτό άλλωστε το νέο πλοίο που βρέθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να δώσει λύση και να εκτονώσει την δύσκολη κατάσταση στην Σαμοθράκη, επέστρεψε με 6,7 μίλια την ώρα στην Αλεξανδρούπολη και έκανε διπλάσιο χρόνο απ’ το ταξίδι προς την Σαμοθράκη.

Γι’ αυτό άλλωστε και δεν πραγματοποιεί σήμερα το πρωί τα δρομολόγια που έχουν εγκριθεί για σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο και το πρώτο ήταν να γίνει στις 9 το πρωί. Καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί το πρόβλημα της μίας μηχανής ως το απόγευμα και το AZORES EXPRESS να ξεκινήσει στις 15.45 για την Σαμοθράκη και πάλι, αφού όμως προηγηθούν οι κατάλληλοι έλεγχοι και δοθεί το “πράσινο φως” από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Το πλοίο μετέφερε χθες το βράδυ 654 επιβάτες,  142  οχήματα, πέντε φορτηγά και σαράντα δύο δίκυκλα. Οι επιβάτες κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και απόλυτα δικαιολογημένα έντονα εκνευρισμένοι, αποβιβάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη όπως βλέπετε και στο βίντεο του Σάκη Σαραντέα.

Απίστευτες στιγμές!! Ο κόσμος που πήγε εχθές Σαμοθράκη με το πρώτο δρομολόγιο του AZORES EXPRESS γύρισε όπως πήγε γιατί το καράβι δεν μπόρεσε να δέσει!! Ανακοινώθηκε επίσης ότι το πρωινό δρομολόγιο δεν θα γίνει!! Ο Κόσμος είναι ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!

Gepostet von Sakis Saranteas am Sonntag, 11. August 2019

Δεν ισχύουν πως δεν… χωρούσε στο λιμάνι Καμαριώτισσας,

ενώ ο καπετάνιος είχε… έμπειρο βοηθό να τον ενημερώσει

Η ειρωνεία της τύχης και για επιπλέον ταλαιπωρία των επιβατών λοιπόν, είναι πως και το AZORES EXPRESS που βρέθηκε ως λύση μετά την ακινητοποίηση των ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ λόγω μηχανικών βλαβών, εμφάνισε επίσης πρόβλημα στην μία μηχανή του. Όπως έχουν παρουσιάσει αυτές τις ημέρες και πολλά ακόμα καράβια που ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά, αλλά εκεί επειδή οι γραμμές είναι προσοδοφόρες οικονομικά, υπάρχουν πολλά πλοία και δεν φαίνεται το πρόβλημα τόσο πολύ ή δεν το αναδεικνύουν οι ντόπιοι θεσμικοί (όπως κάνουν στην Σαμοθράκη) προτάσσοντας το καλό των  νησιών τους.  Φυσικά ο καπετάνιος του πλοίου δεν θα ρίσκαρε σε καμιά περίπτωση στα μαύρα μεσάνυχτα και με μια μηχανή, να μπει και να “δέσει” στην Καμαριώτισσα και αφού για κάποιο χρονικό διάστημα είδε πως δεν αποκαθίσταται το πρόβλημα, αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, ο καπετάνιος του πλοίου μπορεί να μην γνώριζε το λιμάνι της Καμαριώτισσας, αλλά σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, είχε δίπλα του έναν έμπειρο καπετάνιο που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν το συγκεκριμένο ταξίδι και τώρα είναι συνταξιούχος (είναι από τους “πρωταγωνιστές” στις αντιπαραθέσεις των κοινωνικών δικτύων και υπέρμαχος της απερχόμενης δημοτικής αρχής). Αυτός ανέβηκε στο καράβι από την Αλεξανδρούπολη, για να βοηθάει με τις γνώσεις και την εμπειρία του τις ημέρες αυτές ως τις 31 Αυγούστου που θα παραμείνει στην γραμμή το AZORES EXPRESS. Μάλιστα προφανώς θα έχει ενημερώσει τον δήμαρχο του νησιού Θανάση Βίτσα, με τον οποίο γνωρίζονται πολύ καλά (είναι συγγενείς), τι ακριβώς πρόβλημα υπήρξε χθες τα μεσάνυχτα και το πλοίο δεν “έδεσε” στην Σαμοθράκη αλλά επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη. Μόνο που ο απερχόμενος δήμαρχος αντί να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των ταξιδιωτών, μαζί με τους συνεργάτες του αναλώνονται σε… ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Φώτη Μανούση.

Ψάχνουν πρακτορείο για την έκδοση εισιτηρίων

Το ερώτημα είναι γιατί όταν ερχόταν από την Αθήνα και πέρασε από την Σαμοθράκη, δεν μπήκε να παραλάβει από την Σαμοθράκη τον κόσμο, αφού ήταν μέρα και πιο εύκολο να “δέσει”. Η απάντηση αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν και για τις οποίες το Λιμεναρχείο δεν έδινε άδεια, αφού θα έπρεπε να κάνει ελέγχους για τα έγγραφα του αλλά και το πλήρωμα. Είναι αυτές οι διατυπώσεις που καθυστέρησαν και την αναχώρηση του από την Αλεξανδρούπολη και τελικά έφυγε μετά τις 9 το βράδυ.

Όσον αφορά το πρακτορείο που θα αναλάβει την έκδοση των εισιτηρίων σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, οι πληροφορίες μας από την εταιρεία “Ιππόκαμπος” που ανήκει το AZORES EXPRESS αναφέρουν πως ένα γραφείο στο οποίο απευθύνθηκαν και είχε την πρακτόρευση άλλων πλοίων παλαιότερα, προέβαλλε υπέρογκες (όπως τις θεώρησαν) απαιτήσεις. Έτσι, αφού βρέθηκε μια άλλη πράκτορας για να γίνει το ταξίδι, αναζητείται ακόμα λύση για τον τρόπο έκδοσης και κράτησης των εισιτηρίων και ως τότε αυτά θα κόβονται πάνω στο πλοίο, όπως έγινε και με το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ για δυο ημέρες.

 

5 Σχόλια

 1. Πόσο μπανανια ήμαστε τελικά, το λιμεναρχείο δεν μπορούσε να κάνει τους ελέγχους πριν ξεκινήσει το καράβι από τον Πειραιά! Πόσο άχρηστοι “υπεύθυνη” υπάρχουν στις υπηρεσίες αυτούς του κράτους τελικά!

 2. Η κατάσταση είναι για κλάματα…. Δεν υπάρχει ΚΑΜΊΑ ενημέρωση στα άτομα που περιμένουν στη Σαμοθράκη από εχθές το πρωί στο λιμάνι για να φύγουν. Το λιμεναρχείο από χθες το πρωί λέει “τώρα ξεκινάει και έρχεται”… Πέρασε από Σαμοθράκη και αντί να παραλάβει τον κόσμο ,πάλι μας τρώει η κακη γραφειοκρατία και ο κόσμος μέσα στον ήλιο… Για το που θα κοιμηθεί ο κόσμος ,αν έχει χρήματα , αν έχει παιδιά μαζί δεν ρωτάει κανείς, μόνο πως θα κοπούν τα εισιτήρια…..

 3. Καλά πήγε το καράβι φορτωμένο με 600 άτομα,δεν μπόρεσε να δέσει και ξαναγύρισε πίσω.Κράτος να μας πετύχει…είναι για μπάτσες τελικά…..Ούτε ενημέρωση ούτε τίποτα…
  Όλος αυτός ο κόσμος τι τραβάει ρε γμτ?
  Κανονικά πρέπει να τον βάλουν σε δωμάτια και να τους ταΐσουν δωρεάν.
  Δεν ρωτάει κανείς,δεν ενημερώνει κανείς και πέρα βρέχει.
  ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!

 4. Τελικά το σχέδιο απομόνωσης της Θράκης συνεχίζεται κανονικά. Μια πόλη σαν την Αλεξανδρούπολη που διαθέτει τέσσερα συγκοινωνιακα μέσα να μην λειτουργεί σωστά κανένα. Σιδηρόδρομος μέχρι την δράμα από Αλεξανδρούπολη για ορμενιο δεν υπάρχει, ακτοπλοϊα δεν υπάρχει είναι θέμα χρόνου να κλείσει και το αεροδρόμιο, όσο για οδική διασύνδεση να μην μας εκπλήξει τίποτα πλέον. Έτσι θα αρχίσει ο κόσμος να φεύγει αγανακτησμενος και θα αλλάξει ο πληθυσμιακος συσχετισμός.

 5. Τομπουλιδης Βασίλης

  Ευθύνες έχουν όλοι οι αρμόδιοι υπεύθυνοι και αυτοί ειναι πολλοι :
  1) Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που από την Παρασκευή κομπαζε ότι βρέθηκε λύση με επίσημο δελτίο τύπου και παραπληφορουσε λέγοντας ότι το AZORES EXPRESS ταξιδεύει ήδη για Αλεξανδρούπολη από την Παρασκευή ενώ ξεκίνησε τελικά το Σάββατο βράδυ. Βρήκε ένα πλοίο το οποίο και μεγάλο τελικά είναι για το λιμάνι της Σαμοθράκης 115 μέτρα. Το σαος 2 είναι 85 μέτρα και πολλοί ντόπιοι αλιείς κλπ στην καμαριωτισσα λεν ότι δεν μπαίνει εύκολα πλοίο πάνω από 100 μέτρα. Βρήκε πλοίο 47 ετών το υπουργείο και πανηγύριζε του οποίου χάλασε η μηχανή στο πρώτο του ταξίδι!
  2) Η Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειαρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς που την Παρασκευή σε σελίδα του προσωπικη στο fb έλεγε ότι το AZORES EXPRESS ξεκινάει δρομολόγια από το Σάββατο το πρωί συμβάλλοντας στην παραπληροφορηση μας που περίμεναμε να φύγουμε από το Σάββατο
  3) Προφανώς η εταιρία SAOS FERRIES η οποία έχει ευθύνη για τη συντήρηση των πλοίων της που παθαίνουν μηχανικές βλάβες συνεχώς κάθε χρόνο ενώ η ενημέρωση και εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού είναι επιεικώς απαράδεκτη χωρίς σε αυτό να φέρουν ευθύνη οι υπάλληλοι αλλά η διεύθυνση της εταιρίας
  4) Εννοειται η δημοτική αρχή του Δήμου Σαμοθράκης που είναι 36 ώρες τώρα άφαντοι, αντί να εχουν φροντίσει και αυτοί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το υπουργείο για τη δωρεάν διαμονή, διατροφή και αποζημίωση όσων είμαστε εδώ πάνω από 30 ώρες.
  Προφανώς και η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνες για την ελλιπή και προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τόσα χρόνια, αλλά δεν είναι τώρα ώρα αυτοί που τους βαραίνουν οι ευθύνες (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι να καυγαδιζουν σα τα κοκόρια στις πλάτες μας.
  Δώστε λύση ΤΏΡΑ. Μόλις μας ενημέρωσαν ότι ούτε σήμερα θα έρθει πλοίο.
  Να βρεθεί ΤΏΡΑ οχηματαγωγο επιβατικό πλοίο από τα εκατοντάδες που κυκλοφορούν στις θάλασσες μας καινά δρομολογηθεί σήμερα για το λιμάνι της Σαμοθράκης χωρίς καθυστερήσεις με γραφειοκρατικη διαδικασίες.
  Να βρεθούν καταλύματα δωρεάν για όλους αυτούς που είναι στο λιμάνι από χτες το πρωί.
  Να δοθούν χρήματα για διατροφή.
  Να υπάρξει επίσημη και υπεύθυνη πληροφόρηση επιτέλους για τις ακριβεις ώρες αναχώρησης των πλοίων από τα λιμάνια Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*