Σαμοθράκη: Ξεκινάνε αύριο (καιρού επιτρέποντος) δρομολόγια ΖΕΦΥΡΟΣ, ΑΝΑΧ και το απόγευμα το “Andros Jet”

Σαμοθράκη: Ξεκινάνε αύριο (καιρού επιτρέποντος) δρομολόγια ΖΕΦΥΡΟΣ, ΑΝΑΧ και το απόγευμα το “Andros Jet”

Τρίτη μέρα σήμερα που παραμένει εντελώς αποκομμένη και αποκλεισμένη ακτοπλοϊκά η Σαμοθράκη και το πρόβλημα με τους εκατοντάδες επισκέπτες που έπρεπε να ταξιδέψουν για την Αλεξανδρούπολη έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ και από αύριο Τετάρτη, καιρού επιτρέποντος, αναμένεται να υπάρξει κάποια… εκτόνωση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ΑΥΡΙΟ θα ξαναρχίσει δρομολόγια το ταχύπλοο επιβατηγό ΖΕΦΥΡΟΣ που δεν μπορούσε να ταξιδέψει Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη λόγω του απαγορευτικού από το Λιμεναρχείο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, αλλά και το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ τύπου “παντόφλας” που θα ξαναεπιστρέψει από την Θάσο για να μεταφέρει οχήματα κάθε είδους, αλλά ως γνωστόν χωρίς τους οδηγούς, αφού απαγορεύεται να μεταφέρει επιβάτες. Θα υπάρχουν δηλαδή Ι.Χ αυτοκίνητα, φορτηγά και νταλίκες, με την μεταφορά ιδιαίτερα των τελευταίων να είναι πολύ κρίσιμη, γιατί στο νησί άρχισαν να παρατηρούνται και φαινόμενα ελλείψεων σε βασικά είδη και πρόβλημα τροφοδοσίας.
Έρχεται αύριο και ξεκινάει δρομολόγια το Καταμαράν Andros Jet
Η συγκεκριμένη λύση βέβαια υπήρχε και μέχρι το περασμένο Σάββατο, αλλά με δεδομένο ότι το ΖΕΦΥΡΟΣ μπορεί να μεταφέρει μόνο 150 άτομα ανά δρομολόγιο, δεν εξυπηρετούσε τους εκατοντάδες επιβάτες που αυτό τον καιρό είτε βρίσκονται, είτε θα ήθελαν να ταξιδέψουν προς την Σαμοθράκη. Από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να προστεθεί και το Επιβατηγό-Οχηματαγωγό τύπου Καταμαράν, το Andros Jet της Sea jet, το οποίο αναμένεται να φτάσει από την Σύρο όπου βρίσκεται τώρα, αφού αναμένεται να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο και θα μπορεί να ταξιδέψει για την Σαμοθράκη.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν, δυστυχώς όχι από επίσημες πηγές και τους κάθε είδους θεσμικούς φορείς αλλά ούτε και από την εταιρεία, είναι πως επειδή το συγκεκριμένο πλοίο, που μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 70 αυτοκίνητα και όχι νταλίκες, δεν χρειάζεται επιθεώρηση από το Λιμεναρχείο όσον αφορά το αξιόπλοο ή το πλήρωμά του γιατί αυτά ήδη υπάρχουν. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να “δέσει” ερχόμενο στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και να επιβιβάσει πολύ κόσμο και λίγα από τα αυτοκίνητα μεταφέροντας τους στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να εκτονώσει άμεσα την κατάσταση. Γιατί το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τους αποκλεισμένους στην Σαμοθράκη.
Στη συνέχεια έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο από την Αλεξανδρούπολη και πάλι για Σαμοθράκη, ενώ την Πέμπτη σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει τη δυνατότητα, λόγω της ταχύτητάς του, να πραγματοποιήσει ακόμα και 4 δρομολόγια. Κάτι που αν συμβεί αναμένεται να λύσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, μαζί επαναλαμβάνουμε με τα δρομολόγια του ταχύπλοου ΖΕΦΥΡΟΣ αλλά και του οχηματαγωγού ΑΝΑΧ.
Αυτά είναι τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ούτε από το υπουργείο, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από τον δήμο Σαμοθράκης, αλλά ούτε και από τα λιμεναρχεία Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης κάτι περισσότερο. Όσον αφορά τις ώρες των δρομολογίων του Andros Jet αλλά και του ΑΝΑΧ καθώς και τις τιμές των εισιτηρίων και τον τρόπο που μπορεί κάποιος να εκδώσει εισιτήριο ή να “κλείσει”, μόνο όσον αφορά το ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ  ισχύουν τα δρομολόγια που είχαν ανακοινωθεί πριν από λίγες μέρες, μαζί με τις ώρες αυτών. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα άλλων ιστοσελίδων, αύριο αναμένεται να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για την επιδιόρθωση της μηχανικής βλάβης στο ΣΑΟΣ ΙΙ και δεν αποκλείεται  να μπορέσει και αυτό να ξεκινήσει  δρομολόγια μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Όσον αφορά το άλλο πλοίο, το AZORES EXPRESS που ήρθε,  φόρτωσε επιβάτες και αυτοκίνητα από την Αλεξανδρούπολη αλλά δεν κατάφερε να “δέσει” στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, το Evros-news.gr αποκάλυψε πως παρουσίασε πρόβλημα στη μία μηχανή του. Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική  και κυρίως η βασική αιτία που ο πλοίαρχος του δεν επιχείρησε  να μπει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Υπάρχει άλλος, πολύ σοβαρότερος λόγος και όχι φυσικά το μήκος του όπως λένε διάφοροι (άλλα πλοία της SAOS Ferries παλαιότερα, όπως το Λήμνος ήταν το ίδιο μεγάλα σε μήκος) και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του προσπάθησε πολύ… κομψά και τους ανέφερε. “Λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης, σε σχέση με το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ , είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του νησιού”, τόνισε χαρακτηριστικά
Πρόκειται για πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έχει δοθεί λύση. Για τους οποίους ο καπετάνιος του συγκεκριμένου πλοίου δεν θέλησε να ρισκάρει ενώ αυτό ήταν φορτωμένο με 600 και πλέον επιβάτες… πιθανό  ατύχημα  που θα έθετε σε κίνδυνο τις ζωές τους. Αλλά για αυτά  θα μιλήσουμε αναλυτικά και με συγκεκριμένα στοιχεία  αφού  βρεθεί λύση και οι επιβάτες, κυρίως αυτοί που βρίσκονται στη Σαμοθράκη  και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις τελευταίες μέρες, μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

2 Σχόλια

  1. Να ρωτήσω:Γιατί δεν σκέφτηκαν να στείλουν πρώτα τα φορτηγά από εδώ με το ΑΝΑΞ για να μην μείνει το νησί χωρίς αγαθά πριν 3 ημέρες?
    Προτεραιότητα δεν πρέπει αυτά να έχουν?
    Για μένα τόσο τους κόβει..
    Όσο για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει απλά Ντροπή τους!

  2. το νησι εχει αγαθα μια χαρα! εχεις σκεφτει ομως οτι ειναι φουλαρισμενο με κοσμο και τουριστες? οτι αναγκαστικα μαναβικη η φρεσκο γαλα πρεπει να φερει με το καραβι? ποσο νομιζεις αντεχουν τα ευπαθη προιοντα?

    οσο για την ντροπη της ναυσιπλοιας δεν χρειαζεται να γραψουμε πολλα γιατι ειναι γνωστο οτι κατεβαινουν τα αρνητικα αρθρα και σχολια με “μαγικους” τροπους

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*