Οι θρακιώτικες γεύσεις στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

Οι θρακιώτικες γεύσεις στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

Ο Σύλλογος Θρακιωτών & Φίλων Θράκης Β.Α Αττικής (Παιανίας) συμμετέχει στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές για την συγκεκριμένη συμμετοχή που εκπροσωπεί τις θρακιώτικες γεύσεις:

Η Θράκη, η γη του Ορφέα , είναι ένας τόπος με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, αφού η κουζίνα της διαμορφώθηκε μέσα από μια πολυπολιτισμική συμβίωση ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής, που ο καθένας τους κουβαλά τη δική του γαστρονομική ιστορία. Μέσα από τις ντόπιες, αλλά και τις προσφυγικές γαστρονομικές καταβολές που κληρονομούνται, και με μια συνεχή ζύμωση, δημιουργήθηκε μια κουζίνα περίτεχνη και ιδιαίτερα γευστική.

Στη Θράκη συναντάμε έναν διαφορετικό γαστρονομικό κόσμο, πολύχρωμο, γεμάτο από μυρωδιές που έχουν έντονη την αυθεντικότητα, τόσο στις οροσειρές με την αίσθηση της ανέπαφης φύσης όσο και στα απέριττα χωριά της κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Φαγητά όπως: καβουρμάς, Βαρβάρα, καπαμάς Κομοτηνής, γαρδούμπες, κουσκούσι, παστό χοιρινό, παστουρμάς, αλλαντικά, λάχανο τουρσί σε πίτες και με κρέας, αρνί με ρύζι, σουτζούκ λουκούμι, φλογέρες με ταχίνι και καρύδια, σιροπιαστά γλυκά και αλλά πολλά συνθέτουν το γευστικό μωσαϊκό της όμορφης Θράκης.
Αν θέλετε να απολαύσετε αυτήν την γαστρονομική εμπειρία, αξίζει να επισκεφθείτε τον νομό Έβρου όπου μπορείτε να γευτείτε και να προμηθευτείτε τα χειροποίητα προϊόντα που με μεράκι εδώ και δεκαετίας παράγουν οι ντόπιοι παραγωγοί.