Ευεργετικά μέτρα για τους πληγέντες από χαλαζόπτωση τον Ιούλιο σε Ροδόπη, Ξάνθη – Στην Αλεξανδρούπολη;

Ευεργετικά μέτρα για τους πληγέντες από χαλαζόπτωση τον Ιούλιο σε Ροδόπη, Ξάνθη – Στην Αλεξανδρούπολη;

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η κυβερνητική απόφαση “βοήθειας” των πληγέντων του Νομού Ροδόπης (και Ξάνθης) από τα καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, οι πληγέντες κερδίζουν παράταση στην καταβολή των οφειλών τους και όχι μόνο.

Οι συγκεκριμένες περιοχές είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού οι δήμοι που ανήκουν φρόντισαν να υποβάλλουν αίτημα γι’ αυτό. Αντίθετα, αν και σε περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα σε Μάκρη, Δίκελλα, Συκκοράχη και άλλους οικισμούς οι ζημιές την ίδια ημέρα ήταν πολύ σοβαρές, ο δήμος Αλεξανδρούπολης αδράνησε και αρχικά είχε αποφασίσει να μην υποβάλλει αίτημα για κήρυξη των περιοχών αυτών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά μόνο ως χαλαζόπληκτων. Τελικά υπό τις έντονες αντιδράσεις, η απερχόμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, που αρχικά δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Κουκουράβα τόνιζε κατηγορηματικά ότι δεν συντρέχουν λόγοι για κάτι τέτοιο, αναγκάστηκε να υποβάλλει καθυστερημένα αυτό το αίτημα.

Αυτά τα ήξεις-αφίξεις όμως στοίχισαν τελικά και στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ευεργετικά μέτρα για τους πληγέντες στους γειτονικούς νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, δεν υπάρχει τίποτα για την περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δείτε τι λέει η απόφαση: 

1. Παρατείνονται μέχρι και την 10-1-2020 οι προθε- σμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δημοτικές Ενότητες Μαρωνείας και Σαπών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, στη Δημοτική Ενότητα Ιάσμου του Δήμου Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και στη Δημοτική Ενότητα Μύκης του Δήμου Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέ- ρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που λήγουν ή έληξαν από 10-7-2019 μέχρι και την 10-1-2020. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσε- ων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

2. Αναστέλλεται μέχρι και την 10-1-2020 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 10-7-2019 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Και εδώ μπορείτε να την δείτε ολόκληρη:

ΦΕΚ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Πηγή: xronos.gr