“Σουρωτήρι” ο Έβρος – Συνεχίζουν και περνούν καθημερινά από ποτάμι και θάλασσα δεκάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες

“Σουρωτήρι” ο Έβρος – Συνεχίζουν και περνούν καθημερινά από ποτάμι και θάλασσα δεκάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες

“Σουρωτήρι” εξακολουθούν να παραμένουν τα σύνορα του νομού Έβρου, χερσαία μετά τον ποταμό αλλά κι θαλάσσια, αφού καθημερινά περνούν απ’ την Τουρκία και έρχονται με κάθε τρόπο στην περιοχή μας δεκάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Αυτό έγινε και σήμερα τις πρωινές ώρες, με αρκετά άτομα που είχαν μαζί τους και πολλά παιδιά, να φτάνουν στο χωριό Καβύλη Ορεστιάδας και να αποκλείουν τον δρόμο, ζητώντας από την αστυνομία να έρθει να τους συλλάβει και να οδηγηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου, ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα φρόντισαν να στείλουν στα τοπικά ΜΜΕ, ανάμεσα τους και στο Evros-news.gr, φωτογραφίες από την διαμαρτυρία τους και μια επιστολή όπου αναφέρουν ότι είναι απ’ την Συρία και θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα όπου έχουν συγγενείς.

Όπως είναι φυσικό ο αποκλεισμός του δρόμου Καβύλης-Ορεστιάδας προκάλεσε εκνευρισμό στους οδηγούς που δεν μπορούσαν να περάσουν και τελικά αναγκάστηκαν και αλλάξουν διαδρομή, για όσα διάστημα παρέμειναν εκεί οι διαμαρτυρόμενοι. Τις προηγούμενες ημέρες μόνο με μηνύματα τους και τηλεφωνήματα, είχαν απευθυνθεί στην ιστοσελίδα μας ζητώντας βοήθεια να δημοσιοποιηθεί η παρουσία τους, γιατί όπως έλεγαν ήθελαν να γίνει αυτό πριν τους συλλάβει η αστυνομία. Κι αυτό γιατί φοβούνται ότι όπως τους λένε κάποιοι, μπορεί να τους επαναπροωθήσουν στην Τουρκία.

Τις πρωινές ώρες επίσης, στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ Μάκρης και Νέας Χιλής, πλαστική βάρκα που μετέφερε όπως αποδείχθηκε αργότερα 42 λαθρομετανάστες και φαινόταν ξεκάθαρα από όσους έκαναν το μπάνιο τους στην παραλία, εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από το Λιμενικό. Κι αυτοί θα προωθηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την πρώτη καταγραφή και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης Μητσοτάκη για αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων μας, σε στεριά και θάλασσα, δεν έχουν πάντως φέρει προφανώς αποτελέσματα, τουλάχιστον μέχρι τώρα στον Έβρο, όπως δείχνουν οι ροές που συνεχίζονται κανονικά.

 

Ένα σχόλιο

  1. Σύλληψη, δίκη, απέλαση.
    Ισόβια στους λαθροδιακινητές.
    Απαγόρευση των ΜΚΟ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*