ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Θ ΤΑΓΑΡΑΣ Ν

Σίμο Κεδίκογλου, αυτό το άρθρο ΝΑ το διαβάσεις…

Ένα πολύ εύστοχο άρθρο, με το οποίο το Evros-news.gr συμφωνεί απόλυτα και… επαυξάνει θα λέγαμε, δημοσίευσε κάνοντας κριτική στον βουλευτή Ευβοίας της Ν.Δ Σίμο Κεδίκογλου, ο Εβρίτης καταξιωμένος δημοσιογράφος (καταγωγή από Διδυμότειχο (πατέρας) και (μητέρα) Αμόριο) Θανάσης Μαυρίδης.

Στο μόνο που έχουμε μια μικρή διαφωνία, είναι στον τίτλο. Ο εκδότης της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, έγραψε στο liberal.gr με τίτλο “Σίμο Κεδίκογλου αυτό το άρθρο μην το διαβάσεις” ενώ εμείς επιλέγουμε ως τίτλο: Σίμο Κεδίκογλου αυτό το άρθρο ΝΑ το διαβάσεις”. Και να μην ξανακάνεις παρόμοιες ανόητες γκάφες θα συμπληρώναμε.

 

 

Του Θανάση Μαυρίδη

 

“Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαρίστησε μέσω twitter τον καπετάνιο και το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού που τον μετέφερε από την Τήνο στην Μύκονο, ώστε στην συνέχεια να μπορέσει να φτάσει κοντά στους δοκιμαζόμενους από την πυρκαγιά ψηφοφόρους του της Εύβοιας. Σίμο, αν κατάλαβες το λάθος, βγες και δήλωσε ότι θα πληρώσεις τα καύσιμα του περιπολικού. Αν δεν το κατάλαβες, δεν πειράζει. Άλλη φορά…

Είναι τόσο τρομερό και φοβερό το σφάλμα του Σίμου; Εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπει κανείς. Αν μιλάμε στην βάση «και τι διαφορετικό έκανε από τους προηγούμενους», τότε o Σίμος και οι φίλοι του δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι είναι εκείνο που τους έφερε πάλι στην εξουσία και τους έδωσε άφεση αμαρτιών για ανάλογες δικές τους συμπεριφορές του παρελθόντος: Ο κόσμος κουράστηκε από την υποκρισία και την αλαζονεία των συριζαίων. Όπως και το 2015 είχε κουραστεί από την υποκρισία και την αλαζονεία των «άλλων».

Λένε ότι εμείς οι φιλελέδες κάνουμε κριτική για οτιδήποτε, σε αντίθεση με τους ζαίους που «έθαβαν» οποιαδήποτε γκάφα των δικών τους. Και θα συνεχίσουμε έτσι! Ακόμη κι αν πρόκειται για συναδέλφους και φίλους, όπως ο Σίμος Κεδίκογλου. Όταν κάνει κάποιος κάτι αξιέπαινο, κατά την προσωπική μας ταπεινή άποψη, θα του δίνουμε τα εύσημα. Κι όταν κάνει γκάφα θα του προσφέρουμε το χρυσό βατόμουρο της εβδομάδας. Κι αυτή την εβδομάδα, Σίμο, το χρυσό βατόμουρο είναι όλο δικό σου.

Το Λιμενικό δεν έχει «έργο» να μεταφέρει βουλευτές που για κάποιο λόγο θέλουν να μεταφερθούν εκτάκτως σε έναν προορισμό. Ούτε και η παρουσία του κ. Κεδίκογλου ήταν απαραίτητη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δεν θα υποδείκνυε μυστικά μονοπάτια στους πυροσβέστες για να περικυκλώσουν και να «σκοτώσουν» την φωτιά. Στους ψηφοφόρους τους κοντά ήθελε να είναι. Καταλαβαίνουμε την αγωνία του, αλλά…

Ναι, λέει, αλλά αυτό έγινε στα πλαίσια της περιπολίας του σκάφους. Σίμο, αυτό να μην το συζητήσουμε καλύτερα. Δημοσιογράφος υπήρξες, καταλαβαίνεις ότι οι εντυπώσεις μένουν. Και οι εντυπώσεις δεν είναι υπέρ σου.

Κι αν ο ελληνικός λαός θέλει μια άλλη ποιότητα, γιατί άραγε δεν στέλνει καλύτερους βουλευτές στο Κοινοβούλιο; Να με συγχωρείτε, αλλά αυτή η Βουλή έχει καλύτερο υλικό από άλλες του πρόσφατου παρελθόντος. Κι αυτή η κυβέρνηση έχει ποιότητα και μέταλλο.

Στο μεταξύ, Σίμο, αν έχεις φτάσει μέχρις εδώ, αν έχεις διαβάσει το πόνημα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να βγούμε αύριο και να σου πούμε «μπράβο». Όταν ζητήσεις συγνώμη και καταθέσεις έναν βουλευτικό μισθό υπέρ του Λιμενικού Σώματος. Με αυτό δεν θα πεις μόνο «ευχαριστώ» στον καπετάνιο και στο πλήρωμα, αλλά θα ανακουφίσεις και τα δημόσια ταμεία που υποφέρουν να βρουν χρήματα για καύσιμα. Και τα βρίσκουν από τον ιδρώτα των φορολογουμένων. Να πιάνουν, τουλάχιστον τόπο.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Υ.Γ Evros-news.gr: Εμείς θεωρούμε τεράστια ανοησία την συγκεκριμένη ανάρτηση του Σίμου Κεδίκογλου και για έναν επιπλέον λόγο. Επειδή έδωσε την ευκαιρία στους Συριζαίους να “εκμεταλλευτούν”(όχι θα το άφηναν) την συγκεκριμένη του αναφορά και να την συνδέσουν με την ταλαιπωρία των επιβατών και γενικότερα του κόσμου στην Σαμοθράκη και το σοβαρό πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, αφού την στιγμή που κάποιοι ζητούσαν από την  Κυβέρνηση να βάλει σκάφος του Λιμενικού για εκτόνωση της κατάστασης, ο βουλευτής της Ν.Δ από την Εύβοια έγραφε αυτές τις ανοησίες. Μαζευτείτε κάποιοι και βάλτε μυαλό ή αλλιώς να τους… μαζέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κώστας Πιτιακούδης