Σε ακρόαση για εξηγήσεις κάλεσε τους υπεύθυνους ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Σε ακρόαση για εξηγήσεις κάλεσε τους υπεύθυνους ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Αφού δόθηκε λύση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Σαμοθράκη με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό για τρεις ημέρες και την προβληματική σύνδεση για μια εβδομάδα με την Αλεξανδρούπολη, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης καλεί σε ακρόαση τους υπευθύνους της εταιρείας των ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Η ακινητοποίηση άλλωστε των δύο πλοίων λόγω μηχανικών βλαβών, προκάλεσε όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ πριν από λίγο:

“Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης κάλεσε σε ακρόαση τους κατά νόμο υπευθύνους διαχείρισης των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης”.

Δεν είναι γνωστό αν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries  Φώτης Μανούσης θα είναι αυτός που θα βρεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας για να εκφράσει τις απόψεις της εταιρείας για όσα έγιναν με τα δυο καράβια ή κάποιος άλλος εκπρόσωπος του.

Αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική σύσκεψη

για Σαμοθράκη. Παρόντες και οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ

Αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης στην Σαμοθράκη και την λήψη μέτρων. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αν και δεν ανακοινώθηκε αρχικά, θα πάρουν μέρος και οι τρεις βουλευτές Έβρου της Ν.Δ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, Τάσος Δημοσχάκης προκειμένου και αυτοί να εκφράσουν την άποψη τους και ίσως ο απερχόμενος δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας με τον νεοεκλεγέντα Νίκο Γαλατούμο. Άλλωστε ο τελευταίος είχε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ενώ όσα αποφασιστούν θα υλοποιηθούν επί της δικής του θητείας.