Διδυμότειχο: Παραιτήθηκε ο Βασίλης Βαργιαμίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χρήστου Τοκαμάνη

Διδυμότειχο: Παραιτήθηκε ο Βασίλης Βαργιαμίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χρήστου Τοκαμάνη

Την παραίτηση του από εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Διδυμοτείχου λίγο πριν την ορκωμοσία, υπέβαλλε ο Βασίλης Βαργιαμίδης, πρώτος σε ψήφους με την παράταξη¨της μείζονος αντιπολίτευσης “Δύναμη Δημιουργίας” του Χρήστου Τοκαμάνη.

Με ανακοίνωση του, ο γιατρός στο επάγγελμα κ.Βαργιαμίδης, κάνει αναδρομή στην αυτοδιοικητική του παρουσία δίπλα στον Χρήστο Τοκαμάνη, στα έργα που έγιναν επί δημαρχίας του επί δυο θητείες στον δήμο Διδυμοτείχου, ενώ αφήνει αιχμές και για όσα έγιναν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις μεθοδεύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα ο κ.Τοκαμάνης και ο συνδυασμός του, για τρίτη στη συνέχεια εκλογική αναμέτρηση, αν και την πρώτη Κυριακή αναδείχθηκαν νικητές, τελικά έμειναν στην αντιπολίτευση. Τλειώνει μάλιστα με βίντεο από το γνωστό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου “Χαιρετίσματα στην εξουσία”.

Η δήλωση του Βασίλη Βαργιαμίδη, ο οποίος απολαμβάνει καθολικής εκτίμησης και αναγνώρισης από όλους τους συμπολίτες του, αναφέρει:

Ένα ταξίδι με όνειρα, έργα, απελπισία, αλλά πάντα χωρίς απαισιοδοξία τελειώνει σήμερα για μένα όσον αφορά στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας!
Σήμερα υπέβαλλα την παραίτησή μου από την τιμητική θέση του δημοτικού συμβούλου της ΠΡΩΤΗΣ σε δύναμη παράταξης (Δύναμη Δημιουργίας), αλλά μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους φίλους, συγγενείς, γνωστούς και συμπολίτες που με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν από το 1998 έως και σήμερα και με εξέλεγαν μεταξύ των πρώτων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχα ως υποψήφιος.


Είμαι περήφανος για τις επιλογές μου και τους αγώνες που έδωσα, από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα.
Σύντομα και επιλεκτικά αναφέρω ότι:
• Από το 1998 ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας ως δήμαρχο το Χρήστο Τοκαμάνη με το συνδυασμό «Δήμος για Όλους» για να βγουν το Διδυμότειχο και τα χωριά του Δήμου Διδυμοτείχου από το τέλμα της παρακμής και να απαλλαγούν από το «καθεστώς» που είχε εγκαθιδρυθεί.
• Το 2002 με το συνδυασμό «Δήμος για Όλους» με υποψήφιο δήμαρχο και πάλι το Χ. Τοκαμάνη κερδίσαμε τις εκλογές και δόθηκε η ευκαιρία στον τόπο να ανασάνει και να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία προς το μέλλον.
• Η 8ετία 2003-2010 θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η χρυσή 8ετία για το Δήμο Διδυμοτείχου. Κατά το διάστημα αυτό επιλύθηκαν προβλήματα δεκαετιών και ικανοποιήθηκαν χρόνια αιτήματα των δημοτών. Ενδεικτικά αναφέρω :
o Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης της πόλης και ορισμένων χωριών
o Έγιναν, σε μια δύσκολη περίοδο αμέσως μετά τη διοίκηση Παπατσαρούχα (με ταμειακά διαθέσιμα τον Ιανουάριο του 2003 σχεδόν μηδενικά και απλήρωτες υποχρεώσεις εκατομμυρίων), υποδομές (ύδρευση – αποχέτευση – οδοποιία – πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός) και κτίσθηκε το 1/3 περίπου της σημερινής πόλης
o Δόθηκε δικαίωμα επιπλέον ορόφου στα υφιστάμενα κτίρια
o Στον τομέα της καθαριότητας έγινε ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στη Θυρέα [που σήμερα δεν υφίστανται], έκλεισαν οι χωματερές στα χωριά και βελτιώθηκε συνολικά η καθαριότητα στην πόλη και τα χωριά
o Έγιναν αλλαγές δικτύων ύδρευσης, πεζοδρομήσεις και ασφαλτοστρώσεις σε αρκετά χωριά και στην πόλη
o Συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας κάθε χρόνο


• Στον τομέα του πολιτισμού:
o Προγραμματίσθηκε, διεκδικήθηκε και κτίσθηκε το αρχαιολογικό – βυζαντινό μουσείο (που σήμερα κατέληξε να είναι μόνο βυζαντινό)
o Χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο ανασκαφές στην Πλωτινούπολη και τον τύμβο της Θυρέας με αξιόλογα ευρήματα
o Προγραμματίσθηκε και εγκρίθηκε η αποκατάσταση των λουτρών των Ψιθύρων ή χαμάμ Ορούτς πασά, προϋπολογισμού 850000 €, που κατέληξε με την απραξία στις 250000 €
o Μελετήθηκε, διεκδικήθηκε και κερδήθηκε η επισκευή και αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ μέχρι να γίνει επισκέψιμο
o Πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο συνέδριο Θρακών με μεγάλη επιτυχία
• Στον τομέα παιδείας:
o Διεκδικήθηκε, κερδήθηκε και ιδρύθηκε το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, στο οποίο φοιτούν περίπου 400 φοιτητές
o Ανακαινίσθηκαν και συντηρήθηκαν σωστά όλα τα σχολεία
o Διεκδικήθηκε και κερδήθηκε η ίδρυση Ειδικού Σχολείου για το Βόρειο Έβρο, με σχετική Υπουργική Απόφαση το 2010, που η μετέπειτα απραξία οδήγησε στην ίδρυση Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα

Σημαντικότερο όλων αυτής της 8ετίας, με δήμαρχο το Χρήστο Τοκαμάνη, είναι ότι ο τόπος ανέπνευσε, ο Δήμος ήταν για όλους, ανοιχτός σε όλους, χωρίς αυταρχισμό και αποκλεισμούς.

Από το 2010-2019 με τις επιλογές σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας και τις μεθοδεύσεις παλαιότερου δημάρχου, τις μεθόδους του απερχόμενου δημάρχου και τη στήριξη των αυριανών διοικούντων, ο δήμος οδηγήθηκε στην κατάσταση (κατάντια) που όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε.

Εγώ μαζί με τους άξιους συνυποψήφιούς μου, νέους και άφθαρτους και τον αρχηγό μας Χ. Τοκαμάνη προσπαθήσαμε με αγωνιστικό πάθος και υπευθυνότητα ο Δήμος να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει ξανά προς την πρόοδο, το δρόμο για την κορυφή όπως αξίζει στους κατοίκους του τόπου αυτού. Όμως, οι συμπολίτες μας παρ’ όλο που μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη, όπως πάντα, στο τέλος και σε ότι αφορά το πρόσωπο του δημάρχου, αποφάσισαν αλλιώς (με τη συμβολή των γνωστών μεθοδεύσεων και μεθόδων).

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή τύχη για το Δήμο Διδυμοτείχου, πρόοδο και ανάπτυξη.

Εύχομαι στο συνδυασμό μου «Δύναμη Δημιουργίας», στους άξιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μου και στον αρχηγό μας Χ. Τοκαμάνη καλή θητεία, δημιουργική & εποικοδομητική αντιπολίτευση (όπως πάντα) και οπωσδήποτε διοίκηση μετά τις επόμενες εκλογές!

Σε ότι με αφορά, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα στο Χ. Τοκαμάνη, στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, στους συνυποψήφιους μου όλα αυτά τα χρόνια και σε όλους τους συνδημότες που με τίμησαν, με υποστήριξαν και με εμπιστεύτηκαν.
Δηλώνω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από κανένα συνδημότη μου και ότι ΟΛΟΥΣ τους αγαπώ το ίδιο είτε επέλεξαν να με στηρίξουν είτε όχι.

Σε όλους αφιερώνω το τραγούδι: