Αλεξανδρούπολη: Απαράδεκτη και επικίνδυνη(;) κατάσταση στην πολυδιαφημισμένη ανάπλαση της παραλιακής (φωτορεπορτάζ)

Αλεξανδρούπολη: Απαράδεκτη και επικίνδυνη(;) κατάσταση στην πολυδιαφημισμένη ανάπλαση της παραλιακής (φωτορεπορτάζ)

Απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση που είναι αυτή την στιγμή προβληματική και μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνη, εμφανίζει η παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης, μετά την πολυδιαφημισμένη ανάπλαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, από το δημοτικό αναψυκτήριο “Αργώ” και προχωρώντας προς την στροφή του Εγνατία, το τοιχίο στήριξης των παρεμβάσεων που έγιναν ώστε να τοποθετηθούν εκεί τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης, έχει ρωγμές σε πολλές μεριές. Έχει ανοίξει ήδη και όχι μόνο στα σημεία που έχει τοποθετηθεί φελιζόλ για τις συστολές-διαστολές, αλλά και εκεί που είναι μόνο τσιμέντο. Αλλά και στα σημεία που μπήκαν αυτά, έχει φύγει το τσιμέντο και το νερό είναι δεδομένο πως θα… κατατρώει και θα διαβρώνει τα σημεία αυτά.

Οι τεράστιες ρωγμές στα τοιχία δημιουργούν πρόβλημα στατικής επάρκειας και όσοι γνωρίζουν εκφράζουν φόβο ότι  σε λίγο χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να… καταρρεύσει. 

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σκουριασμένα τα κάγκελα ήδη, με τους σωλήνες που έπρεπε να είναι γαλβανιζέ για να μην διαβρώνονται εύκολα και την σκουριά να… τρέχει στα τσιμέντα που είναι στηριγμένες. Όπως βλέπετε, προσπάθησαν να “σβήσουν” κι να… κρύψουν τις σκουριές βάφοντας με μπογιά τα σίδερα αλλά και την σκουριά πάνω στο τσιμέντο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τους σκουριασμένους σωλήνες τους έβαψαν με τέτοια μπογιά, ώστε να δείχνουν για… γαλβανιζέ. Μια εικόνα και κατάσταση κυριολεκτικά για γέλια και για κλάματα με τις συγκεκριμένες… αλχημείες της κατασκευαστικής εταιρείας.

Τέλος, τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι πανάκριβες πέτρες (ειδήμονες υποστηρίζουν ότι κοστίζουν 500 ευρώ το κυβικό) είναι φανερή η εγκατάλειψη αφού ήδη γέμισαν χόρτα και η εμφάνιση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δείχνει εικόνα εγκατάλειψης. Ξέρετε, στα παγκάκια που κάθονταν προεκλογικά ο κ.Λαμπάκης και… γύριζε διαφημιστικά σποτάκια μήπως ξαναεκλεγεί.

Ο Κουκουράβας διαβεβαίωνε για «Καμία έκπτωση

στην  ποιότητα και  στην ασφάλεια του έργου»

Αυτή την απαράδεκτη, προβληματική εικόνα αλλά και μια κατάσταση που πιθανόν σύντομα να αποδειχθεί επικίνδυνη, εμφανίζει λοιπόν η πολυδιαφημισμένη ανάπλαση της παραλιακής, ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση των έργων στο συγκεκριμένο σημείο. Γιατί δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί όλα στην περιοχή της “Αργώ”. Όταν όμως το Νοέμβριο του 2018 ο απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και το “πνευματικό παιδί” του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας υπέγραφαν την σύμβαση του συγκεκριμένου έργου ύψους 1.250.000 ευρώ με τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας “Μιχαήλ Κούγκουλος & ΣΙΑ Ε.Ε”, η οποία κατασκεύασε και το άλλο έργο στο πάρκινγκ του “Φώτης Κοσμάς” αλλά έχει αναλάβει και πολλά ακόμα έργα επί δημαρχίας Λαμπάκη (μέσω διαγωνισμών φυσικά), διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να κάνουν καμία έκπτωση στην ποιότητα και  στην ασφάλεια του έργου.

Λαμπάκης, Κουκουράβας και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρεία “Μιχαήλ Κούγκουλος”, σε μια από τις γνωστές, επικοινωνιακές φιέστες της απερχόμενης δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο έργο στην παραλιακή.

Δήλωνε συγκεκριμένα ο κ.Κουκουράβας με την γνωστή έπαρση που τον διέκρινε και ξεπερνούσε ακόμα και τον ευρισκόμενο σε αποδρομή δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη ότι: “Η τεχνική υπηρεσία θα επιβλέπει όλα τα στάδια του έργου και δεν θα γίνουν εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα ούτε στην ασφάλειά του”. Αυτή είναι η επίβλεψη που έκανε η συγκεκριμένη υπηρεσία της οποίας είναι επικεφαλής; Διαπιστώνει, λίγο καιρό μετά την κατασκευή του έργου, να υπάρχει… ποιότητα και ασφάλεια; Δεν βλέπει πως είναι ορατός ο κίνδυνος το τοιχίο εξαιτίας των μεγάλων και σοβαρών ρωγμών να καταρρεύσει; Ο ίδιος θα καθόταν εκεί να απολαύσει το πρωινό του με τα αγαπημένα του… κρουασάν που του αρέσουν πάρα πολύ;

Η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη που ορκίζεται το ερχόμενο Σάββατο 24 Αυγούστου και αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου και ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (όποιος και αν είναι), θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα τα συγκεκριμένα προβλήματα. Γιατί αν συμβεί-ο μη γένοιτο-καμιά… στραβή με κατάρρευση ή υποχώρηση του τοιχίου και υπάρξει καμιά σοβαρή ζημιά, δεν θα φορτωθούν αυτοί τις ευθύνες των απερχόμενων κυρίων Λαμπάκη και Κουκουράβα.

Κι επειδή οι εργασίες συνεχίζονται και το έργο δεν έχει παραληφθεί προφανώς επίσημα, θα πρέπει να αναζητήσουν ευθύνες και από την κατασκευαστική εταιρεία του έργου “Μιχαήλ Κούγκουλος & ΣΙΑ Ε.Ε”, για την ποιότητα των κατασκευών. Γιατί και συμπληρωματικές έγιναν στο συγκεκριμένο έργο, αλλά η κατάσταση και η εικόνα που εμφανίζει είναι ιδιαίτερα προβληματική.

 

15 Σχόλια

 1. Καλημέρα,
  Είμαι κατασκευαστής και έχω έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπος με αντίστοιχες καταστάσεις, η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι πολίτικος μηχανικός.
  Φαντάζομαι ότι κάποιον συνάδελφο συμβουλευτήκατε για το άρθρο σας και κάλο θα ήταν να μας γνωστοποιήσετε ποιος ήταν….
  Το θέμα των αρμών (φελιζολ) της κατασκευής είναι σύνηθες ιδιαίτερα σε τοιχία μεγάλου μήκους , πάντα εκεί γίνεται επάλειψη με ιδικά στεγανοποιητικά τσιμεντοειδή υλικά πιστεύω το γνωρίζει αυτός που σας γνωμάτευσε για το ρεπορτάζ.
  Οι σκουριές των κιγκλιδωμάτων (κάγκελα ) δεν είναι από τις σωλήνες οι οποίες δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται ότι είναι γαλβάνιζε, αλλά από τις κολλήσεις που έγιναν. Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα κατασκευαστικό και μη επιλύσιμο διότι δεν υπάρχει γαλβάνιζε κόλληση παρά μόνον ανοξείδωτη η όποια δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε γαλβανισμένη επιφάνεια. Η λύση είναι πολύ απλή και εφαρμόζεται πάντα όπως δείχνεται και εσείς στις φωτογραφίες του ρεπορτάζ σας, ψυχρό γαλβάνισμα ( Ειδικό αντισκωριακό αστάρι εποξειδικής βάσης, ενός συστατικού, πλούσιο σε σκόνη ψευδαργύρου. Παρέχει υψηλή και μακροχρόνια αντισκωριακή προστασία) αυτή είναι η μπογιά που φαίνεται στις φωτογραφίες.
  Όσον αφόρα τα χόρτα στις πέτρες, αυτά νομίζω δεν είναι θέμα κατασκευής αλλά θέμα συντήρησης της περιοχής.
  Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω και λίγο από την νομοθεσία των δημοσίων έργων στην Ελλάδα……
  Όπως αναφέρεται εσείς ο ίδιος, το έργο αυτό δεν έχει παραδοθεί.
  Αυτό έχει δυο συνεπακόλουθα.
  Α. ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα επέμβασης μέσα στην περιοχή του έργου ώστε να καθαρίσει τα χόρτα (είναι ο κύριος αλλά όχι ο ανάδοχος, το εργοτάξιο ανήκει στον ανάδοχο).
  Β. ο ανάδοχος δεν έχει παραδώσει το έργο όποτε δεν μπορεί κανείς να του υποβάλει να καθαρίσει την οποιαδήποτε περιοχή του έργου από χόρτα.
  Σας εφιστώ την προσοχή μην παγιδεύεται την νέα δημοτική αρχή (τον νέο αντιδήμαρχο που δεν ξέρουμε ακόμη ποιος είναι).
  Η προσωπική γνώμη του καθενός δεν μπορεί να αποτελεί πραγματογνωμοσύνη εάν δεν έχει την κατάλληλη ειδίκευση, είναι δικαίωμα σας να έχετε διάφορες με τον πολίτικο Λαμπάκη αλλά σε καμιά περίπτωση να παραπληροφορείτε επικίνδυνα τους συμπολίτες σας. Κανένας τοίχος δεν θα καταρρεύσει και επιτρέψτε στους συμπολίτες σας να απολάυσουν ότι ο κακός πρώην δήμαρχος που δεν εκλέξανε έφτιαξε για αυτούς.
  Ευχαριστώ καλή σας ημέρα.

  • Ποιός είστε εσείς που θέλετε να σας γνωστοποιήσουμε τις πηγές μας; Γράφεται με ένα όνομα που δεν γνωρίζουμε αν είναι αληθινό ή ψεύτικο και ζητάτε να σας αποκαλύψουμε τις πηγές μας; Υπάρχει το δημοσιογραφικό απόρρητο που είναι καιννομικά κατοχυρωμένο. Καλή η προσπάθεια να βγάλετε.. λάδι τον δήμαρχο Λαμπάκη αλλά όσα γράφετε (ως ειδικός μάλιστα όπως επικαλείστε) δεν στέκουν. Εκτός από τουςς αρμούς με τα φελιζόλ, το τοιχίο, επειδή… ζορίστηκε από τις επιχωματώσεις έχει σπάσει και σε σημεία που δεν υπάρχει φελιζόλ. Αλλά και η επάλειψη με τα ειδικά στεγαμοποιητικά που επικαλείστε, έχει φύγει και η διάβρωση είναι βέβαιη. Όσο για τις σωλήνες, είναι αντιαισθητικό και άσχετα αν η σκουριά “τρέχει” από τις κολλήσεις, το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται.
   Καμιά παραπληροφόρηση δεν κάνουμε. Οι φωτογραφίες τα δείχνουν όλα και όοως λέει η κινέζικη παροιμία, μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Κι επειδή αναφέρεται ότι είστε κατασκευαστής και δείχνετε… αγωνία να μην παγιδεύσουμε τη νέα δημοτική αρχή, ελπίζω να μην είστε από τους κατασκευαστές που έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια τα έργα από τον απερχόμενο Λαμπάκη και τώρα… ανησυχεί. Εγώ βλέπω έναν τοίχο σκασμένο και φουσκωμένο ήδη και είναι αξιέπαινη η προσπάθεια σας να βγάλετε… λάδι τους απερχόμενους, ό,ως αφήστε τον κόσμο να κρίνει αυτό που βλέπει ή θα διαπιστώσει περνώντας από εκεί.
   Υ.Γ: Ελπίζω να μην σας αρέσουν και εσάς τα… κρουασανάκια.

 2. Κύριε δημοσιογράφε με το απόρρητο σας,
  Προσπαθήστε να δήξετε σεβασμό στο επάγγελμα σας και μην εκτίθεστε.
  Εάν η κατασκευή υποστεί ζημιά από την ιδία την διαδικασία κατασκευής αυτό επιβαρύνει τον μελετητή λοιπόν και όχι τον κατασκευαστή. Πρέπει να γίνετε ιδιαίτερη αναφορά μέσα στην Ε.Σ.Υ. για τον κίνδυνο και να δύνονται οι κατάλληλες οδηγίες για την διαδικασία της επίχωσης .
  Στους αρμούς δεν υφίσταται οπλισμός όποτε και είναι αδύνατον να υπάρξει διάβρωση του betton από υγρασία το οποίο ως υλικό είναι υδρόφιλο.
  Σας τονίζω τα νομικά, μιας και δεν γνωρίζω από δημοσιογραφία (είμαι άσχετος), ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί όποτε υπάρχει ο εύλογος χρόνος να γίνουν οι επεμβάσεις όπου απουσιάζει το στεγανοποιείτο το οποίο δεν αποκολλάτε με τίποτα πιστέψτε με (είναι κοινό μυστικό ακόμη και ένα μπετατζή να ρωτήσετε ότι δεν υπάρχει χειρότερο ως εργασία να κάνει από την αποκόλληση αυτού του υλικού με αεροσφύρα (κομπρεσέρ))
  Σας τόνισα ως πολίτικος μηχανικός την αστοχία του ρεπορτάζ σας και δεν ασχολήθηκα αποκλειστικά με το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου.
  Κινέζικες παροιμίες δεν γνωρίζω, γνωρίζω την επιστήμη που διδάχτηκα και εξασκώ επί 25 χρονιά .
  Πολύ σωστά και σας το αναγνωρίζω, αυτό που ως δημοσιογράφος μπορείτε να εκφέρεται σαν γνώμη (Εγώ βλέπω έναν τοίχο σκασμένο και φουσκωμένο ήδη) μέχρι εκεί όμως.
  Μην παγιδεύετε κανέναν πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα σε διαδικασίες οι όποιες είναι ατέρμονες χωρίς να τις γνωρίζεται.
  Αν θέλετε να ασκήσετε κριτική για την διαδικασία της εκτέλεσης του έργου είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μελετητής που φέρει ευθηνή και επιβλέπων μηχανικός που φέρει μεγαλύτερη ακόμη ευθηνή από τον μελετητή.
  Τα δημόσια έργα δεν είναι θέμα πολίτικο είναι θέμα δημόσιου με εντεταλμένους υπάλληλους της κάθε υπηρεσίας.
  Προσβάλετε προφανώς άθελα σας (έχοντας άγνοια νόμου και διαδικασιών) πρόσωπα και καταστάσεις.
  Δεν γνωρίζω ούτε αντιλαμβάνομαι τα περί κρουασάν ούτε και δεν με ενδιαφέρει.
  Καλή η πολίτικη κριτική αλλά σας το τονίζω ακόμη μια φόρα ότι τα δημόσια έργα δεν είναι πολίτικη διαδικασία.
  Κακό πράγμα η εμμονή (είναι και πάθηση)
  Ευχαριστώ και πάλι.

  • Τα δημόσια έργα είναι καθαρά πολιτική διαδικασία. Πως διαμορφώνονται οι όροι των διαγωνισμών, ποιές εταιρείες τα παίρνουν. Μην πιάσουμε τώρα το θέμα των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας ή των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά μην ξεχνάτε ότι και αυτοί εντολές παίρνουν από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Όλοι γνωρίζουμε το… πάρτι που γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα σε όλη την Ελλάδα. Για να γίνουν οι επεμβάσεις που χρειάζεται και να μην το παραλάβει η καινούργια δημοτική αρχή, τα επισημάναμε και εμείς όλα αυτά. Κανέναν δεν παγιδεύω (βλέπω ένα… άγχος εν όψει της ανάληψης από τη νέα δημοτική αρχή, γιατί άραγε;). Επίσης, υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Κουκουράβα που διατυμπάνιζε ότι θα υπάρχει συνεχής έλεγχος από τις υπηρεσίες του για την πορεία του έργου. Βλέπουμε ότι μάλλον δεν έγινε αυτός ο έλεγχος. Όσο για την εμμονή πως είναι πάθηση, άλλοι έχουν εμμονές με τις καρέκλες και ξεφτιλίζονται χωρίς ίχνος ντροπής. Βλέπω πάντως ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν ασχολείστε με το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου, κάνετε ότι μπορείτε να τον υπερασπιστείτε. Μπας και δεν είστε πολιτικός μηχανικός αλλά… δικηγόρος;
   Υ.Γ: Κρίμα που δεν σας αρέσουν πάντως τα κρουασάν. Τα συγκεκριμένα στα οποία αναφερόμαστε έχουν σπουδαία γεύση και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα… γέμιση (σε σοκολάτα αναφερόμαστε μην παρεξηγηθούμε).

  • Καλέ μας Νέστωρα χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τόσο την πολύχρονη εμπειρία σας ούτε βεβαίως να μεμφθώ της επιστήμη σας, θα μου επιτρέψετε μία δύο επισημάνσεις.
   Πριν δύο μέρες είχε στην ΕΤ2 ή στην ΕΤ3 ένα ντοκιμοντέρ για τους σιδηροδρόμους (ακραίες καταστάσεις με τραίνο νομίζω λεγόταν) στον Καναδά. Σε κάποιο σημείο έδειχνε την καταπόνηση μια σιδερένιας γέφυρα από την σκουριά κλπ
   Αξιοσημείωτος ήταν ο τρόπος που έγινε η επίβλεψη για τυχόν προβλήματα και ο τρόπος αντιμετώπισής τους!!!!!
   Παρατήρηση, πάντα υπάρχουν λύσεις, εδώ οι άνθρωποι στέλνουν ρομπότ στον Άρη.
   Τώρα αναφορικά με αυτό που γράφεται ότι “Αν θέλετε να ασκήσετε κριτική για την διαδικασία της εκτέλεσης του έργου είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μελετητής που φέρει ευθηνή και επιβλέπων μηχανικός που φέρει μεγαλύτερη ακόμη ευθηνή από τον μελετητή.” και τα περί διαδικασιών, κάτι που γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσάς, πιστέψτε με, θέλετε να μας πείτε πχ ότι τα υποβρύχια που πήρε η Πατρίδα μας ο μελετητής είχε προβλέψει να γέρνουν;;;;
   Επίσης ο μελετητής του νέου ωδείου της πόλης μας, για να μην αδικήσουμε τον κατασκευαστή ανάδοχο, έλαβε καθόλου υπόψη το παλιό παραδοσιακό κτίριο;; Όχι βεβαίως και βλέπουμε ένα σύγχρονο κτίριο δίπλα σε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο από αρχιτεκτονικής άποψης!!

   Να ξέρεις, ντούκου με χρώμα είναι η τσαπατσουλιά και δεν έχει καμία σχέση με τους Κανόνες της Τέχνης!!

   Πάντως από κινέζικες παροιμίες μπορεί να μην γνωρίζεται αλλά από ελληνικές μια χαρά!!! (αστειεύομαι!!!)

 3. Μιχαηλίδης Παναγιώτης

  Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας έχει υποστεί ανεπανόρθωτες και ακατάλληλες επισκευές-κατασκευες τα οποία πληρώνουμε σαν δημότες χωρίς να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να τα απολαύσουμε…Στον βωμό του χρήματος και τούς κέρδους μπήκαμε όλοι μας σαν ανηδεους και άσχετους ανθρώπους οι οποίοι κοιτάνε το συμφέρον τους(χρήμα – δόξα) επικαλούμενοι το καλό όλων των πολιτών… Υποτιθέμενοι επιχειρηματίες , πολιτικοί , καταστηματάρχες με απρεπη συμπεριφορά και “γνώση” για όλους και για όλα… Πάψτε λοιπόν να το παίζεται όλοι ειδήμονες δείτε την πραγματικότητα και κοιτάξτε πως να αποκαταστήσετε το χαλί που έχετε δημιουργήσει σε όλη την πόλη..Μην παίζεται με την νοημοσύνη μας γιατί όπως προείπε και ο Κ . Κώστας Πιτιακουδης μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις…

 4. Κάντε κριτική ως πολίτης κύριε,
  Μην εμπλέκετε την πολίτικη με τους πολίτες.
  Επιτρέψτε σε όποιον αναλάβει να ενημερωθεί από τους υπάλληλους ή μπορεί και να συμβουλευτεί προσωπικά κάποιον.
  Μην χτυπάτε το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο (ελληνική παροιμία).
  Εφόσον γνωρίζεται για την πολίτικη διαδικασία των δημοσίων έργων( Τα δημόσια έργα είναι καθαρά πολιτική διαδικασία. Πως διαμορφώνονται οι όροι των διαγωνισμών, ποιές εταιρείες τα παίρνουν. Μην πιάσουμε τώρα το θέμα των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας ή των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά μην ξεχνάτε ότι και αυτοί εντολές παίρνουν από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Όλοι γνωρίζουμε το… πάρτι που γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα σε όλη την Ελλάδα), δώστε στοιχεία στην δημοσιότητα καταγγείλετε πρόσωπα και πράξεις.!!!!!Δεν είναι απλά ασχολία είναι υποχρέωση για εσάς να το πράξετε ως δημοσιογράφος.
  Κάντε εσείς την δουλειά σαν και εμείς οι μηχανικοί την δίκη μας
  Ευχαριστώ

 5. ΣΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
  ΤΟ ΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ? (ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ)
  ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ?

  • Το τοιχείο είναι παλιό αλλά τα έργα που έγιναν τώρα επιβάρυναν την κατάσταση και σε μια ανάπλαση που κόστισε 1,250 εκατ. ευρώ προφανώς θα έπρεπε να γίνουν και σε αυτό οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Γιατί πάνω του “κούμπωσαν” κάποια έργα τώρα.

 6. Διαμαχη χωρις λογο.Ενημερωστε τον Γεν.Δ/ντη Δημοσιας Διοικησης.Για την ποιοτητα του εργου .Οι ευθυνες των υπαλληλων θα προκυψουν..

 7. Αξιότιμε κύριε,

  είμαι καιρό τώρα αναγνώστριά σας και παρακολουθώ τα άρθρα που δημοσιεύετε. Με λύπη μου βλέπω συνεχώς τους τελευταίους μήνες μεμονωμένα άρθρα δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα σας, τα οποία δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα με αντικειμενικότητα, όπως θα όφειλε να τα παρουσιάσει ένας δημοσιογράφος, αλλά μεροληπτικά. Τα άρθρα αυτά αφορούν κυρίως την απερχόμενη δημοτική αρχή και μου δίνουν την εικόνα μίας προσωπικής επίθεσης προς τον απερχόμενο δήμαρχο. Κατανοώ και σέβομαι το δικαίωμά σας να υποστηρίζετε όποια παράταξη επιθυμείτε (δικαίωμα που σας δίνει άλλωστε το ίδιο το Σύνταγμα), αλλά θεωρώ ότι καθήκον ενός δημοσιογράφου είναι να παρουσιάζει αντικειμενικά τα γεγονότα και να επιτρέπει τους αναγνώστες να διαμορφώνουν τη δική τους άποψη. Διαφορετικά είναι σαν να υποτιμά τη νοημοσύνη τους, πράγμα τουλάχιστον απαράδεκτο. Και επειδή θα βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, σας δηλώνω ότι και η ίδια έχω σοβαρά παράπονα από τον απερχόμενο δήμαρχο (με ότι αυτό συνεπάγεται για τις προηγούμενες εκλογές), οφείλω ωστόσο να αναγνωρίσω ότι παρά τα μειονεκτήματά του έχει προσφέρει στην πόλη. Ελπίζω και εύχομαι ότι όλη αυτή η διαμάχη (την οποία και εσείς τροφοδοτείτε ως ένα βαθμό με συνεχή σας δημοσιεύματα) δεν θα οδηγήσουν τελικά στην παύση ή την αναστολή ακόμα και των έργων που έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται. Ζούμε σε μία πόλη η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, και δεν μπορείτε να παραγνωρίσετε ότι παρά τα σφάλματά του, έχει συμβάλλει και ο απερχόμενος δήμαρχος στην ανάπτυξη αυτή. Παρακαλώ όταν συντάσσετε τα κείμενά σας να λαμβάνετε υπόψη το ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και σας επισημαίνω ότι δεν αποκαλούνται τυχαία ως η “τέταρτη εξουσία”.

  • Υπάρχουν όλες οι άλλες ιστοσελίδες του Έβρου που… υμνούσαν τον απερχόμενο δήμαρχο, οπότε μπορείτε να διαβάζετε αυτές κυρία Μαρία (αν αυτό είναι το πραγματικό σας όνομα κ όχι ψευδώνυμο). Έχει περάσει από το μυαλό σας μήπως αυτές δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και όχι εμείς; Μεροληπτικά φυσικά και είναι τα κείμενα και εναντίον του απερχόμενου, αλλά πάντα βασίζονται σε γεγονότα, έγγραφα και δικές του δηλώσεις. Πιστεύετε πως αν γράφαμε ψέματα ή χωρίς στοιχεία, ως δικηγόρος ο ίδιος και η γυναίκα του, δεν θα μας άρχιζαν τις μηνύσεις; Όσο γι’ αυτό που λέτε ότι και σεις είχατε παράπονα από τον κ.Λαμπάκη, ειλικρινά… δάκρυσα από την συγκίνηση. Σας ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου πιο αλαζόνα, εγωιστή και μικρόψυχο άνθρωπο, πόσο μάλλον θεσμικό. Δεν έχει επίσης σημασία τι πιστεύω εγώ ότι έχει κάνει ο απερχόμενος. Σημασία έχει ότι ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης τον έστειλε στην αντιπολίτευση και πολύ καλά έκανε κατά την γνώμη μου.
   Επαναλαμβάνω, αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε, δεν σας υποχρεώνει κανένας να μας διαβάζετε. Υπάρχουν ευτυχώς χιλιάδες που μας εμπιστεύονται και μας έχουν αναδείξει πρώτο σε επισκεψιμότητα σάιτ στο νομό και την Θράκη ολόκληρη. Αυτά και να είστε καλά.

  • Φίλη Μαρία εφόσον ζείτε σε αυτήν πόλη όπως όλοι μας κι εμείς που γεννηθήκαμε και ζούμε με τους γονείς μας αναντάμ παπαντάμ που λέμε οφείλω να σας ενημερώσω για να γνωρίζεται τα εξής :
   Τα έργα στην Αλεξανδρούπολη έγιναν επί δημαρχίας Σουλακάκη ειδικά την πρώτη τετραετία και τα δύο πρώτα χρόνια της δεύτερης τετραετίας. Τα δύο τελευταία χρόνια της δεύτερης τετραετίας καθώς και την τρίτη τετραετία δεν θα τα σχολιάσω… Μιλάμε για εποχές βέβαια που χρήμα στην Ελλάδα έρεεεεεεεεε!!!!
   Έργα έγιναν μετέπειτα επί δημαρχίας Αλεξανδρή.
   Όλοι η ενδιάμεσοι απλά πέρασαν….
   Τώρα αναφορικά με το νυν και απερχόμενο δήμαρχο και μόνο το γεγονός ότι σε ραδιοφωνικό σταθμό σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις αστοχίες (σσ. χωρίς να αναφερθώ στις παρεμβάσεις του κατά το στάδιο της μελέτης..) του πάρκινγκ απέναντι από το Εγνατία, ανέφερε “ότι και να είναι, ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε γιατί έγινε με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης..!!!!!!!” νομίζω δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο..
   Ναι, η πόλη μας έπρεπε να είναι έτη φωτός μπροστά αλλά όταν γίνεται κατασπατάληση των χρημάτων σε σάχλες μην περιμένετε τις τρομερές αλλαγές.

 8. Εγώ θέλω να προσθέσω το χαμηλό ύψος του κιγκλιδωματος, στο σημείο που έχει κατασκευαστεί το κιόσκι για να εξυπηρετησει τις ταβερνες. Παρακολουθούσα τα παιδάκια που έπαιζαν,και η κόρη μου (3 χρονων) μπορεί πολύ εύκολα να ανέβει και να βρεθεί πίσω από το τοιχειο σε ύψος 2 μέτρων περίπου. Καλό θα ήταν να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των κατασκευών όπως και την αντοχή τους πριν ακομα παραλάβουν το έργο, οποιαδήποτε δημοτική αρχή το παραλάβει. Τελικά.στην Ελλάδα μας λείπει η λεπτομέρεια στην κατασκευή , αυτή που κάνει τη διαφορά δηλαδή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*