Μάγκας ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης – Του βγάζουμε το καπέλο για την… κίνηση-ματ

Μάγκας ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης – Του βγάζουμε το καπέλο για την… κίνηση-ματ

Μεγάλος μάγκας είναι τελικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Το Evros-news.gr μπορεί να του έχει ασκήσει έντονη, ενίοτε και σκληρή κριτική, αλλά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε και να μην του… βγάλουμε το καπέλο για μία κίνηση-ματ την οποία μάθαμε πως έκανε.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την ορκωμοσία της δημοτικής του αρχής (Κυριακή 25 Αυγούστου) που επανεξελέγη και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, έστω και με οριακή διαφορά λίγων ψήφων, φροντίζει την επόμενη 4ετία να εξασφαλίσει… ασυλία από δημοσιογραφικές κριτικές για τα έργα και τις ημέρες του. Προφανώς γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προσέλαβε στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας ως τεχνικό, τον Γιάννη Βαβαλικούδη, ιδιοκτήτη του πολύ γνωστού (και αξιόλογου) τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο Έβρος”, αλλά και της ομώνυμης ιστοσελίδας radioevros.gr.

Έτσι, υπάλληλοι στην Δημοτική τηλεόραση της Ορεστιάδας, η οποία ως γνωστόν επιχορηγείται κάθε χρόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον δήμο αφού τα έξοδά της είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα, έστω και αν δεν είναι μόνιμοι αλλά συνεργάτες με μηνιαίο μισθό, θα είναι πλέον οι ιδιοκτήτες των δύο πιο γνωστών Μ.Μ.Ε της Ορεστιάδας. Γιατί εδώ και πάρα πολύ καιρό, εργάζεται ήδη στη Δημοτική Τηλεόραση ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής και ο ιδιοκτήτης trhakinea.gr Γιάννης Τομαδάκης. Παράλληλα το τρίτο δημοσιογραφικό μέσο της πόλης, ο ραδιοφωνικός σταθμός “ΜΕΘΟΡΙΟΣ” και η εβδομαδιαία εφημερίδα με τον ίδιο τίτλο που ανήκουν στην Χρυσή Εμμανουηλίδου, μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά, παίρνει σχεδόν αποκλειστικά όλες τις εκτυπώσεις των εκδηλώσεων του δήμου Ορεστιάδας,  αλλά και πάρα πολλές δημοσιεύσεις και άλλες καταχωρίσεις.  Θα λέγαμε ότι ένας σημαντικός κύκλος εργασιών της, οφείλεται στα χρήματα που εισπράττει με διάφορους τρόπους (νόμιμους φυσικά για να μην παρεξηγηθούμε) από τον δήμο Ορεστιάδας, με αποφάσεις ασφαλώς του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη.

Με τη νέα κίνηση-ματ λοιπόν, στο ξεκίνημα της νέας του δημαρχιακής θητείας, ο κ.Μαυρίδης έχει πλέον τους δύο ιδιοκτήτες των κυριότερων ΜΜΕ της πόλης και της περιοχής, εργαζόμενους στην Δημοτική Τηλεόραση και αμειβόμενους φυσικά από την δημοτική του αρχή, ενώ ένα τρίτο ΜΜΕ παίρνει αρκετές χιλιάδες ευρώ από τον δήμο Ορεστιάδας. Γιατί άλλο είναι να παίρνεις κάποιες διαφημίσεις από τον δήμο ή άλλες δημοσιεύσεις, που άλλωστε προβλέπονται και από το νόμο που αφορά την κατανομή των κρατικών διαφημίσεων (άσχετα αν δεν τηρείται αυτός, τουλάχιστον σε ότι μας αφορά παρ’ ότι είμαστε στην κορυφή και δεν το έχουμε ζητήσει για να το ξεκαθαρίζουμε) και διαφορετικό να είσαι υπάλληλος σε εταιρεία του δήμου.

Οπότε, με αυτό τον τρόπο είναι ξεκάθαρο πως εξασφαλίζει… ασυλία στην κριτική, αφού τουλάχιστον τα 2 χρόνια και τέσσερις μήνες που το Evros-news,gr βρίσκεται στον “αέρα” του διαδικτύου, δεν θυμόμαστε  τα συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης να του έχουν ασκήσει την παραμικρή κριτική. Ίσως βέβαια να τα κάνει όλα τέλεια. Ακόμη και τις απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένο επαγγελματία της περιοχής. Μάλλον οι άλλοι επαγγελματίες που διαμαρτύρονται και εμείς σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα θα είμαστε… κομπλεξικοί απέναντί του ή να ανακαλύπτουμε… ανύπαρκτα θέματα ηθικής τάξης.

Εξάλλου είναι ξεκάθαρο ότι ο επανεκλεγείς ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι που συνεχίζουν, θεωρούν ότι ότι οι πολίτες του δήμου Ορεστιάδας ενέκριναν τα έργα και τις ημέρες του, ψηφίζοντας τον και μάλιστα  από την πρώτη Κυριακή. Οπότε μπορεί να κάνει ότι θέλει και από την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της Ορεστιάδας δεν του ασκεί ούτε… ψήγμα κριτικής, θα συνεχίσει να κατηγορεί το Evros-news.gr πως του κάνει “πόλεμο”. Έτσι άλλωστε είναι ο κ.Μαυρίδης. Όταν δεν μπορεί να… ελέγξει κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο και αφού έχει χρησιμοποιήσει πολλούς και διάφορους τρόπους, προσπαθεί να εμφανιστεί ως… αδικημένος και κυνηγημένος.

Όπως όμως είπαμε, καλά κάνει και είναι μεγάλος… μάγκας.  Όταν άλλωστε βλέπει δημότες του, από τους οποίους κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται ακόμη και να πάνε έστω και μια φορά για μπάνιο με την οικογένειά τους στην Αλεξανδρούπολη, επειδή προφανώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να του κάνουν like και να τον αποθεώνουν στο Facebook όταν αναρτά στιγμές των διακοπών του σε χλιδάτα ξενοδοχεία κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου (Ίος, Σίκινος), γιατί να μην πιστεύει ότι εγκρίνουν τα πάντα που κάνει; Από την διοίκηση του δήμου αλλά και την στάση ζωής του. Οπότε γιατί να μην προσλάβει στην Δημοτική Τηλεόραση τους ιδιοκτήτες των τοπικών ΜΜΕ, που υποτίθεται πρέπει ασκούν κριτική και έλεγχο στην οποιαδήποτε εξουσία και προφανώς και στην δημοτικής αρχή της πόλης στην οποία εδρεύουν. Αλλά δεν… δαγκώνεις το χέρι που σε ταίζει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*